Kupiłem w na kowitku, przetrzymane szczyt w 21 i korektę w 22, kiszę do dziś. Do 3x sztuka w tym cyrku nie działa, więc czas to sprzedać i kasę przesunąć.
Z gpw posiadam papier chyba z każdej branży, więc niby obserwuje dokładnie, ale już głupieje, hitem powinna byc nowa energetyka (doładowane cps ponad rozsądek) i biotechnologie - a tam póki co największy kanał…
miało być: POFUKSIŁO (a nie podkusiło - aple po ostatniej aktualizacji we wszyskich urządzeniach przekręca bezsensownie słowa podczas wpisywania, czasem nie zdążam wyłapać)
Dnia 2024-02-16 o godz. 09:29 ~gebini napisał(a): > moja propozycja, kisić dalej :)
Na to wygląda, w ostatnim czasie banki są najłatwiejszym źródłem wzrostów. Próbuję innych rzeczy, ale to jakimś ułamkiem portfela, bo szkoda rezygnować z łatwej kasy na bankach, dokładając przy tym ryzyko na czymś innym.
Uważam, ze "kisić" się opłaci, ponieważ z wykresów wynika, iż niebawem będzie 100+ lub jeszcze więcej. Niebawem wyniki, jak u wszystkich banków, w Aliorze tez będą rewelacyjne, zatem polecam trzymać i nie sprzedawać.
Należało sprzedać wszystko w lutym 2022 roku po około 40zł i odkupić w listopadzie 2022 po około 30zł i trzymać do dziś. Wolniejszy MACD na wykresach tygodniowych dawał jednoznaczne sygnały kupna/sprzedaży. Obecnie takiego sygnału sprzedaży jeszcze nie ma i na razie się na niego nie zanosi.
Bezsensu, wtedy każdej akcji musiałbym oddać okolo 5 zł podatku ( 40-13) razy 19%
Odkupując po 30 zł miałbym miałbym więcej akcji o jakieś 5% i średnią zakupu ponad 100% wyżej czyli większe ryzyko zarobienia. Wychodząc 12% po 54 zł wyjąłem około 40% zainwestowanego kapitału.
Tyle, że wiemy to dopiero dziś, że cena spadła wtedy w okolice 25zł. Równie dobrze mogła spaść o wiele niżej i kurs mógł wyglądać zupełnie inaczej. Dla mnie sygnał sprzedaży to sygnał sprzedaży, tego się trzymam.