Andrzej i tak napiszę że zdanie jednego z bardziej znanych analityków w Internecie jest nie istotne, ale zdanie leszcza który mieszka w piwnicy i obraca kapitałem rzędu 1 k euro już tak.
Panowie i panie co tu dużo mówić wchodzimy w istotną fazę a to dopiero początek.
Na koniec chcę zaznaczyć, że posiadam akcje spółki. Sam opis i pomysł jest zrobiony jak najbardziej obiektywnie. Nie jest to rekomendacja do kupna czy sprzedaży akcji, a jedynie moje spojrzenie na spółkę i próbę jej poznania w perspektywie założonej inwestycji.
O prosze szybka odpowiedź, myślałem że nie umiesz czytać wyrazami a jednak. Szacun, widać doświadczenie w kontraktach i rynkach zagranicznych coraz bardziej
Rentier kolejna emisja na platformie eNWAI. Ostatnia sprzedana na 38 mln. zł. Wartość już skorygowana. Całkowita sprzedaż w ciągu 2 miesięcy tego roku jest na około 100 mln zł. Cały poprzedni rok 140 mln zł. Konkretny progres.
Największym problemem jest tu więc płynność spółki. Niewielki kapitał może sprawić, że kurs mocniej ruszy w górę, ale jednocześnie może zostać szybko sprowadzony mocną świeca podażową w dół. Dlatego nie jest to atrakcyjna spółka pod względem inwestowania aktywnego, ponieważ w przypadku chęci sprzedania akcji może się okazać, że nie znajdzie się dość duża liczba inwestorów na większą liczbę akcji.
Najlepszym przykładem tego jest 28.12 gdzie inwestor kupując 331 akcji podbił cenę o 19,2%.....
Wiesz że dźwignia działa w obie strony? Rozumiesz teraz co napisałeś? Tylko desperat i bankrut działa w taki sposób.
Forum czytają ludzie inwestujący na rynkach. Możesz brać to pod uwagę gdy następnym razem zechcesz skłamać.
Wiesz na czym polega inwestycja hedgingowa?
Jak się trochę poduczysz to możemy porozmawiać na temat inwestycji
Chyba inwestujesz na rynku rolnym kupując 5 kg cebuli ... super inwestycja
Mogę ci trochę poopowiadać jak wyglądało kupowanie akcji na GPW gdy było 5 spółek ,nie było internetu a zlecenia kupna były realizowane po 2-3 dniach... oczywiście musiałeś udać się osobiście do domu maklerskiego przy banku
Wasze komentarze są jak wasze umysły...puste jak pustynia na Saharze.
Półgłówki które cieszą się z dywidendy 1,6 zł podczas gdy kurs spadł o 50% i stracili 15-16 złotych
Nawet mi was nie żal ... współczuję tylko rodzinie,że mają takie Ameby umysłowe w domu
Wilczatko wolę dźwignie niż lewatywę jaka ci robią 3 razy dziennie w szpitalu bez klamek
Leonidas tu cebulowy inwestorze
Ty i znajomość giełdy to jak bałwan na Saharze...niby jest czasami ale w ułamku sekundy znika i zostaje tylko..kupa
Dzieciaczki jeszcze wiele lat musisz się uczyć a i tak będziesz mógł mi tylko buty czyścić swoim zakutym łbem
Hahahaha
Tylko ty jeden na świecie znasz zasadę działania dźwigni na giełdzie...nikt inny po za tobą
Wigilie jesteś taki mądry jak nikt na świecie dlatego inwestujesz w spółkę która ma dni bez obrotu,nieraz obrót kilkaset złotych
Inwestujesz w spółkę gdzie jedna osoba lub grupa ma 65% akcji
W spółkę która miała być po 50 zł 4-5 zł po czym spadła do 9 zł
Spółkę która żeby nie tracić inwestorów wypłacała przez kilka lat 100% zysku...poczytaj sobie jak ocenia się takie spółki gdzie nie zostawia się kasy na inwestycje podczas gdy koszty co roku są coraz wyższe
Przy dochodzie ok. 37 mln koszty wynoszą aż 25 mln....masakra.
Powiedz ile przez kilkanaście lat na giełdzie spółka wzrosła i jak ma się to do inflacji
Ile zarobił ktoś kto kupił w pierwszym miesiącu działalności na giełdzie do teraz i porównaj to np do m kwadratowego mieszkania lub działki
Myślenie nie jest twoją mocną stroną
Może napisz jeszcze czemu Nwai skoro jest taki super to można jego akcje kupić tylko w niektórych domach maklerskich???
I co Inwestorki szukasz odpowiedzi na pytanie?
Włącz myślenie bo głową jest od myślenia a nie od noszenia czapki.
Jeśli chodzi o dźwignię to dodam ,że w biurze maklerskim z racji dużej kasy mam konto... premium ,które daje możliwość depozytu 1,5% czyli dźwigni ok x70.
Powiedz czy dźwignię w inwestycji znasz tylko w teorii?
Ja od 3-4 lat ja stosuję prawie codziennie ,najpierw na krypotowalutach X1,5 teraz NASDAQ x20...,czyli depozyt 5%
Leonidasku ty cebulowy inwestorze
Pytania sprawdzające twoja podstawową wiedzę na giełdzie
Jak nazywa się inwestowanie na tym samym walorze i zajęcie zarówno pozycji sprzedaj i kupuj?
Czy można kupić akcje nie wydając kasy a dopiero potem no po sprzedaży oddać kasę domu maklerskiego jak tak to jak to się nazywa?
Sprawdzam czy jesteś poważnym inwestorem czy ynwestorkiem typu Zeusika co ciążył się,że kupił karkówkę na grilla i nazwał się wtedy ... królem życia