• kursowstrzymywacz Autor: ~olo [83.6.113.*]
    Action jest jednocześnie skupującym i kursowstrzymywaczem. Dwa ostatnie dni skupu pokazują to dobitnie. Kurs dobija do 21 a następnie "ktoś" sypie papierem i przypadkowo większość zbiera skup. Dziś podobna sytuacja tylko z niższego poziomu. Pytanie czy to już manipulacja kursem czy zwykłe qrest.. . W każdym razie wygląda bardzo brzydko Panie Piotrze!!!
  • Re: kursowstrzymywacz Autor: ~aa [85.221.255.*]
    nie bredź.

niby po co miałby to robić?

poza tym jeśli zarząd sprzeda choć jedną sztukę akcji to się o tym dowiemy.
    Jeśli ktoś lub coś jest powyżej 5% i zmniejszy udział, też się o tym dowiemy.

Nie wymślaj teorii spiskowych. Tak działa rynek - jednym wystarczy cena 21 i za automatu robi się zlecenie. End of story.
  • Re: kursowstrzymywacz Autor: ~jazz [31.60.123.*]
    Pełna zgod-aa. Te farmazony o magicznym trzymaniu kursu i kontrolowanych wzrostach akcji są jak opowieści o yeti.

Wystarczy być dużym żeby sprzedając powodować wzrost ceny akcji
  • Re: kursowstrzymywacz Autor: ~olo [83.6.113.*]
    Sprawdźcie OWIECZKI godziny zakupów Action i przebieg sesji w okolicy tych godzin z dn 5,03 i 6,03. Jak sprawdzicie pogadamy.
    no i jak wełniane istotki, sprawdziliście???? Na przeprosiny czekam!
    Sprawdziłem i chętnie usłyszę opis mechanizmu wpływania na cenę- udowodnienie związków przyczynowo- skutkowych.

Teorie spiskowe zostaw sobie na dobranoc :)
    o opis mechanizmu pisz do reżysera tego przedstawienia. ja stwierdzam fakt 15,48-50 kurs 21pln, 15,50 zwała na 20pln 15,51,12 zakupy Action.
    poprawka. powinno być: 15,54,12
    Dzięki. To wszystko wyjaśnia...
    czyli co??? zrozumiałeś mechanizm???
    Tak.
    Jest pewna tajemniczą grupa trzymająca kurs. Rzuca magiczną liczbą akcji (najlepiej 12, wcześniej 8 lub 9) i dzięki temu uruchamia nikomu nieznane algorytmy, których celem jest skupowanie akcji po zanozonych cenach i automatyczna sprzedaż z grubym zyskiem gdy tylko cena podniesiona naszą sprzedażą pójdzie do góry.

W ten sposób niewidzialna ręka rynku zostaję pokonana niewidzianym przez kogokolwiek mechanizmem.

Dzięki! Otworzyłeś mi oczy!
  • Re: kursowstrzymywacz Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    o kombinacjach liczbą 12, a raczej 13, rozbijanej na 12+1 (lub 11+1+1) pisałem już dawno i powtórzyłem we wczorajszym poście :)
    nie ma to dla mnie znaczenia, mogą sobie przeklepywać swoimi akcjami do woli, byle wyżej i wyżej
  • 13; Re: kursowstrzymywacz Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2024-03-08 o godz. 10:13 ~bywalec napisał(a):
    > o kombinacjach liczbą 12, a raczej 13, rozbijanej na 12+1 (lub 11+1+1) pisałem już dawno i powtórzyłem we wczorajszym poście :)
    > nie ma to dla mnie znaczenia, mogą sobie przeklepywać swoimi akcjami do woli, byle wyżej i wyżej
    [...]

Witaj Bywalcze. Widać, że na 13 niektórzy nie mogą patrzeć, bo nie wszystko idzie z planem. Kolega Olo rzucił w dniu badania 21 temat "Oczko" odpisałem wtedy, gdy było drugie podejście pod 21. I co nie było przebicia i pójścia kursu wyżej. Zbyt mało chętnych było na wyżej. Nie zostało 21 przebite trwale. Nie było trzeciego podejścia pod 21 z przebiciem. Papier ACT jest rozgrywany technicznie, jak przykładowo kontrakty. Jeśli nie ma przejścia na wieloletnich maksimach, to oczywistym jest, że tam jest opór, więc zgodnie z zasadami techniki teraz trzeba sprawdzić, gdzie jest trwałe wsparcie i teraz to jest sprawdzane - kiedy pojawia się większa chęć zakupów u pospólstwa. Tam będzie wsparcie określający kanał konsolidacji, bo opór znamy. Jak długa to będzie konsolidacja to zobaczymy, pewnie wyjdzie za jakiś czas górą 21, bo papier, jak dotychczas jest bardzo silny i nie pojawiają się żadne sygnały przeciwne wieloletniemu trendowi - jak już tutaj na forum kiedyś napisano: idzie, jak po sznurku. Sprawdzane jest też dużymi zleceniami sprzedaży, czy na papierze siedzą jakieś "słabe ręce" co dostają stracha, jeśli się wystawi kilka tysięcy akcji - później psuliby rynek, choćby takim, jak my. Rozpisałem się trochę, ale bardziej dla nowicjuszy, a nie dla Ciebie, boś (nie mylić z DM BOŚ) stary wiarus, wieloletni bywalec naszego skromnego forum, giełdowy wyjadacz rodzynek popijanych markowymi napitkami oraz to wszystko i więcej wiesz, więc cierpliwie, co jakiś czas lub częściej się angażując kapitałowo wyczekujemy >= 35 zł. Nieprawdaż? Pozdrawiam serdecznie i bywaj.
[x]
ACTION -1,64% 35,90 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.