• Builders of Greece Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Dzisiaj premiera, zobaczymy czy buildery mają wzięcie. Dużo starsza whishlist od Aztecs(wystarczy zekrnac kiedy był przyrost followersow najwiekszy) ale są wyżej na liście plus mają więcej followersow. Chociaż jak widać stream ogląda mniej osób niż Aztecs(przynajmniej narazie)
  • Re: Builders of Greece Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Podobno early access builders of greece nieznacznie się różni od demo xd oby tylko z Aztecs tak nie zrobili, bo gracze tego nie darują
  • Re: Builders of Greece Autor: ~Obi_wan [89.64.69.*]
    Dobre spostrzeżenie. Mi uciekło. Rzuciłeś może okiem ile mieli przed premierą WL i FL?
    Nie zdążyłem zaagregować tych danych przed premierą BOG. Tytuł był wyżej na WL i miał więcej FL, ale dokładne liczby by sie przydały. Nie oznacza to wcale, ze Aztec, gdyby miał premierę dzisiaj mialby nizszy peak niz BOG. Na dzis oceniam ze byłby sporo wyzszy. Nie tylko za sprawą wyzszych osiagów Aztec Demo (w por. z prologiem BOG), ale rownkez bardzo dynamicznych przyrostów ze Steam China. Do tego nie mniej ważne by nie zestarzeć WL. Im dłużej trwa developing tym wieksze naklady sa potrzebne na utrzymanie zainteresowania tytułem, nie licząc ew. mód i hype'u wokół gry. Wokół Azteca dzieje sie ostatnio wiele dobrego, ale nie mozna zestarzeć tytułu.
    190-cos na WL byli w momencie premiery, liczba followers od premiery jakoś bardzo się nie zmienila, na steam db widać. Ale nie patrzyłem jak rosła WL od ogłoszenia premiery . Też myślę że Aztecs by miał sporo więcej zwłaszcza że nawet stream Aztecs ogląda 4k osób a BOG 700-kilka
    Dziękuję. WL nie ma na DB, a FL oczywiście na wykresach ok 15,5k. W dniu premiery +kilkaset. Też cos kojarzę, ze BOG był na ok 200 m. na WL. Gorzej niż BoEgypt, co pokazuje jeszcze inną tendencję... ze większe branie niż klasyka mają wciąż kultury spektakularne (Egipt, Aztec) i deficytowe na rynku (Aztec). Ach te piramidy... Aztec powinien jeszcze skoczyć, gdy zrobia konwersję demo na chiński. W streamie jest na szczęście :).
    Nienajgorzej to builders of greece, ale przegrali ocenami. Gdyby było 80% pozytywów to wtedy jest inna premiera. Otrzymanie 80% pozytywów daje największego boosta marketingowego o jakim można pomyśleć, bo gra jest widoczna na liście recently released i popular. Myślę że gdyby MMS21 miał 80% na początku to też by była zupełnie inna bajka. Trzymajmy kciuki za Aztecs żeby dowieźli 80%
  • Re: Builders of Greece Autor: ~Obi_wan [31.61.246.*]
    Ja oceniam na bazie bieżących wyników Azteca, porównań z innymi produktami duzo wyzej na samym starcie niz BOG. Mimo, ze gry podobne. 80% zatem moze być srednią z kilkuset albo kilku tys. Baza startowa dla sredniej jest moim zdaniem pkt wyjscia dla pomiaru sukcesu sprzedazowego. Prawdopodobnie rynek chiński plus Ameryka Pd. plus dobrze wykorzystana nisza tematyczna stawia Azteca w b. dobrej sytuacji. BOG mi sie podoba, ale czynnikiem decydujacym jest jednak rynek zbytu. Zerknijcie na Supermarket Simulator. Mega osiagi sprzedazowe od pierwszego dnia niemal z niczego. Nie widziałem WL, ale FL bardzo niski. W dniu premiery niemal zero, a peak 19k.
[x]
P2CHILL -2,19% 4,46 2025-09-10 15:40:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.