Najbardziej śmieszą teksty,że będzie 4 mld zł odszkodowania.Dwóch bajkopisarzy nawet widzi 7 mld ....
Ludzie zmienił się rząd,zmieniły się priorytety niemieckiej gospodarki,a przy tym kopalnie odchodzą do lamusa,jakie 4 mld zł odszkodowania? Bardziej doświadczeni inwestorzy,którzy MAJĄ AKCJE piszą wprost,że będzie 0,5 mld zł ,a to oznacza, natychmiastową dystrybucje i podaż przez 70% inwestorów.
Gdyby rzeczywiście miało być 7 zł ,to już teraz cena akcji podchodziłaby pod 4 zł. Zrozumcie nagony, że obecny świat nie jest hermetyczny i pewne infa dostają wcześniej insajderzy,osoby z dużym kapitałem!
Dnia 2024-04-21 o godz. 15:52 ~Elooo napisał(a): > Dnia 2024-02-20 o godz. 12:58 ~ma napisał(a): > > ile mozna naganiac. coś nie halo, cos zawiodło . > > Sadźmyż
Kopalnie z węglem koksującym są zamykane matole ? Hmm to teraz huty przetapiające stal pozamykają a czołgi i wszelką brań i wszystko co jest produkowane ze stali będzie produkowane z plastiku czy może z papieru?
Dnia 2024-02-20 o godz. 15:37 ~Lex napisał(a): > Dnia 2024-02-20 o godz. 14:59 ~2pa napisał(a): > > Normalnie półpasiec przebija wątrobę! > > Bójmy się wtopy na arbitrażu
Dnia 2024-02-20 o godz. 12:52 ~Andrzej89 napisał(a):
> Gdyby rzeczywiście miało być 7 zł ,to już teraz cena akcji podchodziłaby pod 4 zł. > Zrozumcie nagony, że obecny świat nie jest hermetyczny i pewne infa dostają wcześniej insajderzy,osoby z dużym kapitałem!
Do Andrzeja Świat się zmienia, nawet Niemcy zamykają kopalnie weglą koksowego (niezbędnego do produkcji stali). Będą produkować stal a zamiast węgla używać do tego pelletu, wyciągu z bananów brazylijskich oraz kiełków rzodkiewek.
Już Bareja pisał, że:
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem?
A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt...
Dobrze będzie, Polska dostał kasę z KPO w zamian za "praworządność", czyli między innymi regulowanie swoich zobowiązań względem podmiotów (firm) zewnętrznych oszukanych przez poprzednią ekipę "rządzącą". Odszkodowanie dla Greenx (4 mld zł + odsetki) to drobne.