Coś czuję że ci co sprzedawali na krótko polwax policzyli że za kilka dni tygodni gdy podadzą szacunki roku 2023 będzie rekordowy zysk, czy też macie takie szacunki ? Wtedy zacznie się paniczny odkup , zobaczymy co będzie się teraz działo do ogłoszenia szacunków powinny być do 20 marca około, jak do tego czasu będzie nieoczekiwanie rosło to właśnie to jest to bimguniu spoconego szorciarza co chce odkupić pożyczone akcje około 300 k
Krótka sprzedaż też przerzuca z wora do wora ale cześć akcji im odbierają
zwrotu waloru
3 dni -0.105 -5.33%
1 tydzień -0.105 -5.33%
2 tygodnie -0.145 -7.21%
1 miesiąc -0.175 -8.58%
2 miesiące -0.185 -9.02%
3 miesiące -0.115 -5.81%
6 miesięcy -0.485 -20.64%
YTD -0.135 -6.75%
1 rok -0.862 -31.62%
2 lata -0.334 -15.17%
3 lata -1.733 -48.16%
5 lat -1.076 -36.58%
Cały zakres* -3.468 -65.03%
*Dotyczy zakresu notowań historycznych bazy Stooq
Od 3,6 po tym skoku zajęli pozycje i jadą do 1,8 na razie równo , akurat równo 100% mają na kursie , a w portfelu czy mają akcje na oddanie to nie wiem i czy wzięli 300k czy 1,5 mln pożyczonych akcji też nie wiem ale mają napożyczane oj mają, ja posiadam akcje i jest to pakiet docelowy nie dobieram już, akurat na połowie tej fali zbierałem , zazwyczaj tak mam że potem mi rośnie, jak tu będzie panika kupna to 3,6 będzie razy 3
Na tygodniowym będzie dywergencja jak dojadą do 1,8 i odbiją potem odkup, zobaczymy jak właściciele zareagują, na giełdzie się znają więc powinni podkupić 1,8 , sobi kupował w 2023 po 2,8, więc ma złocisza niżej nie wiem na co czeka
Dzisiaj ktoś popuścił, jakiś leszcz co miał z 20 tyś akcji, im w to graj,. Tylko jedno dobre info a widać w arkuszu na sprzedaży że jest pusto to będzie niezły jazda
Z dniem końcem kwietnia DM BOS wyrzucił Polwax z listy kredytowej. Obecna wycena to 0 a było 40%
Więc możliwe że to BOS Bank wyrzuca akcje które już nie stanowią zabezpieczenia
Pod akcje możesz wziąć kredyt maklerski i dokupić za pieniądze banku akcje .
Każde biuro maklerskie ma listę i wagi dla poszczególnych akcji.
Czyli jeśli waga jest 0,5 to akcja która ma cenę na giełdzie 10zl jest warta dla banku 5zl
https://bossa.pl/oferta/warunki-kredytu
Ciekawe co Sobik z Moska planują? Może na tę chwilę wszyscy czekają co sąd powie. Wtedy jakieś decyzje zapadną. Myślę źródłem do czasu wyroku nie podejmie żadnych rozmów. .. Teraz to oni są górą. Tu jak w Lentexie brak większej komunikacji z akcjonariuszami. Tyle możliwości jakie ma spółka z tym woskiem. Nowe źródła Energi i wykorzystania w OZE….
Im zależy żeby było nisko, gdyż maja dowody przeciwko orlenowi pokazując ile stracili na tej inwestycji nie kończąc jej, tu zależy żeby jak najwięcej ugrać