I już nawet wiem dlaczego. Dzwoniłem do Makolabu. Raport będzie do 5 maja. Jeśli o mnie chodzi to luz, poczekam. Nie będę już dokupował ale i nie sprzedam.
Gość z działu relacji inwestorskich wyjaśnił że to zwykła pomyłka, cóż po pierwsze powinni dać sprostowanie, po drugie przed 5 kwietnia.
Mimo wszystko zostanę z Makolabem, zanim wszedłem dokładnie przyjrzałem się spółce, wrażenia mam bardzo pozytywne, wszystko od struktury akcjonariatu (założyciel i jego żona ponad 70%), składu zarządu, poprzez wyniki finansowe i dział relacji inwestorskich (to bodaj pierwsza ich wpadka) po stronę internetową - pełen profesjonalizm. Lubię to. Nie jestem totalnym perfekcjonistą ale doceniam tę cechę, szczególnie jeśli chodzi o mój portfel.
Jeszcze temu komuś zostało do wyrzucenia ok 15k akcji. To nie była sprzedaż akcji, aby uzyskać za nie jak najwięcej. Po co było to straszenie... Ale z drugiej strony chętnych na kupowanie też nie brakowało, bo gdyby było odwrotnie to byśmy dzisiaj zobaczyli 6 z przodu. A tak poniżej 0,7 nie powinniśmy już zlecieć, ale i tak szkoda, że aż tak bardzo oddaliliśmy się od 1zł.
"gdybym miał"... Narazie się zatrzymało na 0,7 i mam nadzieję, że już nie będziemy testować tego poziomu. A tak na serio, to liczę na powtórkę tego co było ostatnio za jakieś 3 tygodnie. Z im wyższego poziomu zaczniemy tym będzie piękniej. Pozdr
niestety ostatnie dwa dni to bardzo zimny prysznic który tak naprawdę zafundował nam sam makolab ale mimo wszystko mam nadzieję że wszystko co najgorsze już się rozlało i sytuacja wróci do normy mimo wszystko jestem optymistą bo tak naprawdę w spółce nic złego się nie stało a błąd formalny niebędzie miał znaczenia w dalszym rozwoju wypadków teraz jesteśmy na lokalnym dnie i od dziś moze być tylko lepiej
pozdrawiam wytrwałych i wszystkich zawiedzionych
będzie lepiej