• PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    mają jakiegos trupa w szafie czy o co chodzi? solidna spóleczka, wyniki jak na kryzys rewelka. przy takiej płynnosci raczej poszalec nie można, ale na mniejszy pakiet w średnim czy dłuższym terminie wygląda obiecująco, no chyba ze ktoś mnie oswieci skąd ta promocja.
  • Re: PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: ~zigi [193.17.14.*]
    pisalem w swoim poscie, ze powoli rozpoczyna marsz na 100zl. Nie maja zadnych trupow, nie zawsze solidne spolki sa w modzie (patrz Krosno)
  • Re: PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: marenio [128.42.153.*]
    Niska wycena wynika zapewne z tego, ze Prochem jest kojarzony z budownictwem i deweloperka. Na pewno jakos ucierpi sprzedaz i zyski w najblizszym okresie, ale porownywanie do deweloperow jest chybione. Ich przychody plyna z innych zrodel (maja duzo projektow infrastrukturalnych), a dwa projekty deweloperskie, nad ktorymi pracuja przyniosa po prostu mniejszy zysk. Co do trupa w szafie, to o ile mi wiadomo jest wrecz przeciwnie. Maja praktycznie wygrany proces z PERN (patrz raport z 27-8-2008), ktory im przyniesie zapewne 41M odszkodowania. Kiedy do tego dojdzie, kurs moze wystrzelic. Ale i bez tych fajerwerkow jest to solidana, dobrze zarzadzana spolka, przynoszaca w miare stabilne zyski i placaca regularnie dywidende. No a cena jaka jest to widzisz sam. Pzdr.
  • Re: PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    zapakowałem się, nie ma na co czekać :) pozostaje uzbroić sie w cierpliwość, pozdro
  • Re: PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: ~zigi [193.17.14.*]
    jutro koniec korekty i poczatek silnej 3 fali, nastepny przystanek w okolicach 40zl
  • Re: PROCHEM - dlaczego taki tani? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    chyba ciągle zbyt małe zainteresowanie spółką na tak silną fale, ale chętnych do kupna coraz więcej. dziś ktoś ładnie 1k zebrał pkc-em.
[x]
PROCHEM 2,87% 21,50 2025-10-10 12:38:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.