Rozsądny teraz to ogranicza straty i ucieka z tego gniota . Tu może zejść poniżej 9 zl bo spółka ma kiepskie perspektywy finansowe a wy tu żyjecie marzeniami i sami siebie oszukujecie .
W drugiej połowie roku ruszy ogromna farma wiatrowa Przyrów na energię z której już mają klientów, między innymi Google. Kolejne farmy OZE są sukcesywnie odpalane i przychody będą zasilały wyniki finansowe. W poprzednim kwartale OZE zasiliły wyniki o ponad 300 mln zł, a wiadomo, że to dopiero początek. Te wartości będą rosły wraz z odpalanymi kolejnymi projektami.
Dokładnie. Cyfrowy Polsat będzie jedną z tych spółek, która skorzysta w najbliższych 2 latach najwięcej z KPO. Mylnie kojarzona jest z telewizją, a cała Grupa Polsat jako spółka której jesteśmy akcjonariuszami działa przecież w kilku branżach, w tym kilku wybitnie mogących skorzystać z KPO. Ale nawet i bez dodatkowej gotówki to branże kolejnych 5-10-20lat. Każdy robi jak chce, ja osobiście do tego co już posiadam dokupiłem jeszcze 1400 sztuk i jeszcze tak psim swędem zaciągnę 500-1000szt i będzie niezły pakiecik. Powiedzieć, że kurs jest szutcznie zaniżony to nic nie powiedzieć. Czas pokaże czy dobre decyzje inwestycyjne się podjęło. Tutaj de facto nawet nie chodzi o to czy potem będzie 40 czy 50% wyżej. Moim zdaniem to kwestia już krotności obecnego kursu.
Dnia 2024-03-06 o godz. 13:39 ~Abc napisał(a): > Nikt rozsądny nie oddaje po obecnym kursie.
Fundusz grający na spadki nagle wyszedł ze spółki i zniknął z rejestru, chociaż miał sporą pozycję. Myślę, że gdyby spodziewali się dalszych spadków, to raczej zostaliby lub nawet zwiększyli pozycję. Ich ruch daje ważną wskazówkę.
Nawet kak spadnie na 9 czy 8 zł to nie ma już znaczenia 20% to nic biorąc perspektywy na rok dwa trzy. Ryzyko z każdym spadkiem maleje. Gratuluje tym co tak głośno gadają żeby teraz sprzedawać, gdzie byli jak było 35zl? 30zł 20zl? Teraz się dobrodzieje znajdują?
Wiesz co, to chodzi o kwestię tego, że Solorz już któryś raz próbował wykupić cały Polsat z giełdy. Teraz jakby dał 22 zł na wezwaniu, to mogłoby się mu to udać.
Wcześniej próbował nawet po 35 zł skupić. Widać, że zależy mu.
Teraz miałby okazję. Jakby dał dużą premie dla sprzedających, to myślę, że mogłoby mu się to udać.
137 md EUR, nice :) Wreszcie! Teraz w szczególności kilka sektorów mega skorzysta i kursy akcji w najbliższych 2-3 kwartałów powinny poszybować jako beneficjenci, a w nich przede wszystkim takie spółki jak:
PKPCARGO (w kolej będzie mocna inwestycja, tutaj kurs 30-35zł), SUNEX (kilkanaście rodzajów produktów z szerokiego OZE, a na to środków moc popłynie, powiększanie skali, tutaj kurs 35-40zł), CYFROWYPOLSAT (multibranżowy kombajn - od farm fotowoltaicznych...po nowoczesne technologie, w Grupie wszystko chyba mają co będzie beneficjentem tych miliardów, tutaj kurs 25-30zł), ENERGA (jedyna spółka mocno już przygotowana do transformacji, dalszy rozwój nowych elektrowni, tutaj kurs 30-35zł)
Tak jak pisałem wyżej kolejna porcja kupiona. Jest pysznie :) Według mnie to będą spółki roku :) Największy potencjał i najbardziej niedowartościowane. Idealny fit.
Prawie 9 mld euro pożyczek z KPO na zielony transport i energię w miastach; nabór za kilka tygodni - MFiPR
"Środki są przeznaczone na wszystkie inwestycje związane z zieloną transformacją w miastach, poczynając od ocieplana budynków, po zieloną energetykę, zazielenianie miast, środki transportu, elektromobilność dla miast" - wymieniła minister.
Jak pisałem wyżej według mnie na nabierającej rozpędu hossie w tym z uwagi na 137mld KPO taki CYFROWYPLSAT, ENERGA, SUNEX, PKPCRGO powinny skorzystać najsolidniej. Oczywiście inne spółki też.