Jakiś czas temu (tzn w styczniu) kupiłem akcje po 7.24. Na inwestowaniu jakoś specjalnie się nie znam, stwierdziłem tylko, że dopóki nie spadnie poniżej 4.5 to mogę sobie akcje trzymać.
Co jakiś czas wchodzę tutaj na forum i widzę "dwie frakcje" - jedna pisze, że to super spółka, ceny akcji wystrzelą itd...
Natomiast druga, wręcz przeciwnie, że spólka to dno, wydmuszka, akcje sterowane przez AI itp itd..
No więc która strona ma rację ?
i trzy zostać przy tym założeniu, że jeżeli nie spadnie ponizej tego co sobie ustaliłem, to nie sprzedaje...
Dobrego dnia :)
kolego popatrze sobie na kurs i przeczytaj ostatnie wyniki. Przez ostatnie miesiące mielone są miliony akcji a główny akcjonariat praktycznie nie zmienił stanu posiadania. Zauważ tez ze mielenie jest na niskich poziomach. Jakby grubas chciał wychodziic to raczej robil by to przy lepszej cenie. Wnioski sobie wyciagnij sam:)
Ta spółka choć by się nie wiem jak główni akcjonariusze starali obniżać kurs to i tak wypłynie z powrotem na 70-80 zł. Bo ma połowę spółek z AI w portfelu a poza tym ma zero długu i praktycznie nie ma kosztów. Rating AAA i zysk netto więc tylko trzeba czekać jak któregoś dnia ogłoszą co sobie zaplanowali i kurs wyleci w kosmos w ciągu kilku dni.
Dnia 2024-03-05 o godz. 17:36 ~Grzegorz napisał(a): > Ta spółka choć by się nie wiem jak główni akcjonariusze starali obniżać kurs to i tak wypłynie z powrotem na 70-80 zł. Bo ma połowę spółek z AI w portfelu a poza tym ma zero długu i praktycznie nie ma kosztów. Rating AAA i zysk netto więc tylko trzeba czekać jak któregoś dnia ogłoszą co sobie zaplanowali i kurs wyleci w kosmos w ciągu kilku dni.
skoro tak uważasz to dlaczego nie kupujesz tych akcji -moim zdaniem nikt tej perełki nie kupuje bo moje próby sprzedaży w okolicy 7 zł spełzły na niczym. Ta spółka według mnie to sztuczny twór by zabrać naiwnym akcjonariuszom resztki kapitału. Dobre spółki które polecam to Torpol czy Kogeneracja a kupowanie akcji na NC wiąże się z ogromnym ryzykiem całkowitej utraty kapitału i tylko ogromni ryzykanci takie śmieci kupują. Tutaj obrót jest sztuczny tworzony przez automaty i nie ma żadnej pewności że ten twór jest coś jeszcze wart.
"kupowanie akcji na NC wiąże się z ogromnym ryzykiem całkowitej utraty kapitału" ile było takich przypadków przez np. ostatnie 5 lat? Skoro tak swobodnie rzucasz takimi tezami to na pewno bez problemu podasz kilka przykładów.
Dnia 2024-03-06 o godz. 10:15 ~Bzz napisał(a): > "kupowanie akcji na NC wiąże się z ogromnym ryzykiem całkowitej utraty kapitału" ile było takich przypadków przez np. ostatnie 5 lat? Skoro tak swobodnie rzucasz takimi tezami to na pewno bez problemu podasz kilka przykładów.
na przykład Velto , JJAuto i kolejny przykład to bedzie carlson - wydoją i zostawią Wam padlinę nic nie wartą