Najnowsze komentarze na forum steamowym (przetłumaczone z angielskiego):
https://steamcommunity.com/app/849100/discussions/0/4299320351880092258/
1:
wciąż się zawiesza i teraz nie można podjąć pracy, wszyscy mówią, że nie ma dostępnych ofert pracy, nowa aktualizacja sprawiła, że gra stała się niegrywalna, dobra robota deweloperzy, dobra robota, zrujnowana gra
2
także niektóre ustawienia graficzne nie zapisują „Limitu FPS”. W niektórych miejscach nadal występują duże opóźnienia. Wygląda na to, że sprawa jest stracona....
3
Tak, nadal okropne... cieszę się, że nie zapłaciłem za to dużo. Dałem tej grze za dużo szans… gra z 2010 r. w 2024 r.… IMO nie do przyjęcia
4 Nadal mam opóźnienia w pierwszej pracy. Dowiedziałem się również, że gra nie ma chmury Steam. więc straciłem cały postęp kręcenie kierownicą nie jest naturalne, a lusterka nadal są beznadziejne, nawet te przyciski, które mi się nie podobają. ATS wygyrwa
“To musi być żart, prawda? Mam na myśli, że ci twórcy naśmiewają się naszym kosztem. Spróbowałem po raz ostatni i czekałem na tę świetną aktualizację, która miała ulepszyć grę raz na zawsze, ale albo nadal jest to samo gxwno, albo w niektórych miejscach jest gorzej . Albo całkowita niekompetencja, albo celowo sabotują własną grę. Czas, abyśmy wszyscy się zjednoczyli i zażądali zwrotu pieniędzy, ponieważ ci goście mieli wystarczająco dużo szans, aby to naprawić, ale nic się nie zmieniło.”
To się nazywa testy na produkcji..albo nie mają wogóle testerów albo są tak beznadziejni że jedyne do czego się nadają, to do zwolnienia. Nieprzetestowana wersja nie ma prawa zostać upubliczniona. Tak jak pisałem wcześniej wersja na PC jest stracona - pytanie czy wszystkie bugi są powtarzalne na konsolach, bo jeśli tak to niech lepiej się wstrzymają. Najpierw zatrudnić nowych kompetentnych ludzi - tacy na pewno są drożsi niż studenci ale ich praca szybko zaprocentuje. Ogólnie jak widzę co się dzieje w polskim game devie to odnoszę wrażanie że w większości pracują ludzie bez doświadczenia i kompetencji. Zatrudnić studenta bez doświadczenia tanim kosztem i niech robi...
Jestem pewien że to nie wina testerów bo to są tak oczywiste problemy że na pewno były zgłoszone . Winny jest management który wypycha taki patch.
W momencie gdy cyberpunk wyszedł w tragicznym stanie też wieszano psy na testerach a w bazie 35000 otwartych błędów było
Zerknąłem na discorda, bo jednak to bardziej miarodajne miejsce do sprawdzania opinii o patchu. Jakiejś tragedii nie zauważyłem w zakładce dotyczącej błędów - kilka kwestii poprawione, kilka nie.
Jeden gość pisze, że na DX 11 wszystko dobrze hula, ale na DX 12 jednak są spadki FPS-ów.
Trzeba poczekać na jakąś promocję i napływ nowych graczy, wtedy będzie wiadomo jak to wygląda w większej skali. Wczoraj nawet nie było jednej oceny na steam, a to pokazuje że grą się nikt nie interesuje w pełnej cenie.
Oczywiście co do testów zgadzam się w pełni. Znowu zamiast puścić łatkę wcześniej graczom zdecydowali się na jakieś wewnętrzne testy, więc było wiadomo że na niektórych konfiguracjach nie będzie poprawy. Tak testować to mogą sobie konsole.
Z drugiej strony nie widzę jakiegoś narzekania w samym wątku dotyczącym wydanego patcha a zwykle jak było źle to ludzie tam masowo narzekali. Nawet co poniektórzy dziękują i piszą że jest lepiej. Podsumowując są osoby zadowolone i rozczarowane, ale liczba komentarzy jest nikła co tez niestety świadczy o spadku zainteresowania.