Akcje są na rachunkach maklerskich. U mnie są wycenione na 0,0 zł Czytałem że gdzie indziej na inne kwoty. Co nie ma i tak żadnego znaczenia, bo nie są notowane. Ja na szczęście mam ich mało. Ale nie rozumiem tych którzy mają ich "dużo", dlaczego nie zgłosili jeszcze sprawy do prokuratury? Przecież to jest typOwy przykład na przestępstwo pOlegające na dOprowadzeniu Ofiar do niekOrzystnego rOzpOrządzania mieniem. I nie rozumiem też dlaczego KNF jeszcze z tego samego pOwOdu nie zawiesił nOtOwań ?>?>?>?>?>?>?
Napisałem dłuższy tekst na ten temat, ale nie udało się go zamieścić. Nie wiem dlaczego. Napiszę tylko że ta j...... spółka powinna być zawieszona do czasu notowań akcji serii "O" W interesie całego rynku. Bo kto wejdzie w nowe emisje z PP PO tym k.....ie co tu miało miejsce? Jak KNF chce zarżnąć nowe emisje z PP to jest na dobrej drodze nic nie robiąc.
Dnia 2024-03-07 o godz. 21:39 ~nextgeneration85 napisał(a): > Na podstawie niby czego ma ktoś iść to zgłosić? > > Pokażcie przepis gdzie jest wskazany max okres na wprowadzenie ich do obiegu
Zamiast przepisu - cytat: "Zarząd Spółki podejmie niezwłocznie wszelkie niezbędne czynności prawne i faktyczne związane z wprowadzeniem do obrotu w alternatywnym systemie obrotu NewConnect akcji nowej serii O" (7.04.2022).
Za prawie 5 mln zł inwestorzy kupili akcje które można nazwać kolekcjonerskimi. Nikt wcześniej jednak nie poinformował inwestorów że kupują towar kolekcjonerski i bezwartościowy. Spółka zamieściła informację dotyczącą wprowadzenia akcji do obrotu. Tu się kłania paragraf dotyczący nakłaniania do niekorzystnego rozporządzenia mieniem. I pewnie też inne dotyczące obrotu papierami wartościowymi. No bo co to za papiery wartościowe, które okazują się bezwartościowe?>?>?>?>?>?>?
up, ciekawy jestem tej opinii zarządu o niedopuszczeniu inwestorów do pp, nie żebym chciał skorzystać, bo ta spółka to wydmuszka, ale poczytałbym, wie ktoś gdzie to znaleźć?
Spółki mogą emitować nowe emisje z wyłączeniem PP. Pytanie tylko czy mogą to robić na podstawie uchwał akcjonariuszy mających 0,97% kapitału akcyjnego? Oni głosowali z 335 tysięcy akcji, a samych - nienotowanych akcji serii "O" jest 26,4 mln Liczę na szybką interwencję i wyjaśnienie sprawy przez KNF>>>>>>>>>>>>>>