• Pomoc skotan Autor: ~MarekCzech [155.94.216.*]
    Witam. Kiedys kupilem skotana a w 2023 kwiecień sprzedałem 990 akcji. W rozliczeniu podatku wyszło mi ze mam strate okolo 18zl? Po sprzedaży 990 akcji skt. Nie przypominam sobie kupowanie skotana po 20zl. Czy ktoś tez tego doświadczył? Prosze tylko o poradę. Czy to ma cos wspólnego ze splitem ktory mial miejsce plus pp? Ze dm nie obliczyl rentowności poprawnie i tak sobie to naliczyl? Dziekuje za odpowiedzi.
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~Re [188.146.134.*]
    Napisz jeszcze raz ale po polsku.
    Po 20 będą jeszcze kupować
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~RON [91.224.29.*]
    Po 20 zł to za pakiet 20 szt. Zejdź na ziemię. To padlina która śmierdzi z daleka. Tu nikt poważny nie wejdzie.
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~Akcjonariuszy [46.149.211.*]
    To po co się trudzisz i piszesz jak cię to nie interesuje, chyba że chcesz wprowadzić innych w błąd żeby udało ci się kupić taniej
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~MarekCzech [104.223.98.*]
    Odpowiadam jeszcze raz ale juz po polsku.
    Kochane polaczki, agresory, durnie swiatowe, nie wyedukowane baran bez kultury. Prosze o pomoc , chodzi o PIT ktory wlasnie dostalem. Witam. Kiedys kupilem skotana a w 2023 kwiecień sprzedałem 990 akcji. W rozliczeniu podatku wyszło mi ze mam strate okolo 18zl? Po sprzedaży 990 akcji skt. Nie przypominam sobie kupowanie skotana po 20zl. Czy ktoś tez tego doświadczył? Prosze tylko o poradę. Czy to ma cos wspólnego ze splitem ktory mial miejsce plus pp? Ze dm nie obliczyl rentowności poprawnie i tak sobie to naliczyl? Dziekuje za odpowiedzi.
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~xxxxx [91.237.136.*]
    masz stratę na 990 akcjach 18 zł , nie na jednej akcji . Chyba , bo tego nie piszesz .w kwietniu akcje były od 1,20 do 2 zeta . w rozliczeniach biorą najstarsze kupione akcje . załóżmy że kupiłeś akcje w 2009 , 2011 , 2015 , 2017 to gdy sprzedajesz biorą do rozliczń najstarsze zakupy
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~MarekCzech [104.223.100.*]
    Dziękuję za odpowiedź. Moze faktucznie mialem pare akcji po okolo 20zl za szt. I tak zgadza sie 18zl straty na szt. Ale przez ten okres bylo uśredniane wiec dalej nie rozumiem rozliczenia. Z jednej strony ok bo moge to wykorzystać przy odpisywaniu strat przez kolejne lata. Jednak bradzo mnie zastanawia to rozliczenie. Czy nawet jak usrednilem do 1zl dalej beda brac z pierwszych lat zakupu? Nawet pamietam jak sprawdzałem rentowność w dm skotana ktore kupilem to albo nic nie pokazywało i byla zawsze dziwna strata. Chcialem to poprotu jakos w hlowie ogarnąć. Zawsze mam srednie zapisane w notesie wiec to co na stronie dm pokazalo to nie jest to co moje obliczenia pokazuja.
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~xxxxx [91.237.136.*]
    sprzedałeś 990 akcji więc policzyli od najstarszego zakupu .wszystko idzie po kolei .
  • Re: Pomoc skotan Autor: ~MarekCzech [104.223.100.*]
    Dziekuje.
[x]
ONESANO -0,22% 0,89 2025-09-15 15:44:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.