• UE i kasa dla PKP Autor: ~Qbq [83.21.85.*]
    No to poczytajcie sobie na monety.pl artykuł o dodatkowej kasie dla PKP i co tam się wypowiada przedstawiciel PKP nr konsorcjum itd itp.
    Co będzie to sobie można wyobrazić.
    Każdy wyobraża sobie co chce.
    Ja zachęcam jęczących żeby sprzedali co mają już teraz, po co macie się męczyć.
    Zapłacę od ręki - umawiam się na pakiet i odbieram, kto kiedy i ile?
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: ~Qbq [83.21.85.*]
    Miało być money.pl :)
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: ~Kr [31.182.217.*]
    Jak na początek całkiem nieźle .. zobaczymy jak szybko zakończą negocjacje przed sądem polubownym.
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: zakar [141.0.12.*]
    Jak zatem PKP PLK są dalekie od ukończenia inwestycji? "Na koniec lutego br. zaawansowanie finansowe projektu było na poziomie 68 proc. W ramach niego wybudowano 705 obiektów radiokomunikacyjnych, co stanowi ok. 59 proc. wszystkich urządzeń. Odebrano także ok. 10,5 tys. km linii światłowodowej" - informuje Magdalena Janus.

Pozostało nieodebrane i do wykonania niecałe 3,5 tys km na których są kolizję z innymi inwestycjami.
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: ~Qbq [83.21.85.*]
    Ktoś już łapki w fol daje :)
    Trole krążą tylko co z sensem nie potrafią pisać.
    Prędzej czy później PKP musi się dogadać i dać kasę i waloryzację, bo temat musi być zakończony sukcesem musi być w UE rozliczony.
    Kropka.
    Nie ma innej opcji.
    A w artykule nikt nie konfabuluje tylko wypowiada się pracownik pkp
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Na razie PKP liczy na 300 mln kar od Compremum za brak realizacji.
    Na rynku chodzą słuchy, że na projekcie GSMR Fonon dyma Compremum.
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: ~Qbq [89.151.36.*]
    Parkiet
    PKP liczyć to sobie moze kasę której nie ma i dostanie.
    Póżniej MUSI zrobić to co musi bo im kasę odbiorą.
    Ja też sobie mogę pójść do sklepu i powiedzieć że musza mi dać towaru bo liczę im kary ... i co? ktoś sie przejmie
    Ty to jesteś wariat, czy takiego udajesz?
  • Re: UE i kasa dla PKP Autor: zakar [141.0.12.*]
    Qbq szkoda czasu parkiet będzie pisać co mu kazą. a tymczasem mamy zatwierdzoną waloryzacje kontraktu o 10% czyli o 288 mln zł:

Podsumowując - według nowych szacunków inwestycja pochłonie o ok. 288,5 mln z więcej. Dofinansowanie zaś wzrosło prawie dwukrotne, bo o ponad 1,3 mld zł. Rzecz w tym, że te pieniądze Bruksela mogłaby przeznaczyć na inne projekty rozwoju kolei w Polsce, natomiast zużyte zostaną na opóźnione prace.
[x]
COMPREMUM -4,25% 0,81 2025-09-12 16:45:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.