Ile czasu ma Samorządowe Kolegium Odwoławcze na wydanie decyzji?
35 § 3 k.p.a. załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania, zaś w postępowaniu odwoławczym - w ciągu miesiąca od dnia otrzymania odwołania.
Osobiście ciekawi mnie przyszły tydzień. W każdym momencie może wpaść ciekawy komunikat. Wówczas mamy odcięcie.
Jak widzę kogoś kto kupuje po 110 tysięcy akcji jednym rzutem to zastanawiam się ile jeszcze ma czasu aby zbierać?
Już takie numery na tej spółce widziałem.
Poprzednio na 2 fixach kilka lat temu kupowałem po 8 groszy a później poszybowało gdy poszło na ciągłe, że trudno było dogonić zajączka.
Jakie teraz mogą być komunikaty?
Może zakupili gdzieś ziemię z gotowymi pozwoleniami, albo wydzierżawili i dowiemy się w komunikacie?
Może starają się o dotacje i dowiemy się że ją otrzymali.
Czy warto teraz sprzedawać, biorąc pod uwagę KPO i środki z niego płynące?
Odpowiedzmy sobie sami.
Bo jak urośnie bez żadnego powodu o 50-100% to już nie wejdziecie, bo będziecie się bać. Ja swoje akcje wystawię po 2 PLN a mam ich trochę i tam będę czekał.
No to już wiemy od 29.02, a mimo to ktoś zakupił trochę akcji od tego czasu. Dobrze że dzwoniłeś w tej sprawie i się dowiedziałeś, plus dla Ciebie, powinniśmy bardziej się interesować spółką w końcu to nasze pieniądzę. Ja dowiaduję się właśnie jaka jest klasa gruntów na tych działkach. Kwestie srodowiskowe nie powinny być problematyczne przy klasie od 4 w zwyż. Na takiej klasie gruntów bez większego problemu dostaje się pozytywną opinię. Może chodzi o wielkosć inwestycji? Jedno jest pewne, że jak wypali to faktycznie w ekspresowym czasie będziemy pokonywać kolejne opory, z resztą tylko głupiec będzie wówczas sprzedawał akcję po mniej niż 1 złotych.
Otworzą sie wszelkie możliwości do tego aby pozyskać z KPO dofinansowania i preferencyjne pożyczki.
Trzymajmy kciuki i nie sprzedawajmy, bo tak jak napisał posiadacz...w każdej chwili może być jazda bez trzymanki. Kto wie co oni tam szykują?.