• Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [79.186.61.*]
    Blue Tax Group to trzydziesta pierwsza spółka, która zadebiutowała na New Connect. Z emisji 20 mln akcji spółka pozyskała 4 mln zł.

Trochę statystyki:
    - Free Float: 32,29
    - Liczba wszystkich akcji: 70,388,888 akcji
    - aktualna kapitalizacja - 5,63
    - C/Z - 3,56
    - C/WK - 1,01

Co mi się podoba w Blue Tax Group:

1. Działalność.
    Doradztwo finansowo-podatkowe. Usługi na które zawsze jest popyt bez względu na koniunkturę. W ostatnich latach znaczenie tego typu usług wzrosło.

2. Strategia.
    Blue Tax Group buduje pierwszą w Polsce sieć franczyzową obsługującą przedsiębiorców w postaci centrów składających się z biur rachunkowych, biur obsługi finansowej i prawnej oraz kancelarie podatkowe. Do końca roku w ramach sieci planuje się pozyskać 100 partnerów. Rynek jest bardzo rozdrobniony w tej branży, dlatego też widzę duże możliwości szybkiego rozwoju grupy.

3. Prognozy finansowe.
    Firma w 2008 roku ma przychody na poziomie 3 mln zł i zysk netto w wysokości 1 mln zł. w 2009 roku przychody mają zwiekszyć się do 7,1 mln zł, a zysk netto do 2,8 mln zł, a w kolejnym roku odpowiednio 10 mln zł i 4,7 mln z

4. Kapitalizacja.
    Obecnie kapitalizacja rynkowa cały czas odzwierciedla wysokie oczekiwania rynku co do przyszłego szybkiego rozwoju Spółki. Jeżeli BTG uda się osiągnąć zakładany zysk w bieżacym roku to przy obecnej wycenie wskaźnik C/Z spadnie do 3,3. W kolejnych latach wyniesie odpowiednio 2,7.1,4

5. Spółka w stylu Buffetta.
    Warren Bufett w swoim portfelu miał przez lata H&R Block, która świadczyła podobne usługi w USA.

Co sądzicie o Blue Tax Group?

Wiecej o BTG znajdziecie tutaj
    http://bluetax.pl
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: drzemich1 [83.27.1.*]
    "3. Prognozy finansowe.
    Firma w 2008 roku ma przychody na poziomie 3 mln zł i zysk netto w wysokości 1 mln zł. w 2009 roku przychody mają zwiekszyć się do 7,1 mln zł, a zysk netto do 2,8 mln zł, a w kolejnym roku odpowiednio 10 mln zł i 4,7 mln"
    To już sobie można między bajki włożyć. Nowa prognoza będzie opublikowana latem i zapewniam, że rozczaruje solidnie akcjonariuszy Blue Taxa.

"Do końca roku w ramach sieci planuje się pozyskać 100 partnerów"
    Do końca którego roku ?
    Chyba nie bieżącego ?
    Zauważ także, że podpisanie umowy o współpracy nie przynosi jeszcze spółce ŻADNYCH korzyści.

"Obecnie kapitalizacja rynkowa cały czas odzwierciedla wysokie oczekiwania rynku co do przyszłego szybkiego rozwoju Spółki"
    Z tym się zgadzam. Nie zostawia to jednak zbyt wiele miejsca na wzrosty.

"Co sądzicie o Blue Tax Group?"
    Chyba to, co każdy widzi - spółka trup.
    Czekamy na spekulacyjne podbicie, żeby wywalić akcje i tyle.
    Przezorni i rozsądni zrobili to kilka groszy temu i odrobili wtopę na innych papierach.

• Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    jak nc ruszy w górę to i btg poleci bez względu na sytuację finansową spółki,
    cena akcji ma niewiele wspólnego z księgami rachunkowym spółki a zależy TYLKO I WYŁĄCZNIE od nastrojów graczy,
    gdyby nie numer jaki wykręcił Pan Cwaniaczek to mielibysmy kurs na 20-30gr albo lepiej
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~as [79.70.217.*]
    Ale jak sie kisi !!!! Ja wkrudce sobie dokupie zeby zmiejszyc strate i tak jestem ustawiony na pozny okres ze sprzedarza.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [83.26.176.*]
    Drzemich i znowu nas stresujesz
    Wystaw jutro te swoje 1gr
    Jakoś nikt nie spanikował mimo twoich wielokrotnych prób
    Kto ma oczy to widzi że taniej nie będzie
    A jutro przy odbiciu możesz wywalić to co ci zostało

• Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: drzemich1 [83.27.1.*]
    "jak nc ruszy w górę to i btg poleci"
    Lepiej by było gdyby jednak wzrósł :))
    Najlepiej "wkrudce" :))

"gdyby nie numer jaki wykręcił Pan Cwaniaczek to mielibysmy kurs na 20-30gr albo lepiej "
    Wydaje mi się, że jednak byłby to przedział 0,12 - 0,15 gr.
    Nie zmienia to faktu, że to o 50 % więcej niż obecnie.

Ps. Hossa na NC właśnie się rozpoczyna. Co prawda obroty tego jeszcze nie potwierdzają, ale IMO dołka już nie przebijemy.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~gonzo [217.76.120.*]
    Mnie ta spółka rozczarowała i teraz już bym jej nie kupił. Trzymam papier, bo nie chcę realizować straty i mam nadzieje, że BTG za rok,dwa zacznie lepiej prosperować. Nie twierdzę jednak, że to spółka trup, ale perełka to to nie jest. Nie ma co się spodziewać wzrostów jak będą słabe wyniki. Jeśli chodzi o kurs, to trzeba się raczej przygotować na zimowy sen w czasie wiosny.

• Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [83.26.172.*]
    Sami pesymiści
    Wywalajcie i przestańcie jęczeć
    Jak widać chętnych na wasze akcje nie brakuje

• Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: drzemich1 [83.27.24.*]
    Przestań wreszcie naganiać.
    Po 8 groszy stoi ponad 7 milionów, których nikt nawet kijem nie rusza.
    Przestań jęczeć że nie rośnie.
    Nie rośnie, bo nie najmniejszego powodu do wzrostu.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [83.26.172.*]
    Drzemiach dobrze wiesz czyje te 7 milionów
    A po drugie co ty prezentujesz ?
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: drzemich1 [83.27.26.*]
    "co ty prezentujesz ? "
    Smutną prawdę kolego.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [83.26.166.*]
    Zwróć uwagę że niektóre spółki mają tragiczną prawdę [dziś Krosno] i to nie przeszkadza
    akcjonariuszom na nich zarabiać
    Po drugie gwałtowne spadki mamy już za sobą i nie grożą nam w zasadzie żadne poważne straty kapitałowe
    Fakt że pan W nie chce sypnąć niżej co robi sytuację patową
    Prezesowi też nie zależy na wzrostach dlaczego ,wiadomo
    I ny dzieci wojny na górze musimy cierpieć i czekać na lepsze czasy
    I na koniec drzemiach jeśli masz pisać o spółce tak jak piszesz to lepiej nie pisz wcale.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: drzemich1 [83.27.19.*]
    Zgadzam się z Twoim ostatnim postem. Zasadniczo :))

"Prezesowi też nie zależy na wzrostach dlaczego ,wiadomo"
    Zauważ, że w przyszłości także zależeć mu nie będzie. Nie tylko z tego powodu, że swojej puli sprzedawać nie zamierza ( więc jest mu wszystko jedno, czy jest ona warta 2,3 czy 8 milionów ). Nie zależy mu, gdyż z firmowej kasy pobiera co miesiąc baaaardzo tłustą pensję. Jak ona jest tłusta zrozumiałbyś choćby widząc jego posiadłość w Obornikach Śląskich. Tłustość tej pensji ( oraz innych pensji w BTG ) zaboli Cię zresztą już wkrótce - podczas studiowania raportu spółki za 2008 rok.

Ps. Zdaniem tegoż Prezesa, BTG nie jest wart więcej niż 5 groszy za akcję.
    Przykro, że rok temu nie wyraził tego tak dokładnie.
    Jeszcze bardziej przykro, że my, akcjonariusze, nie wzięliśmy tej racjonalnej wyceny pod uwagę nabywając nasze udziały.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~coleman [83.26.166.*]
    drzemiach widzę że ci bardzo zależy na 5 groszach ,dlaczego??????
    Ja mam teorię ale to spiskowa i nie będę jej tu przedstawiał
    Dlaczego wyciągasz wątek dla paniki?????
    Jest hossa na NC i żaden śmieć jej się nie oprze tym bardziej bluetax
    Nie którzy z nas są tu ad początku i prezes powinien być dumny że ma taki akcjonariat
    Ja tu zostanę do końca świata [2012]
    A najważniejsze abyśmy zdrowi byli.
  • Re: Co sądzicie o Blue Tax Group? Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    jak prezesowi nie zależy na kursie akcji to po jaką cholerę dobrowolnie zablokował sobie papiery na trzy lata? ot tak sobie??
    kompletna herezja
[x]
BELEAF 0,00% 3,80 2025-12-11 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.