Takie mam przemyslenia po obserwacji tej spółki przez ostatni czas.Obserwowanie polegało na czytaniu arkusza i zlecen wystawianych na obie strony . Oczywiście mogę się mylić ale jeśli nie to do ilu chce zejść. Chętnie poznam wasze uzasadnione opinie
To już bez znaczenia przy jakim kursie. Zainteresowanie akcjami jest, a ma nie być. Ludzie mają nie chcieć tego kupować i podaż na niższym poziomie ma być wypełniona.
Akurat ten wątek nie nazwałbym straszącym. Po prostu taką prawidłowość obserwuję na wielu spółkach. Jak nic szykuje się wybicie. Trolling pracuje pełną parą nad zniechęceniem do spółki, a w następstwie tego wyczyszczenie strony popytowej (a nuż coś taniej nasypią) i zmuszenie zniechęconych aby że stratą powystawiali swoje akcje. Wtedy będzie się opłacało wessać tanie akcje, a resztę zrobią wygoleni z akcji. I mamy odjazd.
To nie jest na pierwszy rzut oka leszcza tylko takie są prawa ekonomii. Jeśli jest przewaga popytu nad pisarza do kurs rośnie.nie trzeba mieć tu nie wiadomo jakiej wiedzy aby zauważyć co się dzieje. Trzeba mieć pełny wgląd do arkusza i analizować zlecenia które się pojawiają i znikają nie koniecznie pod wpływem zakupu czy sprzedazy. Na tę chwilę widzę że jest parcie na dół ale nie koniecznie wywołane przez zmęczonych akcjonariuszy. W długim terminie oczywiście może odpalic rakieta. Bez naprawdę pozytywnego info może być ciężko ruszyć wysoko ze względu na dokładanie na prawą stronę zleceń sprzedaży. Ci którzy są długo na rynku wiedzą co się kroi. Myślcie samodzielnie i wyciągacie wnioski na podstawie ruchu cen a przede wszystkim myślcie samodzielnie i nie życzeniowo
Guzik daje wglad do arkusza, moge ci rozstawić zlecenia i będziesz snuć teorie.
Obecnie mam zlecenie sprzedaży ukryte a resztę rozsypane, rozstawilem ci w różnych cenach, tak żeby ci sie wydawało ze jest dużo na podaży a nie mam mało.
Kilku takich i jesteś w jajo zrobiony.
Do tego te ktore się aktywują oraz "wuj" i masz obraz taki jak ci wykryją . Tyle o arkuszu wiesz co i o bilansie.
Potem czytam jak jarają się arkuszem i przestawiam mając ubaw .Zły kierunek obierasz
Dnia 2024-02-22 o godz. 13:38 ~Bzdety napisał(a):
> Guzik daje wglad do arkusza, moge ci rozstawić zlecenia i będziesz snuć teorie.
> > Obecnie mam zlecenie sprzedaży ukryte a resztę rozsypane, rozstawilem ci w różnych cenach, tak żeby ci sie wydawało ze jest dużo na podaży a nie mam mało.
> > Kilku takich i jesteś w jajo zrobiony.
> > Do tego te ktore się aktywują oraz "wuj" i masz obraz taki jak ci wykryją . Tyle o arkuszu wiesz co i o bilansie.
> > Potem czytam jak jarają się arkuszem i przestawiam mając ubaw .Zły kierunek obierasz
Przetasowalem moje zlecenia , cześć zrobiłem tak żeby obserwatorek myślał że podaż tak dla przykładu bo teoretyk analizuje arkusz. Jutro kolejne roszady i na kupnie też, potem zabawa żeby miał teorie.
Tersz piszę o tym to wiesz ale normalnie widzisz to co inni chcą żeby widziałeś ,lata praktyki. Heh...
Lubie drobnicę i ich filozofię dlatego łatwo się kroi :)
Napiszcie coś eureki
Ty nie jesteś grubym tylko wisielcem. Nie masz żadnych ukrytych zleceń. Boisz się że spadnie więcej i tyle. Piszesz życzeniowo. Teori będzie jeszcze wiele. Jeśli nie rozumiesz co dzieje się poza sceną to zostaw to innym.
No nie widać ale co ci da obserwacja arkusza jak bawić się mogą tak żebyś myślał jak ci wykreują. Na grupie pisał ostatnio ktoś jak bawił się w arkuszu kroczacym zleceniem i ujawnionym a ludzie na bankierze teorie tworzyli więc widzisz bawią się jak chca dla jaj .
A ile i gdzie ukryte mam to tajemnica ,reszta nie wystawiona, fakt nie widzisz go ale aby znasz minimalną kwotę tego zlecenia mojego a ile jest po drodze innych to nie wiemy i jakich typów .
Powodzenia w obliczeniach,szkoda czasu ale to twoja sprawa :))