Proszę bardzo spokojnie ,średnia cena akcji za ostatnie 6-mcy wynosi 17 zł ,są naprawdę warte 20-22 zł ,jeżeli za brakujący pakiet ktoś da po 30 zł to i tak premia będzie na poziomie 40%-50 %.Najlepszą ofertą jednak dla posiadaczy akcji Novity ze strony Lentexu byłaby propozycja wymiany akcji tych skupionych własnych Lentexu na Novitę w stosunku 1,5 na 1 szt Novity.Proszę nie sugerować się aktualnym kursem Novity bo przy małych pieniądzach można go podpompować do 50 zł jak też obniżyć kurs do 20 zł -wystarczy że się zdenerwuje ktoś z dużych ...
wg mnie mozna podpompowac znacznie wyzej tu trwa walka o przejecie novity wszystko sie moze zdazyc
gg8016786 chetnie pogadam z akcjonariuszami ..klikac
Wykładziny ,których nie produkuje niestety Novita sprzedają się dużo lepiej niż włókniny , Lentex nie musi kupować Novity za wszelką cenę bo ze swoimi w czasie kryzysu nie wie co zrobić ,a maszyny ma takie same.Lentex prowadzi rozmowy z wszystkimi oprócz Piczaka ,ale myślę że i z Nim się dogada .Piczak wejdzie do Rady i zobaczy jak lekko się rządzi na rynku włóknin ,złotówka się umocni i po cudzie ,zresztą jemu zależy teraz na dywidendzie na którą nie ma co liczyć przeciwny jest Lentex .Co do kursu w wezwaniu marzy Mi się 30-35 zł -mam i Lentex i Novitę liczę na wymianę .Kurs rośnie bo handluje między sobą drobnica ,w tej zabawie nie biorą udziału więksi bo liczą na większą kasę jednorazowo.Na razie jest bardzo dobrze boję się tylko kryzysu ,którym straszą zewsząd od lipca do końca roku.
Widać, że masz pojęcie jakie wyniki pokazuje jedna i druga firma. Poza tym lentex bez novity jest nic nie wart. Wszedł Pocztylion, niedługo przekroczy 10% w KZ i wtedy lentex zacznie się zastanawiać co zrobić żeby znów móc konsolidować novitę. W raportach jednostkowych gówno pokażą bez novity
Pocztylion wszedł żeby osiągnąć 10 % nie wiem po co ,Novita nie jest celem samym w sobie chyba ,że Ty odsprzedaż 125 tys szt po 35 zł ,Pocztylion i Górny już Novitę mięli pozbyli się po 29 zł ,zresztą szkoda gadać .
Dlatego mówię, że nie mamy o czym rozmawiać. Nie wiesz po co wszedł Pocztylion? Górny nie oddał po 29 tylko po 35, teraz wziął po 29 i raczej nie po to żeby oddać po 35. Dla Pocztyliona w tym momencie to jest punkit honoru za wywalenie przedstawiciela z RN. Lentex dostanie po dupie za te dwuletnie gierki i męczenie akcjonariatu
Do rady nadzorczej wszedł znany inwestor Korzeniowski który był juz w kilku spółkach , gdzie miał po przekraczane progi 5 proc. Plastbox . Beefsan, Kompap. Myśle ze to on kupuje zeby przekroczyć 5 proc. o ile pojawi się taka informacja to kurs pojdzie na 80-100 zl. jest to solidny inwestor.
Proponuje ,abyś od jutra skupował po 80 zł zanim uprzedzi Cię Korzeniowski -to gwarantuje że Lentex odsprzeda całe swoje 33% i kupi za te pieniądze np;Merynotex z Torunia ,Który jest parę razy większy od Novity a syndyk chętnie odda za pakiet socjalny-ludzie nie nakręcajcie się wzajemnie bo szkoda cyberprzestrzeni.