• Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Miś [37.30.123.*]
    Fintech się rozwija. Umowa z Pekao i odpisy z nią związane to przeszłość.

Myślę, że wyniki za 4kw 23 r. są bardzo dobre. Na poziomie grupy prawie razy 2 to co było po 3 kwartałach 2023 r.

Im więcej bredni o słabych wynikach tym widać, że sporo chętnych na kupno.

Każdy myśli już o 2024 r. bo będzie zdecydowanie lepszy niż 2023 r. głównie przez Fintech który zacznie być dochodowy.

Branża ma trochę trudności więc otwiera się szansa, że coś kupią w dobrej cenie. Jedna dobra akwizycja i przychody wzrosną o około 100 milionów zł.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~raport [83.29.87.*]
    Wiesz co, brednie to chyba sam wyprodukowałeś albo inny raport zobaczyłeś. Nie chcę pisać, że komentarza zarządu nie zrozumiałeś, ale może po prostu do niego nie doszedłeś w lekturze. No sorry ale konsensus analityków vs wynik wskazuje, że nie tego rynek się spodziewał. I nie ma o czym gadać. Twoje pisanie to po to by jutro szoku na otwarciu nie było i wtedy je rozumiem.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Orzo [212.180.226.*]
    Jakich analityków, jeden analityk się wypowiedział i jak zwykle nie trafił z niczym, zaniżył przychody zawyżył dochody, w caly świat. Patrząc na mocnego złotego i zwolnienia w branży to jest nieźle, turbulencje są, ale tragedii nie ma.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Was [5.173.83.*]
    Jak kupujesz żeby nie było tragedii a zapowiedź stagnacji na kilka kwartałów przy giełdowej hossie nie robi na tobie wrażenia to szacun. Albo masz nieograniczone fundusze albo tak mało akcji, że i tak tego nie poczujesz. To właśnie jest tragedia
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Miś [37.30.123.*]
    Co mnie obchodzi jakiś analityk i jego praca. Wystarczy popatrzeć na liczby za 3 kw i za 4 kw. Na każdy poziomie widać sporą poprawę. Fintech miał przychody o ca. 20 % wyższe rdr i to bez fakturowania Pekao. Nie trzeba być guru w finansach, żeby zauważyć, że 2024 r. to będzie zmiana w tym segmencie. Jeżeli będą się rozwijać w tempie 20% rocznie i 20 % rentowności to zarobią ponad 8 mln zł w 2024 r. SM niech robi swoje. Do tego dojdą niższe koszty najmu biura i dochody z Hoteltechu.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Marcingoty [5.173.232.*]
    Według mnie nie jest źle. Na poziomie jednostki dominującej słabiej.
    Ale na poziomie całej grupy 9mln to całkiem, całkiem. Przypomnę że niedawno Trigon albo Noble zakładali bodajże 6.7mln a jest 9mln.
    Także nie wiem co wam się nie podoba.
    Może perspektywy nie zapowiadają się jakos super w najbliższym czasie.
    Ale ja uważam że nie będzie źle. Podejrzewam że w nie długim czasie może wpaść jakieś ciekawe info chociażby odnosni tego co robili dla pekao, może dla kogoś innego to wdrożą oczywiście nie wersji 1:1
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Lol [82.214.158.*]
    Wiedziałem, że się kupi papier jeszcze po 15-16 zł. A to już jutro bo różnica do konsensusu jest ogromna.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~raport [83.29.87.*]
    Tylko kupisz i co? Hossa dookoła a Ty będziesz czkał tu kwartały na poprawę? Hossa się skończy i będziesz miał najsłabszy papier w hossie i najmocniej lecący w bessie. Sorry ale dziękuję za taką okazję po 16-15 zł. Zarząd nas tu zaorał i ja już mu nie zaufam nawet jak w Forbes teraz się objawi, choć wątpię.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Lol [188.146.249.*]
    Ale ja gram na DT. Ten papier na longa już się nie nadaje. Zarząd kłamie i nie dowozi wyników.
  • Re: Wyniki zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Marcingoty [5.173.232.*]
    Według mnie ta tablelka z konsensusem jest do dupy. W przychodach pokazują przychody całej grupy.
    A już jako zysk tylko jednostki dominującej.
    Według mnie wprowadza to w błąd.
    A z wyliczeń zysk całej grupy to 9mln.
    Dziwnie to wygląda
  • Re: Wyniki NIE zgodne z oczekiwaniami Autor: ~mid [213.47.85.*]
    wyniki do kitu niech nikt nie gada że jest ok i trele dupele...oni tylko obiecują gruszki na wierzbie i że w następnym i następnym roku będzie różowo ...bzdura, trzeba wyjśc z tego gniota. Zarząd kłamie i nabija od wielu lat w butelke akcjonariuszy.
  • Re: Wyniki NIE zgodne z oczekiwaniami Autor: ~Pierr_Dolniety [37.47.145.*]
    A konkretnie który wynik, jaki obszar i która nota sprawozdania to wyjasnia?

Bo narazie to jesteś NIEMERYTORYCZNY w swoich fantazjach.
[x]
AILLERON -1,43% 15,18 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.