• teraz korekta Autor: ~antyfrajer [79.190.247.*]
    rsi na szczytach od których zawsze się odbijał, papier zaraz mega wykupiony wiec się nie podniecajcie za bardzo, napózniej od poniedziałku będzie znacznie taniej ,a teraz możecie wystawiać czerwone łapki

• Re: teraz korekta Autor: ~ZnanyAnalityk [185.78.75.*]
    Szkoda żeś za burtą.

Miłego odlądania.
  • Re: teraz korekta Autor: ~Investor [195.82.178.*]
    W poniedziałek to będzie 13 z przodu
  • Re: teraz korekta Autor: ~anyfrajer [79.190.247.*]
    znany to to nawet nie jesteś przez siebie , nie kojarze tez aby pokazywał ci rachunek maklerki wieć co do bury to też pudło ciągły zachwyt bardzo dobrze to wróży zakochanym w papier po uszy

• Re: teraz korekta Autor: ~xyx [83.31.91.*]
    Chłopie w tym roku ponad 100 mil. zł zysku będzie miało ZUE, o jakiej korekcie Ty tu piszesz , t.j. 5 zł dywidendy na akcje, to kurs będzie w granicach 50 zł
  • Re: teraz korekty nie będzie Autor: ~ZnanyAnalityk [185.78.75.*]
    On tego nie czai jeszcze, że koszty budowy spadły od zeszłego roku o 20%.

No a jak wejdzie waloryzacja 100 mln za stare kontrakty to to będzie czysty zysk.
  • Re: teraz korekty nie będzie Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    dobrze by bylo zeby ta waloryzacje podisali ale trakcja jako moloch panstwowy dotali a firmy prywante cos cicho
  • Re: teraz korekty nie będzie Autor: ~xyx [83.31.91.*]
    Dla prywatnych firm waloryzacja nie jest tak szybko podpisywana , tu najpierw się negocjuje prowizje od firmy. Zazwyczaj taka prowizja wynosi od firmy prywatnej minimum 5% od wartości podpisanej umowy. Czyli 90 miliony zł razy 5% , to daje 4.5 miliona zł tyle ZUE musi zapłacić aby dostać waloryzacje. Wiem to na swojej skórze, jak chcę dostarczyć swoje produkty rolne do marketu to muszę płacić prowizję 5% od każdej dostawy inaczej nie przyjmą mi towaru. Teraz rozumiesz dlaczego to długo trwa.
  • Re: teraz korekty nie będzie Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    nie wiedziałem ze waloryzacja uwarunkowana jest jeszcze zapłata 5% od waloryzacji , dziwne
    Dnia 2024-02-29 o godz. 19:33 ~Wrocek napisał(a):
    > nie wiedziałem ze waloryzacja uwarunkowana jest jeszcze zapłata 5% od waloryzacji , dziwne

-tez juz byłesCzłowieku w jakim Ty świecie żyjesz, każdy prywaciarz ,który cos produkuje i chce sprzedać na rynku szybko ,musi zapłacić prowizje temu ,kto od niego kupuje . To są tzw pieniądze pod stołem. Ja jakbym nie płacił prowizji to by mi produkty rolne zgniły, nic bym nie miał a tak ja mam i oni mają ,tak samo jest z firmą ZUE , jak nie chce firma zapłacić prowizji , to niech idzie do Sądu a w Sądzie też się wnosi opłatę 5% od wartości sporu i to trwa nawet 5 lat . A w Sądzie, Sąd może zasądzić zamiast 90 mil zł tylko 50 mil. zł., więc takie sprawy załatwia się pod stołem i szybko i dwie strony są zadowolone.
    To jest dla mnie ważna wskazówka , jak myśli niektóre społeczeństwo i będziesz ujęty w badaniach i wyjdzie procentowo ile jest takich osób.
    Tak samo zastosowano w badaniach ostatnio w wyborach do Sejmu , ktoś wpadł na pomysł aby PSL i 2050 zmieniła nazwę na trzecią drogę i z rachunku prawdopodobieństwa wychodziło ,że na 100 osób, jedna osoba kupi tą nazwę i zagłosuje. Przewidziano ,że do wyborów pójdzie około 20 miliony osób, jak na 100 osób kupi 1 osoba ,to jedną osobę pomnożyć prze 20 miliony , daje to 2 miliony osób t.j. w granicach 9% więcej poparcia i dlatego liberałowie wygrali wybory.

Już Niemcy ogłosili przetarg na nazwę partii na przyszłe wybory ,bo trzecia droga będzie spalona więc potrzebna jest nowa nazwa. Byleś już wiosną - byłeś, Nowoczesną- tez już byłeś . Trzecią drogą tez juz byłeś a na następne wybory szykujemy Ci nową nazwę partii tez ją kupisz
    Gdyby PSL i 2050 szli pod tą nazwą do wyborów nie weszli by do sejmu i nie osiągnęli by 8 % progu byliby poza sejmem. Uratowała ich zmiana nazwy partii , ludzie są jak żywioł .Bez dobrej znajomości matematyki i znajomości rachunku prawdopodobieństwa, zawsze będziesz dojony przez cwaniaków
[x]
ZUE -0,39% 12,70 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.