Bo firma to dojna krowa jest . Grupy przestępcze zawsze trzymają się razem no chyba że ktoś postanowił zostać świadkiem koronnym i zacznie sypać na kolegów
Psoki ( co za durny nick, tfu ) ale sprawy w toku dotyczące forum związane są z próbami wpływania poprzez zamieszczane wpisy na wzrost kursu, dobrze rozumiem ? Taki Quest, czy Frog pudrują ile wlezie :)
Osobiście uważam, że żeby złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa trzeba wiedzieć, czemu miało to służyć. Jeśli będzie wezwanie, to wiadomo, że chodziło o skup akcji w jak najniższej cenie i ustalenie jak najniższej średniej. Jeżeli pojawi się informacja o zwiększeniu zaangażowania lub pojawi się nowy akcjonariusz to chodziło o skup akcji w jak najniżej cenie. Czy wpisy na forum odegrały tu swoją rolę, temat dla prokuratora. Obie sprawy są działaniem na szkodę akcjonariuszy, ale czy prokuratura się dopatrzy w tym przestępstwa ciężko powiedzieć. Zawiadomienie można będzie złożyć po informacjach, jakie się pojawią. Czy na forum jest grupa, która nagania na wzrosty może tak, ale przecież nikt nikomu nie zabrania składać zawiadomienia w ich sprawie. Ja czekam na to, co się wydarzy, ale wpisy na forum mam gdzieś, bo nie mają wpływu na moje decyzje. Może tylko wymienić się swoim spostrzeżeniami. Bardziej interesuje mnie działanie zarządu, a prokurator niech sprawdzi, czy ktoś jeszcze brał w tym udział.
Jeśli ktoś pomawia firmę i osoby to nie jest działanie na szkodę firmy? Ile razy Maliniak kłamał i nie ma zarejestrowanego nicka bo się boi namierzenia?
Rozumiem, ale jak będę wiedział, o co chodziło i będę chciał złożyć zawiadamianie o możliwość popełnienia przestępstwa to bardziej będzie mnie interesowało to, co zarząd robił lub nie robi w tej sprawie, a nie wpisy na forum bankiera. Zarząd wywiązuje się z obowiązków informacyjnych, ale czy na pewno przekazuje wszystkie informacje? Czy np. celowo nie podaje informacji, które mógłby mieć pozytywny wpływ na kurs. Inna sprawa czy prokuratura podejmie się sprawy i czy będzie chciała analizować wpisy na forum. I tak płacę prawnikowi to nie jest to żaden problem. Równie dobrze może się skoczyć na tym, że prokuratura nie będzie widziała w tym nic nie zgodnego z prawem. Wszystko zależy od tego, czemu to wszystko ma służyć. Pamiętaj, że szukają nowej księgowej, a więc może się okazać, że to księgowa kręciła jakieś numery na boku i w toku postępowania zrzuciła winę na prezesów. Oczywiście to tylko luźna sugestia. Może to również być działanie konkurencji, ale to nie oznacza, że prezesi są kryształowo czyść ha ha.
Kończąc temat na chwilę obecną jest tu dużo niewiadomych, żeby na tym etapie podejmować jakieś decyzje. Co do wpisów, na pewno są ludzie, którzy mogli się nimi sugerować, ale to pretensje powinni mieć głównie do siebie. Czy są ludzie wynajęci, można się tylko domyślać? Przez cztery lata jednak kilka osób tu siedzi, a nawet można powiedzieć, że wręcz opanowali to forum. Jestem daleki od tego, żeby tu indywidualnie kogoś oskarżać są od tego odpowiednie instytucje. Nie czekam tu na żadne złotówki, a więc równie dobrze mogę akcje sprzedać, jeśli kurs pójdzie do góry. Trzeba poczekać na rozwój sytuacji. Spokojnej niedzieli.
Jeżeli są ludzie co zasugerowali się wpisami Maliniaka ,Jaminadze i moimi i po analizie wiarygodności spółki nie kupili akcji Hubrawca to są szczęśliwcami którzy nie muszą teraz pisać na forum fantasmagorii o jakimś wezwaniu na akcje ,czy innych bzdurach o skupowaniu na słupów. Wszystkie te wasze wpisy to takie poklepywanie się po plecach i wmawianie sobie że w sumie to nie jest źle ,a nawet dobrze że tak się sprawy potoczyły bo jak szybciej kurs spadnie to szybciej urośnie.
Luj, jeśli uważasz, że moje wpisy na forum o wezwaniu, które może być na poziomie np. 0,30 gr. Jest klapaniem się po placach to najwyraźniej nie masz pojęcia o tej spółce, ale to mnie nie dziwi, bo w sumie nie musisz. Już samo wezwanie przy tym kursie będzie świadczyło, że większość będzie miała stratę, więc nie wiem, gdzie tu zakładane korzyść. Co do podziękowań to, żeby ocenić swoją inwestycję muszę ją zakończyć. Kolejna rzecz, w jakim charakterze wypowiadasz się akurat w tym wątku i wymieniasz nicki, które kojarzą się tylko z jednym. Czy prokuratura oceni te działania jako celowe i mająca znamiona przestępstwa nie moja sprawa, jak już napisem, ale ty nie zrozumiałeś nikogo nie oskarżam. I jeszcze jedno, przytocz proszę mój wpis, w którym napisałem, że nie jest źle, a nawet dobrze, przypomnę, że sam pisałem, że odradzam zakup tych akcji. Jeśli tego nie zrobisz to proszę cię, żebyś darował sobie moje wpisy i poszedł pracować na inny wątek. Szkoda w sumie, że zabrałeś głos na wątku, który nie powinien cię nawet interesować jako osoba, która nie ma sobie nic do zarzucenia.
Ponowię prośbę Maliniaka .Podaj chociaż jeden mój kłamliwy post .Natomiast te twoje straszenie prokuratorem jest infantylne ,a po drugie daj mu w spokoju pracować w sprawie nadużyć w spółce w którą zainwestowałeś "do końca świata i jeden dzień dłużej"
Czyli znikasz z forum? Mam nadzieję, że dasz pracować prokuratorowi, a pojawiasz się po ewentualnym ogłoszeniu wyroku? Przecież prokuratura pracuje, a ty nie będziesz tu siedział i powielał non stop tych samych informacji. Jeszcze jedno, czy pisanie na forum o raporcie za trzeci kwartał, że będzie na minus nie było kłamstwem?
Dnia 2024-02-25 o godz. 14:04 ~Adam napisał(a): > Czyli znikasz z forum? Mam nadzieję, że dasz pracować prokuratorowi, a pojawiasz się po ewentualnym ogłoszeniu wyroku? Przecież prokuratura pracuje, a ty nie będziesz tu siedział i powielał non stop tych samych informacji. Jeszcze jedno, czy pisanie na forum o raporcie za trzeci kwartał, że będzie na minus nie było kłamstwem?
Nie uważam. Byłem przekonany, że wyjdzie im minus. Zrobiłem analizę ( może nie tak profesjonalną a bardziej szacunkową ) i przedstawiłem wnioski jak przedstawiałem wiele innych. No ale jeśli bierzesz mnie za doradcę finansowego reprezentującego profesjonalny dział analiz rynkowych to dziękuje za zaufanie :)
Odniosłem się jedynie do wpisu, kogoś
kto uważa, że wszyscy są tu nieomylni.
Jak widać, po twojej odpowiedzi
można komuś spokojnie opowiedzieć
bez zbędnych złośliwości. Oby tak
zostało na forum.
Dnia 2024-02-25 o godz. 09:23 ~Ja napisał(a): > Jeśli ktoś pomawia firmę i osoby to nie jest działanie na szkodę firmy? Ile razy Maliniak kłamał i nie ma zarejestrowanego nicka bo się boi namierzenia?
O wypraszam sobie, żeby jakiś wisielec przypisywał mi kłamstwo :) Gdy jaminadze pisał o celach pomalowanych, które czekają i o kwadratowym słońcu, to pisał trafnie, czy kłamał???Podaj przykład mojego kłamstwa ( a tym bardziej w spawie przebiegu zdarzeń w ogóle ) Już ze 4 lata temu pisałem że "zaufaliście zbutwiałym deskom wchodząc na pomost w Bydgoszczy". Miałem rację a nadal nie mogę się doczekać od ciebie przeprosin. Tak wiec uważaj, bo trafisz pod oskarżenie w mojej sprawie, no :)
Dla mnie jest to działanie na szkodę akcjonariuszy. Dlatego napisałem, że czekam na informację czemu to wszystko obecnie służy, a następnie złożę zawiadomienie. To prokuratura oceni czy widzi podstawy do wszczęcia postępowania, czy też nie. Ja nikogo nie straszę, a jeśli ktoś tak to odbiera to jestem bardzo zdziwiony. Przecież forum służy do wymiany informacji, a każdy tu ma czyste intencje.