Ostatnie ostre spadki kursu na QNA, to przez niepowodzenie komercjalizacji technologii microLED! "Kontrola branżowa Oppenheimera wskazuje, że Apple (AAPL) zwolniło cały zespół microLED z dniem 27 lutego. Oznacza to koniec dziesięcioletniej podróży Apple na rzecz komercjalizacji wyświetlaczy microLED po przejęciu LuxVue w 2014 r. Firma wierzy, że to położy kres na obawy inwestorów dotyczące technologii microLED jako uzasadnionego konkurenta technologii OLED w mobilnych urządzeniach konsumenckich. Oppenheimer postrzega odejście Apple jako największy cios w wysiłki komercjalizacji technologii microLED, ponieważ według firmy żaden inny producent OEM sprzętu nie poświęcił tyle kapitału finansowego, zasobów ludzkich i czasu co Apple na komercjalizację technologii microLED. Jeśli Apple nie może tego zrobić, to niewiele innych może – argumentuje Oppenheimer. Ogólnie rzecz biorąc, firma widzi, że niepowodzenie technologii microLED prawdopodobnie jeszcze bardziej przyspieszy powszechne przyjęcie wyświetlaczy OLED w urządzeniach konsumenckich"
Powodów rezygnacji Apple z tego projektu może być wiele, ale nie oznacza to IMO końca microLed. Apple skasował projekt microLED dla jednego produktu: smartwatch, z powodów głównie cenowych (tak podano oficjalnie). QNA rozwija kropki niebieskie dla technologii wyświetlaczy elektroluminescencyjnych (QDEL), to inna technologia niż microLED displays. IMO decyzja Appla bez związku na perspektywy rozwoju biznesu QNA.
Przecież QNA to przede wszystkim kropki kwantowe (to jest ich główny produkt), a nie microLED więc nie przesadzajmy. Ktoś chyba nadinterpretuje ostatni komunikat Apple.
Grubasku, Kochanie Ty moje, znowu chcesz dać mi zarobić. Buziaki dla Twojej parszywej mordki/ pamiętaj , ja jestem Twoim cieniem. Gdzie TY tam i ja. Historia pisze się cały czas