• Dla tych, którzy Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    mają problem z odczytaniem trendu.

https://www.parkiet.com/firmy/art39809441-compremum-skupia-sie-na-uslugach-budowlanych

Dla oszczędności Waszego czasu, zdanie pod zdjęciem.
    Zakar, Qbq, Marek, Krzysiek i pozostałe kanalie naganiające na wzrosty, czy portal "Parkiet" kłamie?
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Marek [77.111.245.*]
    Nie płacz Parkiet po prostu rób te zrzuty 5% akcji Szymańskiego które już kiedyś "robiłeś" i nadal będziesz robił...och przepraszam przecież nie możesz bo te akcje nie są w obrocie giełdowym !!
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Ktmrn2 [31.0.65.*]
    Dziękuję za bezinteresowną troskę o moje pieniądze :))))))
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Qbq [89.151.36.*]
    Parkiet kanalio
    gazeta Parkiet nie kłamie, bo mamy trend spadkowy na CPR, co nie znaczy że CPR to śmieć jak piszesz z kolegami kanaliami
    zwyczajnie jest gierka jakich wiele na GPW
    każdy ma prawo mieć swoj punkt widzenia i swoj horyzont inwestycyjny
    Ty Parkiet nie masz nic, wiec sie nie odzywaj, bo psujesz powietrze ... kanalio
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Zakar [141.0.13.*]
    Parkiet wpadł w amok bo jego i jego koleżków spadkowych aferki nie skutkują ostatnio a pomysły im się już skończyły.
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Zahar [78.30.99.*]
    Na spadki gra Zarząd CPR nie informując rzetelnie o istotnych zdarzeniach w spółce. Przykładem tego jest np informacja o projekcie Solino. Wydłużenie terminu realizacji, roboty dodatkowe a w konsekwencji obniżenie wartości kontraktu. O co tu chodzi? CPR dopłaca do wydłużenia kontraktu i robót dodatkowych? Jakieś nowe standardy? Compremum jest chyba w tym zakresie prekursorem.
    Trochę pojechałes ...
    Spróbuje wyjaśnić, bo patrzysz na same cyfry i niby kontrakt był tyle, miał trwać tyle i będzie potencjalnie z tego jakiś zysk (nie wiemy jaki, bo póki co kontrakt niezakończony.
    Klientem jest duża spółka z którą moim zdaniem warto graći z którą warto trzymać ... bo kolejne zadania
    Teraz pojawiała sięinformacją że wskutek oszczędności kontrakt został zmniejszony i wydłużony ... niby gorzej, ale ja widzę to tak.

1. poszli na rękę Orlenowi i zmienili kontrakt i mają duży plus na przyszłość
    2. Wprowadzili oszczędności ... klient się cieszy
    3. To że wprowadzili oszczędności powoduje, że jak je wprowadzasz to ich część przejmujesz dla siebie, a część oddajesz (dlatego twierdzę, że tu CPR też ugrało dla siebie niezły kawałek tych oszczędności

Fakt, że CPR nie informuje wiele o swoich poczynaniach ... ubolewam
    Ale po 3 kwartałach 2023 ma niezłe cyfry i wierzę że na koniec 2023 nas mile zaskoczy (nas czyli tych co mają lub będą mieć akcje)
    Ale to mój subiektywny osąd w sprawie
    Dlaczego przestaliście się bać afer wymyślanych przez Parkieta Bina i ArturaNieKróla mało wam jeszcze afer to wymyśla wam nowe kochanki zarządu !! Nie kupować w górę tylko sypać w dół !!
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Marek widziałeś tu kogoś kupującego w górę przez ostatni rok, trochę pomyśl zanim coś znowu wrzucisz. Widzę, że im więcej w plecy, tym naganiacze agresywniejsi. Jakoś się nie dziwię.
    Och mój współnikowcu popatrz o której to napisałem i jakie były wtedy transakcje... już mnie wkurzacie dlaczego nie chcecie uczciwie sprzedawać w dół na ostatnich minimach po 1,92 ? Zbyt małe afery wam wymyślają ?
    Marku (widzacy inaczej) napisz co i jak jest źle w CPR ...
    Ty sporo widzisz i sporo wiesz, wytłumacz tym wątpiącym i niewiedzącym
    Wiemy, że jest trend spadkowy (napisał Parkiet) i jest bardzo źle (pisali BIn, Parkiet, KrólArtur i twoja skromna osoba), ale ile jeszcze źlej będzie wkrótce? napisz proszę ...
    Czeamy z niecierpliwością
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Nieraz o tym pisałem, poszukaj sobie. Zresztą każdy to wie, spadki nie biorą się znikąd. Nie tworzę też radosnych teorii do tego co w spółce się naprawdę dzieje.
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Zakar [141.0.13.*]
    Poszukaj sobie Qbq bo Marek nie wie on tylko widzi spadki i naganiaczy na wzrosty haha
    Oczywiście wyników za 3 kwartały już nie widzi o rocznym wyniku na poziomie ok 40 mln zysku netto nawet nie chce myśleć... po prostu Qbq poszukaj sobie sam jak bardzo jest źle haha
    Marku (widzący inaczej)
    nie daj sie prosić, czekamy ...
    jak bardzo jest źle? jest już bardzo źle, czy będzie jeszcze źlej?
    zyski i przychody to wiadomo kreatywna księgowość ... to nie może się udać, ale daj znaka co jeszcze moze sie złego wydarzyć ty/wy przecież wszystko wiecie tam od środka - co jest grane?
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Mnie najbardziej martwi w tym momencie, żeby Gruba Jadzia znów nie zjadła czegoś niestrawnego i nie spowodowała zalania parteru jak ostatnio.
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Com [141.0.13.*]
    O tak jest afera !!
    Mamy kolejną aferkę "grubej Jadzi" wow !! Musi być istotna z punktu widzenia firmy budowlanej z przychodami rocznymi na poziomie ponad 300 mln zł rocznie !!
  • Re: Dla tych, którzy Autor: ~Lolek [5.173.162.*]
    Firma budowlana? A co ona buduje? Czy wygrali jakiś nowy kontrakt?
    Lolek nic nie budują szybko sprzedaj, są same afery a rekordowe przychody i zysk netto są znikąd sprzedawaj jak najszybciej!!
    Lolek, ty grasxz w tą grę co pozostali koledzy z klanu specjalistów giełdowych?
    czy spadłeś z innej planety
    no chyba że zależy ci na "duzo łapek w górę" od kolegów specjalistów giełdowych ...

Ps. Marek - sądzisz że Lolek ma akcje i bedzie sprzedawał pod naporem złych informacji? on chyba kupować chciał, ale ma wątpliwości (a moze nie ma za co)...
    Qbq nikt z nich nie ma akcji całe nasze ZOO Trolli spadkowych jest tu tylko po to by zbijać dla kogoś kurs... działają ile mogą no ale cóż przy okazji ja też korzystam więc co mi tam niech trollują.
    Dnia 2024-02-20 o godz. 14:49 ~Marek napisał(a):
    > Qbq nikt z nich nie ma akcji całe nasze ZOO Trolli spadkowych jest tu tylko po to by zbijać dla kogoś kurs... działają ile mogą no ale cóż przy okazji ja też korzystam więc co mi tam niech trollują.

Trollują n apsadki dla Fojta i Szymańskiego. To właśnie oni skupują wszystko.
    @Marku bądź czujny, próg 1,92 się zbliża i będzie tylko na chwilę. Potem równo z górki.
    Strasznie dużo tu agresji. Qbq, dzięki za dobry marketing. Myślałem, że spółka na spadku to warto zainwestować pod przyszłe zyski. Ale teraz rozumiem skąd te spadki. Dziękuję kolegom i powodzenia w inwestycjach
    Chciałem kupić. Ale skoro mówisz, że nie warto to poszukam innej inwestycji
    Jesli chciałeś kupić bo ktoś ci coś miał napisać to ... bez komentarza.
    Ale ty trzymasz z kolegami od zniechęciania ;)
    Dzisiaj już gruba transakcja w pakiecie poszła.
[x]
COMPREMUM 14,81% 0,93 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.