no chyba jednak to uratują. Za duże szkody wyrzadziłaby likwidacja. 2-3 tys pracowników w tym rejonie to katastrofa. Dobrze że zarząd przemyślał sprawę. Sąd generalnie teraz troche pod ściana nie może się wygłupić ...
obecni wierzyciele nie są zainteresowani upadłością likwidacyjną
oni też na działalności spółki zarabiali, zarabiają i będą zarabiać krocie
sąd zbyt lekką ręką podszedł do sprawy nie biorąc pod uwagę np. interesu społecznego
firma dająca zatrudnienie tys. osób i nie mowa tu tylko o ludziach zatrudnionych
bezpośrednio w spółce, ze spółki żyje wiele podmiotów powiązanych
gdyby nie było zainteresowania ze strony wierzycieli to zrozumiałe, niech pada
w tym przypadku wszyscy (czyt. inwestorzy, kontrahenci, pracownicy, giełdowe leszcze... ;-) )
mają realne szanse na dalsze pomnażanie "zainwestowanego" kapitału
potencjał spółki jest nadal ogromny
jeden jest tylko problem - ZARZĄD
I takiej informacji będę oczekiwał, ZMIANY ZARZĄDU
to będzie informacja, która wywinduje kurs ponad wyobrażenia wielu inwestorów
Inaczej nie , bo MÓZG pisze się tylko w jeden sposób , mądry inaczej!!! Ty sobie tam pracuj , a ja będe zarabiał kasę na tym gó....nie.... I gratuluję Zarządu , który do tego doprowadził...
Nie pracuje tam ,ale nie lubie jak ktos w ten sposób jak Ty pisze o miejscu pracy niekiedy całych rodzin. Jeżeli chodzi o zarobek to źycze ci kroci ale nie pisz takich słów. Nieżycze Ci abyś sie znalazł w podobnej sytuacji. Jestem z okolic Krosna i poruszyła mnie Twoja buta .POZDRAWIAM!!!
Info bezpośrednio z KHS(pochodzę z krosna i kupa znajomych ludków tam pracowała i pracuje).Linka do tego nie znajdziecie nigdzie jak na razie.Od zeszłego tygodnia ruszyła produkcja ponownie.Mają zamówienia, ale problemem jst to że zadłużenie jest 2 razy większe niż pierwotnie zakładano.Syndyk liczy i liczy ,ale czy doliczy to jeszcze nie teraz bedzie wiadomo w najbliższym czasnie.Zaznaczam że nie posiadam akcji krosna , tylko informuje z sentymentu.
emocje rosną,
bo będzie pinowo w górę,
tylko czy zdążymy ugrać coś jeszcze na innych spółkach zanim wskoczymy ponownie?
ktoś wrzucił na dolne widły dziś , miejmy nadzieję że zahaczymy dziś jeszcze raz o dolne,
bo jak nie to wielu zostanie na boku i to krosno pomacha papa
sądzę że dopiero po godz.14 zrobi się jak w ulu a narazie mamy zabaweczki typu ibsystem, igropu ..