• Przyszłość handlu to sztuczna inteligencja, 5G i... żywność eko Autor: ~Ekoinwestor [80.51.34.*]
    https://www.rp.pl/handel/art1024411-przyszlosc-handlu-to-sztuczna-inteligencja-5g-i-zywnosc-eko

Ciekawy artykuł i trudno się z nim nie zgodzić:

Na handel ma także rosnący wpływ zdrowie Europejczyków, a konkretnie – nasze kłopoty z nadwagą; już połowa mieszkańców Unii Europejskiej ma nadwagę. A to zmienia opakowania żywności, na których rośnie znaczenie informacji o wartościach odżywczych, a także jest nowym polem do komunikacji z konsumentami dla sieci handlowych. Ten trend zaś budzi zainteresowanie konsumentów żywnością regionalną i ekologiczną (wartość tego rynku przekracza w Europie 31 mld euro). Przedstawiciele sieci handlowych przyznawali podczas paneli, że notują dwucyfrowe zwyżki tej półki artykułów. Jednak, jak dodawali dla uspokojenia entuzjazmu, jest to także efekt bardzo niskiej bazy w Polsce.
    Tak czy inaczej, sieci handlowe muszą dziś mieć w swojej ofercie produkty regionalne i ekologiczne, przyznawali przedstawiciele zarówno Kauflandu, jak i Carrefoura.

Trudno się z tym nie zgodzić - a trend będzie się tylko umacniał.

NIE o 20 zł, nie 30 zł nie 55 zł tu będzie gra.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.51.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~AKCJONARIUSZ [80.51.34.*]
    Też tak myślę - taka przyszłość.
  • Re: żywność eko to przyszłość Autor: ~mpost [80.51.34.*]
    Dziś jakieś małe harce.
    Ciekaw jestem wyników sprzedaży w marcu i całym 3Q.
    Czy pokaże też BIP przy okazji rekordowy kwartalny zysk?

Oraz czy ta tendencja przełoży się na zyski już w każdym kwartale - co powinno być wg mnie ambicją Zarządu.

Wtedy jest szansa by spółka weszła do 1 ligi spółek z głównego parkietu.
[x]
BIOPLANET 0,00% 24,30 2025-12-18 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.