• dzień dobry 70 :) Autor: ~inwww [37.157.205.*]
    a to dopiero jeden z pierwszych przystanków :)
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~Akcjonariusz [185.79.32.*]
    Dokładnie. A w weekend "inwestorzy " pisali ze wszystko w cenie. Spolka notowana a p/e na poziomie 3, z gotówką stanowiaca większość kapitalizacja ale forumowi znawcy wiedza lepiej :) i jeszcze te analizy metoroologiczne haha ci goscie w ogóle nie ogarniają ze z wyników q1 zniknie wpłata na fundusz wypłaty różnicy ceny która zjadała ok 200 mln PLN zysku. Ale dopóki takie wpisy beda się pojawiac to kurs spokojnie może zmierzać na polnoc. Pozdrawiam
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~xxz [31.0.50.*]
    Obawiam się że się długo nie utrzyma bo głupki będą realizować zyski.... Od 20 zł.. 50 zł na akcji to sporo..
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~As [188.47.110.*]
    O to jestem akurat spokojny, zyski powinny być realizowane dopiero powyżej 130 zł, ale to też nie wszyscy.
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~inwww [37.157.205.*]
    mało tutaj takich co mają od 20zł jeszcze akcje :) szacun dla takich osób:) sam brałem wyżej :) ważne że jest wymiana i niby prawa strona karnetu większa ale i tak kurs jest na plus więc akumulacja trwa w najlepsze. Nie przywiązywałbym się też do wyceny east value na 135zł ponieważ to miało tylko pokazać kierunek. Jak inwestorzy zobaczą że Kogeneracja jest w stanie stabilnie pokazywać kilkaset mln zysku netto i będzie płacić dywidendę to jej wycena na 2mld będzie i tak za niska :) jak się rozkręcą i przyzwyczają inwestorów do dywidendy przy 500m zysku idziemy na wycenę 3mld czyli jakieś 200 zł /akcja a to i tak będzie z dyskontem za to że jest spółką SP...
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~mm [79.184.104.*]
    Ja mam średnią 30 zł. Spory pakiecik i nie mam zamiaru sprzedawać coru akcji jak już to mam takie obrotowe 500 sztuk na sprzedaż i dokupienie taniej. I radzę się wzorować tu będzie bdb. I naprawdę uważam że w średnim horyzoncie i 200 będzie możliwe ale nie w tym roku jeszcze. Nie chce mi sie prowizji placić więc sobie będę trzymał
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~Er [188.47.110.*]
    Powoli zbliżamy się do wyników, szczacunkowe może podadzą w tym tygodniu.
  • Re: dzień dobry 70 :) Autor: ~Er [37.47.153.*]
    https://inwestycje.pl/biznes/kogeneracja-uruchomi-urzadzenia-w-nisko-i-zeroemisyjnej-technologii-we-wroclawiu-do-2030/
[x]
KOGENERA -2,48% 62,90 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.