Jest zysk źle...
Nie ma zysku źle
Za duży zysk źle
Za mały zysk źle
Od sześciu lat ciągle źle
A tymczasem Torpol ciągle rośnie, wypłacając po drodze dywidendę i od dołka z 2018 r urósł już ponad 1000 %
Ale skoro dla was jest źle...?
No cóż każdy sam podejmuje decyzję...
Pozdrawiam i życzę sukcesów
no nie wypłacili, ale za to masz teraz kurs na poziomie 33 zł, to jest powód do narzekania? :D jak co roku zrobimy dyszke w góre to nie muszą już nigdy wypłacać mi dywidendy :)
Q4 jest niemiarodajny bo wtedy zamykają cześć kontraktów. w 2023 Torpol jechał na starych wyższych marżach, a i tak zarobił o połowę mniej niż w 2022. Teraz zacyzna robotę na kontraktach z niższymi marżami. Przychody co roku podobne, ok 1 mld zł. Także poczekajmy na kolejne raporty. Kurs rośnie bo skupuje Mirbud lub fundy, a płynności na Torpolu nigdy nie było. Ktoś wywala kilka tys akcji i kurs leci o kilka %.
Mirbud nie patrzy na kurs, kupuje akcje bo zabezpiecza sobie robotę na przyszlosc, bo te wszystkie autostrady i drogi ekspresowe będą w końcu wybudowane i co potem ? ma zacząć zwijać biznes ? więc tu nie chodzi o zysk tylko pozostanie na rynku i nie zaczynanie od zera. Podobnie PKN przejął Energę, bo na drogach będzie coraz więcej elektryków, więc chce samemu produkować energię. Otrzeźwienie na Torpolu przyjdzie po prezentacji wyników za kolejne kwartały. Pamiętaj, że na Torpolu nigdy nie było płynności i przy słabych wynikach drzwi zrobią się zbyt wąskie by wyjść.
Mercator urósł z 10zł na jakoś 600-700zł. Tylko tam były zyski. Tutaj zyski spadły vs 2022 o połowę, a kurs rośnie. Tutaj nawet nie ma spekulacji, tylko brak płynności i jak napisałem, pewnie Mirbud kupuje. Reko są nic nie warte. ostrzegam tylko, że jak będzie boom to nie o 4-5% tylko odrazu 15-20%.
Cały czas to samo źle i źle...
Kolego chcesz to kup nie to nie kupuj...
Po co te obrzydzanie...
Masz w tym interes czy z dobroci serca martwisz się o innych...
jakie obrzydzanie ? na jednych spółkach piszę, że kurs jest sztucznie dołowany, na innych że sztucznie pompowany. mój portfel zapakowany pod korek i spokojnie czeka. Orlen po ostatnim espi będzie miał zysk netto za 2023 r. jakieś 26-27zł na akcję i kurs 63zł. A Torpol zysk 4zł i kurs 37zł. I uważasz, że to normalne ? :P