• Czy warto kupić Ruch Autor: ~perełka-28 [212.76.37.*]
    Jest bardzo tani, a to dobra spółka. Co o tym sądzicie?
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~sopel [89.230.53.*]
    za mała płynność-
    Jaką masz strategie wyjścia z rynku
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~perełka-28 [212.76.37.*]
    Nie martwię się płynnością, poprawi się przy cenie 7 zł.
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~sopel [89.230.53.*]
    Szkoda , że nawet nie spróbowałaś odpowiedziec na moje pytanie. Może masz racje że płynność poprawi się przy cenie wyższej, tylko po co używać słowa może jeśli można znależć spółkę o większej płynności
    Nie użyłam słowa "może". Polecam tą spółkę bo warto.
    Właśnie rusza w górę. Oczywiście rosną też obroty.
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~Centurion [79.189.197.*]
    Zdecydowanie odradzam Ruch.
    Dźwignia operacyjna jest fatalna i się pogarsza. Przy bardzo niskich marżach (np. w papierosach bez tzw. wystawek wynosi praktycznie 0%; papierosy w tej firmie traktuje się jako zachętę do odwiedzania kiosków) struktura kosztów wygląda fatalnie ponieważ jest w niej bardzo wysoki poziom kosztów stałych. Dodatkowo, koszty te we względu na silne związki zawodowe, kumoterstwo i niedoświadczony zarząd nie da się w praktyce obniżyć.
    Moim zdaniem firma jest na granicy trwałej utraty rentowności i bez "dużej" restrukturyzacji, sprzedaży majątki czy zwolnień grupowych idzie na dno.
    Zresztą polecam analizę wyników finansowych - firma handlowa zarabia głównie na... przychodach finansowych ze środków z emisji akcji.
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~qaz [89.77.183.*]
    Centurion podziwiam twoje zaangażowanie w analizę wyników finansowych, ale mi się wydaje że nie ma na tym wątku kto by kupował fundamenty tej spółki... myślę że większości z nas chodzi o spekulacyjny zarobek i wzrost kursu w granice 7-7,5zł... i tyle...
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~Centurion [79.189.197.*]
    No dobra - spekulacyjnie. Tutaj również jest bardzo małe prawdopodobieństwo na "dobrego newsa". Przykładowo:
    1. "Dobry deal" - t tym biznesie praktycznie nic takiego nie istnieje. Kwintesencja b2c. Marży na prasę przy spadku czytelnictwa i rentowności wydawnictw nie da się podwyższyć. Marże na pozostałym asortymencie - tam w praktyce są fajki i bilety. Tutaj masz monopol/oligopol po drugiej stronie więc na nic nie należy liczyć.
    2. Nieruchomości - ok. RUCH ma kilkanaście bardzo ciekawych nieruchomości - tylko co z tego, przy takim rynku. Poza tym wycena chyba to już uwzględnia.
    3. Przejęcie - nikt z poważnych zachodnich branżowych RUCH nie dotknie. RUCH trzeba podzielić na dwie spółki - dystrybucja pracy i reszta. Przy "dynamicznie" działających związkach zaw., "bogatym pakiecie socjalnym" nie ma szans na przeprowadzenie gruntownej restrukturyzacji i podziału tej Spółki.
    Tylko niech nikt nie wspomina mi o Jakubasie. U tego Pana trwa bessa i to w najlepsze. Ile jest warte obecnie jego 5% Ruchu? Jak ma w plecy na Feroco? Newag - ostatni duży przetarg przegrał. WSIP - słabiutko. Wystarczy?
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: levinas [*]
    też mam Ruch, tylko trochę mniej i taniej niż Jakubas :-)...onwie co robi...spółka jest atrakcyjna do przejęcia...z taką siecią sprzedaży można sporo zdziałać na rynku...tylko potrzebny jest inwestor strategiczny...
    Ruch jest chyba jedną z nielicznych dobrych spółek, która jeszcze nie odbiła po ogromnym spadku. Dlaczego nikt z Was nie interesuje się tą spółką? Wkrótce powiadomią o powrocie do współpracy handlowej Bauera, a wtedy obroty wzrosną, kurs również...
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~marcink1973 [87.205.155.*]
    chyba wykrakałeś :)
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~sopel [89.230.54.*]

perełka jaki masz system zarządzania wielkością pozycji i system wyjścia z rynku?
    Ruch musi dać sygnał kupna i może dzisiejsza sesja go da ale troche jeszcze brakuje.
    Wzrost obrotów też nie jest imponujący,więc po co ryzykować. Na tej spółce ryzyko jest z byt wielkie a kupno śmiesznej ilości na jaką w tej chwili zezwala wolumen mija się z celem, są inne spółki które już dawno wygenerowały sygnały kupna nawet średnioterminowe a i obroty na nich są dużo powtarzam dużo większe.
    Można zarobić na tej spółce, tylko ryzyko jest z byt duże albo jak kto woli za mało akcji jest w obrocie
    PO CO RYZYKOWAĆ spróbój odpowiedzieć na moje pytanie tylko prawde napisz a powiem Ci jak ja gram i porównasz swój sposób { jeśli go masz] z moim
  • Re: Czy warto kupić Ruch Autor: ~aabbcc [212.49.41.*]
    ruch to szmata gdzie się da przegrywa z kolporterem. Kupiłem po 6,20, sprzedałem po 6,74. Spekulacyjnie może jeszcze 10% da zarobić, ale jak spekulować to na orco
[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.