~Iggy - bądź dobrej myśli, Bowim to spółka cykliczna, jak za 5-10 lat przyjdzie hossa na stal (a ilu tu w zeszłym roku pisało o rychłym końcu wojny i odbudowie Ukrainy) to się odkujesz. Tylko inflacji w to nie wliczaj bo się nie odkujesz...
Dnia 2024-03-07 o godz. 14:35 ~oko napisał(a): > ~Iggy - bądź dobrej myśli, Bowim to spółka cykliczna, jak za 5-10 lat przyjdzie hossa na stal (a ilu tu w zeszłym roku pisało o rychłym końcu wojny i odbudowie Ukrainy) to się odkujesz. Tylko inflacji w to nie wliczaj bo się nie odkujesz...
> @oko inflacji lepiej nie wliczać na większości spółek bo nie wyjdzie zysk:) Wystarczy że putlerowi strzeli do pały żeby zaatakować kolejny kraj i znów mamy hossę na surowcach. Z Ukrainą masz rację za duży optymizm był. Ale jak tramp dojdzie do władzy załatwi sprawę w jeden dzień.
~Iggy - jak zaatakuje kolejny kraj to już będzie kraj będący w NATO i będziemy sami mieć wojnę. A wtedy żadnej hossy na niczym nie będzie tylko koniec wszystkiego a w pierwszej kolejności gpw a ten kto zostanie z akcjami to zostanie z niczym.
Prawda. Na wojnie to najbardziej skorzysta USA, a w szczególności przemysł zbrojeniowy. Z resztą już korzystają na wojnie w Ukrainie. Co do Bowim to mieliśmy 3 dni przerwy, bez PKC i wczoraj uwalili kurs na dogrywce o 2%. Co dzisiaj wykombinują? Jak ma się coś dziać to niech się dzieje, ale na jakiś obrotach, a nie warzywniak…
Blokują mnie . Musze pisać z tel. Informuje po to bo są tutaj młodzi ludzie którzy chcą zarobić . Też taki byłem i nikt szczerze nie chial nic powiedzieć tylko liczyli że zarobią na takich żółtodziobach jak ja. I dlatego piszę . Zasada jest jedna . Jak jest perspektywa w dół to sprzedaj , poczekaj i kup po niższej cenie i wtedy zminimalizujesz stratę na spadkach .
@Grzyb Ty tak serio? Przy tak małej różnicy: - nie opłaca się ze względu na koszty - nie ma gwarancji że się wstrzelisz - nie zejdzie do tej ceny - obstawiałeś że zejdzie do 4-5 ( w porywach 3,2) to dlaczego nagle chcesz kupować po 6,63? - :)
A i jeszcze jedno Trochę odnoszę wrażenie że nie możesz się doczekać tej korekty a tu ciągle nic a wręcz każdy może sobie wyrysować linię:) Jasne że bardzo niemrawo i że spółka cykliczna ale nie wiedzieć czemu zatrzymało się w okolicach 7