Średnia ważona wolumenem z ostatnich 3 miesięcy to około 10.50 zł. Z dyskontem 10% to 9.45 zł. Z dyskontem 20% to 8.40 zł. Jeżeli będzie dużo dziwnych pakietów latać przy około 10 zł to ta średnia spadnie (może to coś wyjaśniać). Co prawda przy patentach i otrzymanym grancie nie powinni dyskonta dawać, ale mogą... Jeśli byłaby emisja i dali by duże dyskonto to znów policzek dla inwestorów, ktoś powinien wtedy niektóre pakiety posprawdzać.
Można też dużo spekulacyjnych teorii spiskowych snuć, np. że spółdzielnia nie dała rady podbić i będzie blokować teraz niżej pod niższe kółko. A może Ci co kupili/dostali taniej sobie po prostu powoli dystrybuują...
Jak masz jedną transakcję 37320 akcji po 10.20 zł to masz i duże obroty, wczoraj 40000 akcji po 10.15 zł. Gdyby ktoś rzucił PKC tyle na kupno czy sprzedaż to by namieszał, musi ktoś z drugiej strony polować i być ustawiony na odebranie/kupno tego. Obecnie nic się nie dzieje bo ktoś wyrzuca akcje (albo chce aby tak wyglądało). Ciężko powiedzieć, ja coś doskubnę dopiero poniżej 9.2, chyba że na tyle nie spadnie.
Moi mili kupiłam trochę Genomtec wczoraj i dziś. 10 i 10.10zl. Liczę na sprzedaż ok 11 do 11.20zl. Tak się ustawiam. Tymczasem do zobaczenia. Jadę na zasłużone nartki do Italii. Nie będę się do Was odzywać przez tydzień. Zobaczymy czy z ewentualnego kółka zwróci mi się ten dość kosztowny wyjazd. Pozdrawiam wszystkich prócz patola bo jest ch.a.amski. Wasza
Troll podszywający się pode mnie o numerze IP 188.33.232.
Każdy już tu wie , że pisze z jednego adresu IP o numerze IP 77.65.87 .
Aż tak źle Wam idzie , że musicie podszywać się pod moją osobę ?
Ja Waszą grę już przejrzałem i powtarzacie schematy … tak jak pisałem wcześniej w wątku po ile będzie przyszła emisja ? Oczywiście jeżeli będzie , bo niczego nie można być pewnym na naszej „ bananowej „ …
Alicja dobrze się rozgrzej i uważaj na kontuzje :)
Haha żartowałem, ja trzymam, widzę potencjał spółki i wierze w dużą sprzedaż. Właściwie to nie znamy dnia ani godziny, w każdej chwili może wjechać umowa.