rsi na szczytach od których zawsze się odbijał, papier zaraz mega wykupiony wiec się nie podniecajcie za bardzo, napózniej od poniedziałku będzie znacznie taniej ,a teraz możecie wystawiać czerwone łapki
znany to to nawet nie jesteś przez siebie , nie kojarze tez aby pokazywał ci rachunek maklerki wieć co do bury to też pudło ciągły zachwyt bardzo dobrze to wróży zakochanym w papier po uszy
Chłopie w tym roku ponad 100 mil. zł zysku będzie miało ZUE, o jakiej korekcie Ty tu piszesz , t.j. 5 zł dywidendy na akcje, to kurs będzie w granicach 50 zł
Dla prywatnych firm waloryzacja nie jest tak szybko podpisywana , tu najpierw się negocjuje prowizje od firmy. Zazwyczaj taka prowizja wynosi od firmy prywatnej minimum 5% od wartości podpisanej umowy. Czyli 90 miliony zł razy 5% , to daje 4.5 miliona zł tyle ZUE musi zapłacić aby dostać waloryzacje. Wiem to na swojej skórze, jak chcę dostarczyć swoje produkty rolne do marketu to muszę płacić prowizję 5% od każdej dostawy inaczej nie przyjmą mi towaru. Teraz rozumiesz dlaczego to długo trwa.
Dnia 2024-02-29 o godz. 19:33 ~Wrocek napisał(a): > nie wiedziałem ze waloryzacja uwarunkowana jest jeszcze zapłata 5% od waloryzacji , dziwne
-tez juz byłesCzłowieku w jakim Ty świecie żyjesz, każdy prywaciarz ,który cos produkuje i chce sprzedać na rynku szybko ,musi zapłacić prowizje temu ,kto od niego kupuje . To są tzw pieniądze pod stołem. Ja jakbym nie płacił prowizji to by mi produkty rolne zgniły, nic bym nie miał a tak ja mam i oni mają ,tak samo jest z firmą ZUE , jak nie chce firma zapłacić prowizji , to niech idzie do Sądu a w Sądzie też się wnosi opłatę 5% od wartości sporu i to trwa nawet 5 lat . A w Sądzie, Sąd może zasądzić zamiast 90 mil zł tylko 50 mil. zł., więc takie sprawy załatwia się pod stołem i szybko i dwie strony są zadowolone. To jest dla mnie ważna wskazówka , jak myśli niektóre społeczeństwo i będziesz ujęty w badaniach i wyjdzie procentowo ile jest takich osób. Tak samo zastosowano w badaniach ostatnio w wyborach do Sejmu , ktoś wpadł na pomysł aby PSL i 2050 zmieniła nazwę na trzecią drogę i z rachunku prawdopodobieństwa wychodziło ,że na 100 osób, jedna osoba kupi tą nazwę i zagłosuje. Przewidziano ,że do wyborów pójdzie około 20 miliony osób, jak na 100 osób kupi 1 osoba ,to jedną osobę pomnożyć prze 20 miliony , daje to 2 miliony osób t.j. w granicach 9% więcej poparcia i dlatego liberałowie wygrali wybory.
Już Niemcy ogłosili przetarg na nazwę partii na przyszłe wybory ,bo trzecia droga będzie spalona więc potrzebna jest nowa nazwa. Byleś już wiosną - byłeś, Nowoczesną- tez już byłeś . Trzecią drogą tez juz byłeś a na następne wybory szykujemy Ci nową nazwę partii tez ją kupisz
Gdyby PSL i 2050 szli pod tą nazwą do wyborów nie weszli by do sejmu i nie osiągnęli by 8 % progu byliby poza sejmem. Uratowała ich zmiana nazwy partii , ludzie są jak żywioł .Bez dobrej znajomości matematyki i znajomości rachunku prawdopodobieństwa, zawsze będziesz dojony przez cwaniaków