• Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: livermoregpw [31.182.254.*]
    Zatrzymaliście się zbyt wysoko. A ja chciałbym już dokupić na maxa i spokojnie poczekać tak jak w listopad-styczeń
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~Lek [31.0.27.*]
    Chcesz kupić ? musisz się ustawić wyżej, przecież to perła i po twoich zapewnieniach, że będzie "grubo" nikt nie chce sprzedawać.
    Musisz się zdecydować, chcesz kupić czy sprzedać ?
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~Lewski [83.24.107.*]
    No właśnie wszyscy się już obkupili po mądrościach Livera, nie ma komu sprzedawać ani kupować :-)))
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: livermoregpw [31.182.254.*]
    W drugiej połowie listopada kupowałem na swoich zasadach między 2,2 a 2,51 zł. Spokojnie odczekałem i nagroda była mega. Nigdzie mi się nie śpieszy. A kolejną nagrodą jest fakt, że wy, chłopcy i wtedy i teraz jesteście na peronie hi hi hi
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~bodzior [37.248.210.*]
    Ale ty liver jesteś przebiegły i mądry. Taki giełdowy heros. Jednak czuć to doświadczenie w robieniu na wnuczka
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~Jacob [188.146.136.*]
    Liverovi nie pasuje bo się zapakował po 3.5+ i nawet nie ma jak uśrednić do 3.0 bo mu kurs się zatrzymał ok
    2.9
    HAK go w du.e uwiera bo ostatnie grosze zamrożone na Plazie a dookoła tyle okazji :)
    Ciężkie jest życie kolarza manipulanta :)
    Jacob no tak, ty akurat wiesz jak wygląda mój portfel. Uśmiecham się czytając twoje wypociny. Musisz zrozumieć, że 33-letnie doświadczenie na giełdzie nie pozwala na takie błędy. Jeśli straciłbym tutaj tyle procent, to dawno mój SL by skasował pozycje. A tak na prawdę mam jeszcze sporo kasy do zrealizowania tutaj, średnią poniżej 3 zł (tu musiałem cię zmartwić) a przede wszystkim mam sporo czasu.

Szach mat
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~Jacob [188.146.136.*]
    Jak Ty to zawsze odpowiadasz ...
    HIHIHI ...
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~abc [77.65.105.*]
    to akurat prawda, ze nie chcą już dawać niżej - mam po sredniej 2,92 i chetnie dokupię za 2,50-2,60, ale powyzej 2,80 wszystko zabierają
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~Hunter [5.173.174.*]
    Kupuj po 3zl nie widzisz po ile jest na sprzedaży to załóż okulary.
    "ABC" identycznie było w listopadzie i grudniu. Na forum już 95% pisało, że wkrótce 1 zł a tymczasem nie dość, że nie doszło do 2 zł, to ktoś mądrze zbierał. A potem stało się, co się stało, czyli jazda na 6,08 zł. Podkreślam, że Rangar kupował dopiero pow. 3,5 zł a potem pow 4,5 zł
    Masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Przecież napisałam, że już mam po 2.92 i obecne poziomy mnie nie interesują w sensie kupna, a niżej nie chcą dawać, gdzie chętnie bym dokupił.
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~kz27 [83.28.30.*]
    Dnia 2024-02-27 o godz. 00:33 ~abc napisał(a):
    > Masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Przecież napisałam, że już mam po 2.92 i obecne poziomy mnie nie interesują w sensie kupna, a niżej nie chcą dawać, gdzie chętnie bym dokupił.

Nie stosujesz stop losów?
    Dnia 2024-02-27 o godz. 08:29 ~kz27 napisał(a):
    > Dnia 2024-02-27 o godz. 00:33 ~abc napisał(a):
    > > Masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Przecież napisałam, że już mam po 2.92 i obecne poziomy mnie nie interesują w sensie kupna, a niżej nie chcą dawać, gdzie chętnie bym dokupił.
    >
    > Nie stosujesz stop losów?

oczywiście, że stosuję stop lossy, ale chyba cięzko kupić w samym dołku - dlatego druga transza zakupów ma być w okolicach 2,50-2,60, srednia wtedy wyjdzie mi koło 2,70 i od tego poziomu założe SL

jesli pojdzie w gore od razu, to zarobię połową pakietu, może dokupię na wzroście jak będzie silny ruch
    Aaaaa, czyli jednak masz konkretną taktykę. To zmienia kompletnie sytuację inwestycyjną. Najgorzej jak działa się bez planu, jak to robi 95% akcjonariatu z forum GreenX
    Ja nie do ciebie pisalem, na luzie, spokojnie
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: ~kz27 [83.28.30.*]
    Dnia 2024-02-27 o godz. 09:56 livermoregpw napisał(a):
    > Ja nie do ciebie pisalem, na luzie, spokojnie

Livermoregpw, z Twoich wpisów wynika, że stosujesz Stop Losy, ale ciekawi mnie strategia abc.
    Z jego wypowiedzi wynika, że im niżej kupi, tym lepiej. Wygląda na to, że facet stop losów nie stosuje.
    Czy taka strategia „im niżej, tym lepiej” nie doprowadzi go kiedyś do bankructwa?
    Do wyzerowania rachunku? Można podać wiele spółek, których kurs zjechał do kilka groszy i które zostały usunięte z giełdy.
    Wiele z nich po prostu zbankrutowało. Poszło do piachu.
    Też mam taką opinię. To błędna taktyka jesli faktycznie tak działa w całym zakresie.

Ja zawsze startuje z wstępniaczkiem za 5% kapitału przewidzianego na daną spółkę. Potem po 10% a na końcu jedna transakcja za 15% kapitału.

Pozdrawiam
  • Re: Dzisiaj nic nie wpadło do koszyka Autor: mac41 [109.206.198.*]
    Zwłaszcza, że wyroku spodziewają się w 2025, w praktyce będzie pewnie w 2026, a ulica nie ma tyle cierpliwości, więc akcje zdążą jeszcze spaść na poziom groszowy. Zdążycie uśrednić, nie ma co się gorączkować.
    O widać, że nie czytałeś regulaminu naszego rodzaju arbitrażu. A warto, to nie UNCITRAL. U Nas są już terminy. Taka różnica, kolosalna
[x]
PLAZACNTR 1,46% 2,79 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.