Dnia 2024-02-15 o godz. 06:37 ~Kj napisał(a): > Od grudnia jesteśmy w trendzie spadkowym wczoraj to tylko korekta 2,,,,,,? Go tylko moja opinia może jestem w błędzie?
trend jest oczywisty, perspektywa wygaszenia koncesji, tylko że na tym forum nie ma gospodarza i niejaki "dr" we wszystkich swoich wcieleniach uwali każdą dyskusję
Pytanie, czy mając na uwadze fakt wygaszenia koncesji patrzenie na trendy ma tutaj sens. Tak naprawdę mamy tutaj moim zdaniem dwie opcje. 1). Zakończenie działalności spółki wraz z końcem koncesji. Najprawdopodobniej wypłata środków zgromadzonych na kapitałach spółki + dywidenda za lata 2023, 2024, 2025, 2026 i 2027 (część). Przy tej opcji nic nie tracimy, ponieważ z samych kapitałów jest więcej niż 3 PLN na akcję.
2). Zmiana profilu działalności spółki wraz z końcem koncesji. Tutaj czysta spekulacja. Moim zdaniem informacja o kontynuacji działalności spółki - nawet w innej branży - może wywindować kurs do góry.
No ale to jest gdybanie. Ja mam taką strategię, że trzymam akcje do końca - chyba że ziści się opcja 2 i kurs urośnie do poziomów, które zdroworozsądkowo będą nakazywały zamknięcie pozycji.
Dnia 2024-02-15 o godz. 12:32 ~groźny_kamilek napisał(a): > Pytanie, czy mając na uwadze fakt wygaszenia koncesji patrzenie na trendy ma tutaj sens. > Tak naprawdę mamy tutaj moim zdaniem dwie opcje. > 1). Zakończenie działalności spółki wraz z końcem koncesji. > Najprawdopodobniej wypłata środków zgromadzonych na kapitałach spółki + dywidenda za lata 2023, 2024, 2025, 2026 i 2027 (część). Przy tej opcji nic nie tracimy, ponieważ z samych kapitałów jest więcej niż 3 PLN na akcję. > > 2). Zmiana profilu działalności spółki wraz z końcem koncesji. > Tutaj czysta spekulacja. Moim zdaniem informacja o kontynuacji działalności spółki - nawet w innej branży - może wywindować kurs do góry. > > No ale to jest gdybanie. Ja mam taką strategię, że trzymam akcje do końca - chyba że ziści się opcja 2 i kurs urośnie do poziomów, które zdroworozsądkowo będą nakazywały zamknięcie pozycji. >
zgadza się, gdybanie, całkiem niegłupie, do tego zawsze można pohandlować na bieżąco, kurs na pewno zaliczy jakieś falowanie