@Grzyb i pewnie nie kupisz. W każdym momencie tutaj może być odbicie. Praktycznie co sesje kurs jest ustawiany na dogrywce. Większość tych drobnych zleceń w arkuszu należy do spódzielni. Identycznie rozgrywany jest Stalprofil. Popyt na razie nie ma. Skuteczne zniechęcili drobnych. Skończą się ustawki na dogrywkach to będziemy mieli wzrosty. Drobni tutaj nie mają nic do gadania, z resztą niewielu zostało.
Stalprodukt po podaniu wstępnych wyników za czwarty kwartał zleciał z 235 zł na 208 zł. Nie oczekuję tak złych wyników w Bowimie, ale za dobrych też nie. Wstępne wyniki podawali między 24.02 a 15.03 - im później to zrobią tym pewnie wyniki będą gorsze. A reakcja rynku - zobaczymy, ale wzrostów raczej bym nie zakładał, zwłaszcza, że niestety stal zaczyna tanieć i będzie tak raczej przez najbliższe 2 miesiące, albo nawet dłużej. Popyt ciągle na niskim poziomie, więc można tylko spekulować na bazie KPO (ale realny efekt rynkowy pojawi się dopiero za kilka miesięcy).
Niesamowite, że udało się wcisnąć ulicy takie spółki jak DGA (rynek główny), czy Simfabric z NC.
DGA wzrost z 7 zł, szczyt był niedawno na 39 zł!!
Simfabric z 3,2 zł, wczoraj kurs był maksymalnie na poziomie 5,65 zł!
Takie balony rosną na GPW :) Niesamowite!
Na Bowim pewnie tradycyjnie ustawianie kursu na dogrywce zleceniem PKC ;)
Niedawno był poruszany temat GreenX. Osobiście to twierdzę, że trzeba się ewakuować w okolicy 2,85 - 2,95 zł.
Jeśli nawet coś GreenX ugra to i tak nie te mld zł co niektórzy wypisują na forum. Ewentualnie dojdzie do ugody.
Greenx bardzo mi przypomina Petrolinvest. Jak to się skończyło...
Zgadzam się @OBSER odnośnie GreenX jeśli nie ewakuować to z pewnością zabezpieczyć. Nie chcę snuć czarnych wizji ale nie podoba mi się zachowanie całego rynku nie rozdrabniając się już do poszczególnych spółek. Co do BTC to niezły kosmos. Jeszcze nie tak dawno było 25k i wtedy myślałem że jeszcze pójdzie w dół a tu proszę. Ale przy tym lewarze to wywalony z pozycji 100x Patrząc na BTC to też zbliżył się do poprzedniego szczytu, zobaczymy co dalej. Wczoraj na stronie KNF była aktualizacja krótkiej pozycji Marshalla na JSW, zmniejszyli ją. A dziś ubieranie ulicy i zjazd o 4,57% Niezłe wały.
Ciekawe na co czeka spółdzielnia? Na Stalprofil też przestali przerzucać pakieciki. Obrót na godz. 12:22 to 59 zł, 7 akcji - Stalprofil. Zobaczymy wzrosty po południu pod oficjalne zatwierdzenie KPO?
no to zobaczysz ten Wystrzał heh nie potrafie zrozumiec dlaczego ta infomacja ma wpłynąć na wzrost . Jak za te pieniadze zaczną stal kupować to wtedy ma to jakiś sens . A wiesz kiedy to może się stać ? bo ja nawet nie potrafię założyć w którym kwartale to może się wydarzyć . ALe wydaje mi się że nie w tym kwartale heh
Chodzi o to, że oficjalnie potwierdzili odblokowanie środków na KPO i fundusz spójności. Z resztą w zupełności się z Tobą zgadzam Grzyb! Dzisiaj to już raczej nic pozytywnego się nie wydarzy. Słaba płynność na GPW.
@Grzyb nadmienię, że samorządy już realizują inwestycje w ramach KPO! Niebawem wpłyną pierwsze środki z UE do samorządów na realizację inwestycji publicznych.
@Grzyb mówiłem, że nie kupisz :) Na razie delikatnie pobierają papier. Udało się ostatnio zrobić korektę do poziomu 6,78 zł! Po to by podaż ustawiła się niżej. Na początku roku sporo akcji było zbieranych powyżej 7 zł. Przypuszczam, że to te TFI, które jest w akcjonariacie. Ile tak naprawdę mają dowiemy się na początku kwietnia. Stalprofil też powinien ruszyć. Na razie kupują małymi pakiecikami. Większy potencjał do wzrostów ma dla mnie Bowim. Jeszcze mogą coś przerzucać między koszykami tak jak to miało miejsce w zeszłym tygodniu (ponad 40 tys. akcji). Technicznie miało to wyglądać na podaż akcji przy zwiększonym wolumenie. Ja osobiście nie widzę sensu przerzucenia akcji na obecnym poziomie cenowym. Na dzień dzisiejszy spółdzielnia rozdaje karty oraz TFI. Nie sugerujcie się analizą techniczną bo was ograją. Rysować wykres przy takim arkuszu i popycie jaki mamy obecnie nie problem
Indywidualni wolą inwestować w krypto, ewentualnie typowo spekulacyjne spółki takie jak Simfabric, Będzin. Na całym rynku widać problem z płynnością. Nawet spekulacyjny Greenx nie najlepiej wygląda pod względem obrotów. Gaming też dramat. Walka z short-ami na CD-R, czy TSG. Już nie wspomnę utopionych na Starward. Słabizna ….
19.03 a informacji o wstępnych wynikach za 2023 brak, rekord pobity - dotychczas najpóźniej podawali je 15.03. Czyżby aż tak słabo wyszedł czwarty kwartał? Komunikatów Zarządu zawsze nie było za wiele, ale w tym roku jest ich jak na lekarstwo ...