Bo pierwszy strzał jest za 5% kapitału przeznaczonego na zakupy. Reszta jest rozstawiona ciut niżej hi hi hi. A pewna część kupowana w ramach piramidowania pozycji. Dzisiaj mam na razie 5% ale reszta czeka.
"Sprawę rozstrzygnąć ma Międzynarodowe Centrum Rozstrzygania Sporów Inwestycyjnych w Waszyngtonie. Wydaje nam się, że istnieje szansa na wygraną w tym sporze. Spółka Plaza Centers to ciekawa opcja inwestycyjna, notowana na 3 różnych giełdach - Londyn, Tel Awiw i Warszawa. Międzynarodowy gracz w swojej branży. Jest to duża wartość sama w sobie, a wyniki finansowe, które aktualnie wskazują na regres w spółce, być może można w łatwy sposób odmienić" - wskazał prezes.
Międlar podkreślił jednocześnie, że główne projekty Ragnar Trade to Milisystem i Sunway Network segmentu technologii dla wojskowości.
"Nasze inwestycje w sektor militarny mają charakter długoterminowy i są to to nasze główne projekty. Milisystem w ciągu dwóch lat stał się wiodącym podmiotem w swojej branży w Polsce. W roku 2023 sprzedanych zostało 250 trenażerów strzeleckich, a sama realizacja dla Akademickiego Związku Sportowego to kontrakt opiewający na 17 mln zł. Druga spółka portfelowa Sunway Network jest podmiotem pracującym nad okularami rozszerzonej rzeczywistości do wykorzystania w obszarze wojskowym. Liczymy również na synergię między obiema spółkami, co przyniesie także efekty w najbliższych kwartałach w wynikach finansowych. Liczymy na duże zwroty z inwestycji i rozwój. Mamy nadzieję związane również z rynkami zagranicznymi. Reprezentanci obu spółek uczestniczyli w styczniu 2024 w USA w targach militarnych, co również powinno przynieść pozytywne efekty, po serii owocnych spotkań" - podsumował prezes.
W Ameryce nie przegraja procesu tam polowa senatu to żydzi,ja dzisiaj zbieralem srednia mam 3,60 jakby tak jutro byla cofka to tez podbiore.Jak wygraja proces o odszkodowanie to bedzie 10zl nie ma bata w tej cenie trzeba zbierac akcje