• Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Kirikou [178.252.41.*]
    no to zbieram, co miesiąc od 500 do 800szt. Zobaczymy czy dobrze doradziła....
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Sss [159.205.98.*]
    Witaj Kirikou, w mojej ocenie bardzo dobrze Ci doradziła i też mam takie założenie ile mogę tyle kupię.

Niewątpliwie zaraz zlecą się gruby, obserwator, GG itd. i będą krytykować ale kto sugeruje się wpisami trolli.

powodzenia i wszystkich udanych inwestycji.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Maniek [31.0.45.*]
    Tez zbieram pracuje tam i wiem co jest piec beda kupywac po 20zl
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~STERCZĄCY [31.161.184.*]
    Też zbieram ,powodzenia
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Piotr [78.30.80.*]
    @Kirikou
    Spółka jest zdrowa finansowo, ma wysoki kapitał własny - ponad 400 mln PLN, wysokie, dodatnie przepływy z działalności operacyjnej i pełną zdolność do pokrywania nimi ujemnych przepływów z działalności inwestycyjnej i finansowej. Długoterminowe zaangażowanie kredytowe takich banków jak BHW jest wyrazem wysokiej oceny perspektyw spłaty zadłużenia i dalszego rozwoju firmy.

Ja ostatnio dokupiłem kolejne 27k a obserwując przebieg niejednej sesji można zauważyć trwającą nadal, profesjonalnie prowadzoną akumulację.

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~pytajnik [31.0.91.*]
    Ale sobie ładnie pijecie z dziubków :) to takie słodkie, aż się wzruszyłem.... :):)
    Mam pytanie : skoro każdy kupuje to dlaczego kurs stoi w miejscu ?
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Doktor [188.88.128.*]
    Bo ty wielonick tak trzymasz !
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~pytajnik [31.0.91.*]
    tak, tak , trzymam kurs za worek mosznowy żelaznym uściskiem :)
    a tak na poważnie to myślisz że jakbym był silnorękim to bym pisał na forum bankiera ?
    skoro nie potrafisz udzielić mi prostej odpowiedzi na zadane pytanie to może ja powiem o swoim przemyśleniu:
    - tu wszystko jest ogólnie cacy, poza jednym: niski FF co powoduję że jeden udziałowiec kieruje tą łajbą bez szans na podzielenie się odpowiedzialnością....

Mały F/F sprzyja takiemu trzymaniu kursu, ale jest też druga strona medalu wystarczy jeden poważny gracz aby kurs znalazł się na innym poziomie lub grupa małych graczy może zrobić to co niedawno zrobili w stanach z pewną spółką mali inwestorzy i kurs wystrzelił z procy. Niestety jedności brak, a szkoda bo naprawdę można dużo zrobić jednocząc się a tak to zjednoczeni są ci co ogrywają małych i robią kasę na naiwnych, może kiedyś ten naród zrozumie to i wtedy będzie normalnie.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~pytajnik [31.61.244.*]
    Cukieraski, tak sobie słodzicie że tak super, że każdy robi zakupy to dlaczego dziś po raz kolejny minus?
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Nico [193.189.76.*]
    A co nie pasują tobie inwestycje , niedługo rozbuja się ta łajba , wiatry sprzyjają i każdy wie co robi ze swoją kasą także łapy precz .
    Cukiereczku mi to pasuje bo liczę, że wpadnie mi parę k poniżej 2,90 a ty rób co chcesz ze swoją kasą bo to mnie nie interesuje więc i ty się nie interesuj. Wpadnij za jakiś czas to zobaczysz dlaczego kupuję, aaa zapomniałem przecież jesteś tutaj non stop pisząc co chwilę inne mądrości ha ha ha. Jprdl dlaczego w tym kraju jest 95% ........
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~pytajnik [195.8.221.*]
    [Wpadnij za jakiś czas to zobaczysz dlaczego kupuję]
    Miałem tego kwita przez jakiś czas, sprzedałem na małym zysku, wpadam tu co jakiś czas a cena cały porusza się w wąskim kanale, bardzo wąskim kanale... a obrót dzienny jak w osiedlowym warzywniaku,
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~Sss [159.205.98.*]
    Ha ha ha ha jprdl ha ha ha ty tak wszędzie wchodzisz ha ha ha tylko wchodzisz bo akcje to miałeś chyba wirtualne, a najlepszym przykładem są twoje wypociny na innych spółkach.

poniżej to nie twój wpis jak i inne ????????? ha ha ha zlecenie wypełniasz ??? hi hi hi

Re: zepak od kilku dni nie chce spadać, szykuje się mocna pompa? Autor: ~klajnak [195.8.221.*]2023-06-07 13:51

A Wy dalej chłopcy bez akcji.... skoro tu jak piszecie według Was nie ma przyszłości to po kiego grzyba wypisujecie te swoje mądrości?
    Mnie jak coś nie interesuję to chodzę po innych forach i nie piszę że papier taki czy owaki..
    ... a nie czekaj, przeca zlecenie trzeba wypełnić bo za darmo takich farmazonów nikt nie pisze :)

wejdewtedy Autor: ~musitakbyc [195.8.221.*]2024-02-19 09:24 koniec nadziei.

0.2 musi być

itd. itd

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~pytajnik [195.8.221.*]
    Nie bądź śmieszny, masz kawałek ip i co znalazłeś ? nic...
    a co exola to miałem, tego kwita, bo widziałem w potencjał ale tylko na widzeniu się skończyło... cały czas papier kręci się w koło, jak ruszy to może coś zaspekuluje.... na razie raz na jakiś czas obserwacja...

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~pytajnik [37.47.244.*]
    Tu masz kolejne ip, szukaj dalej..
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~pytajnik [31.0.93.*]
    A tu kolejne ip
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~Obserwator [188.146.90.*]
    Przecież sss-man to taki giełdowy karzeł, który od paru lat nagania na ten badziew i denerwuje się, że mało kto po za nim interesuje się tym papierem ha, ha.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj, do Sss Autor: ~GG [91.237.136.*]
    A co to brak chętnych na gniota kupować okazja już dwa lata i słabo idzie ten syf
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~ObserwatoR [188.146.110.*]
    Weź pasa i wlej w d… dziecku że na gniota cię namówiło
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~GG [91.237.136.*]
    Dobre bachor jeden
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Obserwator [188.146.90.*]
    Na jego miejscu to bachora sprawdził bym pod kątem genetycznym czy się zgadza z jego genotypem. Bo jak własne dziecko może rodzica na taką minę wprowadzić?
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Kirikou [178.252.41.*]
    Ty faktycznie jesteś BARAN
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~max [85.221.171.*]
    Ja bym jeszcze sprawdził u niego genotyp OSŁA.
    Max oni nawet nie wiedzą jak to sprawdzić co to jest, a jak w grupie już uda im się sprawdzić to nie ma szans żeby zrozumieli o czy piszesz.

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Obserwator [188.146.90.*]
    A z ciebie faktycznie żona robi rogacza ha, ha.
    Kiroku czym Ty się przejmujesz takimi półgłówkami którzy potrafią tylko anonimowo pisać głupoty i obrażać w prostacki sposób !!!!!

Inteligencją nie grzeszą, rozumem też nie do tego brak kasy i wylewają swoje żale w necie. Oni co najwyżej jak dostaliby pozwolenie mogliby podjazd odśnieżyć o ile chociaż to potrafią bo widać, że to dzieci internetu bez mózgu.

Pośmiej się z nich bo albo płakać nad nimi albo śmiać się z nich !!! Już za niedługo przekonają się ile są warci ha ha ha

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Piotr [78.30.82.*]
    @Kirikou tylko dobrzy kontrolerzy finansowi potrafią właściwie ocenić rzeczywiste ryzyko finansowe podjętych inwestycji pod kątem możliwych strat bądź zysków. Tutaj brawa dla Twojej córki bo ja również uważam, że prawdopodobieństwo osiągnięcia straty z inwestycji przy cenach waloru do 3,0000 PLN jest zdecydowanie mniejsze aniżeli prawdopodobieństwo osiągnięcia zysku.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Kirikou [178.252.41.*]
    Jak już wspominałem to że córka będzie pisała pracę podyplomową i jednym z rozdziałów będzie opisywać kształtowanie struktury kapitału na przykładzie spółki PCCExol (taka była moja prośba aby tą spółkę opisała :)) Pracę już napisała i z jej oceny spółka fundamentalnie jest godna uwagi. Ja nie jestem z wykształcenia ekonomistą i nawet nie wiedziałem że na podstawie raportów finansowych można tak wiele wskaźników obliczyć. Ciekawym podrozdziałem był "Koszt kapitału własnego i obcego spółki"

Reasumując ja jak mam wolną gotówkę to dobieram tak jak w temacie a co z tego będzie to zobaczymy za kilkanaście miesięcy.

Pozdrawiam
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Piotr [78.30.82.*]
    @Kirikou stąd moje odniesienie do kontrolera finansowego :)
    Exol jest fajnym przykładem analitycznym bo zarządzający finansami wie jak grać w tą grę. Zapytaj córkę czy podziela moje zdanie w temacie reinwestowania wypracowanych zysków przy poziomie ROE jakie uzyskuje Spółka.
    Tak szybkie skalowanie biznesu Exol zawdzięcza właśnie reinwestowaniu wypracowanych zysków (czyli ograniczeniu poziomu wypłacanej dywidendy) i umiejętnemu korzystaniu z finansowania zewnętrznego - chociażby obligacje stałokuponowe.
    Trzymaj się
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~pytajnik [31.0.73.*]
    Kirkou.
    Dalej zbierasz ?
    A gdzie zgubiliście Sss?
    Widzę że nic się nie zmieniło, Piotr dalej analizujesz raportu opisując kwieciście swoje przemyślenia...
    A pytanie pozostaje wciąż to samo: dlaczego kurs stoi w miejscu?
    Zwykły etf na wig20 dałby w ciągu roku lepszą stopę zwrotu.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Piotr [37.109.161.*]
    @pytajnik zgadzam się stopa zwrotu waloru PCX nie zachwyca ale nie lepiej było za cały 2024 rok w przypadku WIG20 - 6,44%, mWIG40 +5,83%, sWIG80 +3,01% czy całego WIG +1,42% licząc bez wypłaconych dywidend.
    Natomiast stopa zwrotu PCX za 5 lat to +71% i tak jak wiesz w wyliczeniach liczy się timing.

• Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Kirikou [195.128.181.*]
    Nic się nie zmieniło, dalej zbieram. Za 2024 kupiłem prawie 7000szt. W kwietniu kolejne zakupy. Pozdrawiam
    @Kirkou
    To ile jesteś do przodu na tych zakupach w 2024 ?
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Kirikou [195.128.181.*]
    Na razie nic nie zarobiłem ale nie musisz się tak bardzo martwić o moje finanse. Daję radę :)
    Pozdrawiam
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~rabin [31.0.73.*]
    Ja się martwię tylko o swoje finanse, pytałem tyłko jaki masz zwrot z inwestycji, cały rok coś tam zbieraleś to powinno być, według mnie przynajmniej tyle co na lokacie.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Polak [84.40.158.*]
    ~rabin patrzysz krótkowzrocznie nie ważne co teraz ważne co będzie. Jeżeli chcesz tyle co na lokacie to po co tutaj jesteś ? Tutaj gra toczy się o dużą kasę i inwestują osoby mające zaplecze finansowe a nie płotki ciułające na lokatach bankowych.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~rabin [31.0.73.*]
    Co najmniej...
    A kto powiedział że ciułam na lokatach rekinie gieldowy?
    Ja mam swoja strategię, swoję zabawki analityczne i miele papierami, różnymi papierami, a nie jestem przyklejony tylko do paru spółek.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~wacek [109.206.198.*]
    Tu sami są "zbieracze". Aż strach pomyśleć co będzie z kursem jak zostaną sami "sprzedawacze".
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Hh [91.237.136.*]
    Niech kupują wolna wola zawsze można sprzedać niżej ten syf zresztą to niezła skarbona ciągle dozucasz a masz mniej perełka na gpw
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~Polak [84.40.158.*]
    Normalnie sami specjaliści od martwienia się o nie swoją kasę -:) Zamiast pisać tutaj zajmijcie się zarabianiem na chleb bo wam zaraz braknie, aaaa zapomniałem piszą tutaj i ostrzegają ci co obracają nie wiadomo czym pewnie w łóżku z boku na bok.
    Zacznijcie martwić się o swoją kasę jak w wyborach wygra jakiś oszołom to większość tutaj do dwóch lat na chleb nie będzie miała bo już jedni i drudzy pokazali co wybrali ostatnio i poprzednio.
  • Re: Dziecko mówi tato zbieraj Autor: ~wacek [109.206.198.*]
    Dokładnie. Kilka razy tu uśredniałem i dałem sobie spokój bo co dokupiłem to specjalnie obsuwę robią i tak w kółko. Już dwa lata zamrożony tu kapitał mam i nie widać końca tego dziadostwa !
[x]
PCCEXOL 2,28% 2,02 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.