Z raportu za IV kw wynika, że techniczny koszt wytworzenia produkcji sprzedanej to 1,64 mln zł. Jeśli dorzucimy do tego koszty sprzedaży i koszty ogólnego zarządu to otrzymamy kwotę 2,4 mln zł.
Według Wafelka, na stronie internetowej dystrybutora w USA, możemy maksymalnie zamówić 1 mln sztuk opakowań. 1 opakowanie zawiera 30 kapsułek. Cena to 89 usd, nie wiem ile z tego dostaje Pharmena.
Jak łatwo policzyć koszty związane z wyprodukowaniem 1 opakowania to 2,4 zł. Marża ogromna i niespotykana .........
https://ohphealth.com/products/endoteliol-1mna
I proszę mamy już pierwsze pozytywne komentarze :)
mistrzu, ty to piszesz na serio? bo jeśli tak to jesteś mniej rozgarnięty od 1-mnanipulatora. ty naprawdę wierzysz, że w USA jest milion opakowań Endoteliol w magazynach? taką metodę obliczeń naprawdę mógł wymysleć tylko człowiek z mózgiem wielkości kapsułki Endotelio. według twojej metody, gdyby pokazywało, że można kupić maksymalnie 100 opakowań, to wtedy koszty związane z wyprodukowaniem 1 opakowania to 24 tysiące złotych.
mistrzu, pisałeś kiedyś, że pracujesz w finansach. sorry, ale nie chce mi się w to wierzyć.
ty też możesz sprawdzić. ile ty widzisz opakowań na stanie? czy naprawdę sądzisz, że do USA Pharmena wysłała milion opakowań Endoteliol? jeśli tak, to nie udało im się sprzedać ani jednego opakowania online od chwili zakupu. nieprawdaż? całych czas stan jest milion. ale co najważniejsze: czy te serio traktujesz swoją metodę obliczeń za prawidłową? bo trudno mi w to uwierzyć.
to dlaczego silisz się na obliczanie kosztów produkcji Endotelio? przecież to absurdalne. a ty już ogłaszasz, że "Marża ogromna i niespotykana". znowu świadomie wprowadzasz w błąd inwestorów. co do marży, to w jednym z raportów spółki (za czasów Menavitin) podano informacje, że umowa z niemiecką firmą (już zlikwidowaną) przewidywała jednocyfową marżę procentową (czyli do 9%). to tylko celem pokazania na jakie warunki godzi się zarząd.
mistrzu, ignorujesz mój ostatni wpis. jesli piszesz "Marża ogromna i niespotykana", to czy możesz napisać ile złotych marży na opakowaniu Endoteliol ci wyszło z obliczeń? jestem bardzo ciekaw, a sam nawet nie próbuje obliczać.
mistrzu niedawno "obliczył", że "koszty związane z wyprodukowaniem 1 opakowania to 2,4 zł". jeśli to prawda to dlaczego tak słabiutkie są przychody po pierwszym kwartale? przecież według mistrza amerykańscy seniorzy maja kupę dolarasów i dbają o swoje zdrowie. poza tym Pharmena oparła sprzedaż w USA na profesjonalnych lekarzach. rozszerzyła rynki o Australię i Nowa Zelandię (tak gdzieś czytałem). mistrzu, mógłbyś wytłumaczć ten paradoks? i jeszcze jedno - to w końcu gdzie leży Wielka Brytania? bo od kilku dni nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie. pytałem mojego 9-letniego bratanka i on twierdzi, że w Europie. ma rację?
nasz 1-mnanipulator jest autorem legendarnego postu o jajkach i Pharmenie. mistrz (pracujący podobno od lat w finansach) ma także swój "pomnik" na tym forum. jest to ten post z wyceną kosztów produkcji Endotelio. czytajcie wszyscy i radujcie się. przypominam, ze na stronie lokalnej przychodni z Boulder w Kolorado nadal jest milion opakowań Endotelio na sprzedaż. albo nie sprzedali ani jednego opakowania, albo stan magazynowy to wielka ściema. tak, czy tak cała metodologia mistrza wali się w gruzy. ale po co to piszę? każdy kto skończył miał conajmniej tróję na maturzez matematyki wie, że te obliczenia są niewarte funta kłaków.