Może ktoś z mniejszych lub większych akcjonariuszy zacznie działać na rzecz wypłaty dywidendy za poprzednie lata jak po procesie sądowym jak w Orlenie...? "Za chwilę ma zapaść ważny wyrok dotyczący spółki Energa z Grupy Orlen. Mniejszościowi akcjonariusze odnieśli sukces w pierwszej instancji, po tym jak sąd uchylił uchwałę walnego zgromadzenia spółki o wycofaniu jej akcji z obrotu na giełdzie. Toczą się też inne sprawy dotyczące braku dywidendy za lata 2021-22, a o całej sądowej batalii drobnych inwestorów i oczekiwanej odwilży po zmianie władzy rozmawiamy z prezesem fundacji "To co najważniejsze", która reprezentuje ponad 1000 osób w sporze ze spółką." https://www.bankier.pl/wiadomosc/Orlen-podjal-celowe-dzialania-na-krzywde-drobnych-akcjonariuszy-Energa-i-jej-akcjonariusze-przed-wyrokiem-8702592.html
PZU I inne fundusze nie odpuszcza tego przy próbie ściągnięcia z giełdy. Chyba że będzie to w cenie wezwania. Obecna wycena spółki praktycznie po wk jest zdecydowanie za niska w porównaniu z branżą https://www.biznesradar.pl/spolki-wskazniki-wartosci-rynkowej/branza:recykling
Dlatego takie obroty bo nikt nie chce sprzedawać za bezcen ale też dopóki jest na fixach to tak będzie. Może od kwietnia wejdzie do ciągłych miejmy nadzieje
Nie liczcie na to. Nie wejdzie na ciągłe a wycena będzie minimalna z możliwych. Noemalne działanie że spółkami beż perspektyw na giełdzie i bez zdecydowanej strategii
Trzeba totalnie zmęczyć mniejszościowych żeby puścili za pół darmo. Ale tu zostali sami długodystansowcy świadomi wartości tej spółki. Czekamy na wyniki
O tym zbieraniu i ostatnich sztukach to już chyba od dwóch lat piszesz. Widać że ostatnio się poróżnili z PZU. Może jeszcze powalczą o cenę a to trochę a to potrwa. Wszyscy drobni są skazani na głównych rozgrywajacych
Męczą drobnych. Ostatnie pół roku na innych spółkach mam ładny przyrost, chcociażby kompensujący inflację, a tu nic, czekanie aż umęczeni drobni oddadzą po 35 zł i to w małych transakcjach aby nie wyszło znaczmie taniej. Niby miałem tu ładny zysk ( kupowałem po 6-7 zł ale to już się wydłuża tak że na innych bym zarobił podobnie.bez męczenia.
Ustawiana cena na to wskazuje ale fundusze na to nie pójdą. To może być baza do premii. Jak nie będzie po wartości godziwej to będzie rozróba. Po taniosci nie zdejmą z giełdy.