1.Brand24 - przychody roczne = +/- 26mln EBITDA = 8mln CAP = 97mln
2.Data Walk - PR = 25mln E = na minusie CAP = 192mpn
3.Woodpecker - PR = 26mln E= 3/4mln CAP = 67mln
4. One2tribe - PR = 18mln (Chyba że pozytywnie zaskoczy Q4 a na to liczę bo prezes mówił że koniec roku to najlepszy okres) E= 2mln CAP= 27mln
Niech każdy sobie sam odpowie czy warto ale moim zdaniem bardzo śmieszna wycena zwłaszcza w obliczu boomu na AI
a to dobre razy 3 - ha ha ha . do końca roku miały być umowy nad którymi pracują od miesięcy i ani jedna sie nie urzeczywistniła . ciągle cisza . liczyli na rynek niemiecki otwierając tam wirtualne biuro a w szwabi - bryndza po całości . 7 miesięcy załatwiają dopuszczenie akcji do obrotu i - brydza kolejna . wyniki roczne pewnie kolejna - bryndza , bo niby skąd mają wziać pieniądze by 4 kw był na + . cały rok wtopy - po całości . razy 3 - dobre , uśmiałem sie . powodzenia
z tego co pisali to dużo pracy włożyli i chyba dalej wkładają w niemiecki biznes który z kw na kw jest coraz słabszy . dzisiejsze dane o zamówieniach ze stycznia w przemyśle -- 11% , deweloperzy bankrutują , firm bankrutują i żadnej poprawy w przyszłości na horyzoncie nie widać . wręcz odwrotnie jak tramp wygra a wszystko na to wskazuje to jeszcze im cła dowali . to bedzie gwóżdż do trumny dla całej europy . jak chcecie wiedzieć co sie dzieje to poczytajcie o sytuacji z 1920 r - historia sie powtarza punkt po punkcie . domyślam sie ,że spółka wybrała najlepszą gospodarke w europie na rozwój swojego biznesu , tylko tam obecnie myślą o przetrwaniu a nie nagradzaniu i szkoleniu pracownika którego mają zwolnić za chwile . zły czas po prostu . spółka nie bedzie zarabiała jeśli nie wprowadzi nowych rozwiązań z AI które realnie przycznią sie do rozwoju firm , bo na zabawie w motywacje wpadnie w długi - świat sie zmienił , a przemysł słabnie . brak espi ewidentnie to potwierdza . patrzac dalej może przełożyć sie to na cene kursu . powodzenia
Co do Niemiec to pozwolę sobie na własne zdanie w tym temacie - prowadzę tam działalność i zwróć uwagę na dane ale z wyselekcjonowanych gałęzi a nie na rynek jako taki ogółem. Kolejna sprawa to Niemcy miały być tylko kolejnym krajem do rozwoju a zarabiają i dalej mogą się rozwijać na innych rynkach.
Zarabiają ? Jeśli masz firme to wiesz , że zarobek to zysk netto , który możesz przeznaczyć na rozwój i inwestycje lub pod niego zaciągnąć kredyt . Tak robią zdrowe firmy . Inne zarządzanie w okresie dekoniunktóry powoduje utrate płynności i problemy . Jeśli masz firme w niemczech to widzisz to od środka wiec nie bede dyskutował ale -zapietych kontraktów jak nie było tak nie ma . Spółka sprzedaje produkt , tylko ile czasu jest testowany i jakie nakłady spółka ponosi -kiedy sie to zwróci i czy wogóle ? . Ja nie pisze że nie pracują bo pewnie tak i to cieżko tylko ciągnie sie to wszystko bardzo długo . Myślałem , że dynamiczniej bedzie sie to odbywało . No coż zobaczymy , a korekta wisi już nad nami , wiec o wzrostach można zapomnieć nawet spekulacyjnych bo i pod co ? Powodzenia