• Jest problem Autor: ~Kj [37.30.24.*]
    Od grudnia jesteśmy w trendzie spadkowym wczoraj to tylko korekta 2,,,,,,? Go tylko moja opinia może jestem w błędzie?
  • Re: Jest problem Autor: ~vvv [77.111.246.*]
    Dnia 2024-02-15 o godz. 06:37 ~Kj napisał(a):
    > Od grudnia jesteśmy w trendzie spadkowym wczoraj to tylko korekta 2,,,,,,? Go tylko moja opinia może jestem w błędzie?

trend jest oczywisty, perspektywa wygaszenia koncesji, tylko że na tym forum nie ma gospodarza i niejaki "dr" we wszystkich swoich wcieleniach uwali każdą dyskusję
  • Re: Jest problem Autor: ~groźny_kamilek [79.186.221.*]
    Pytanie, czy mając na uwadze fakt wygaszenia koncesji patrzenie na trendy ma tutaj sens.
    Tak naprawdę mamy tutaj moim zdaniem dwie opcje.
    1). Zakończenie działalności spółki wraz z końcem koncesji.
    Najprawdopodobniej wypłata środków zgromadzonych na kapitałach spółki + dywidenda za lata 2023, 2024, 2025, 2026 i 2027 (część). Przy tej opcji nic nie tracimy, ponieważ z samych kapitałów jest więcej niż 3 PLN na akcję.

2). Zmiana profilu działalności spółki wraz z końcem koncesji.
    Tutaj czysta spekulacja. Moim zdaniem informacja o kontynuacji działalności spółki - nawet w innej branży - może wywindować kurs do góry.

No ale to jest gdybanie. Ja mam taką strategię, że trzymam akcje do końca - chyba że ziści się opcja 2 i kurs urośnie do poziomów, które zdroworozsądkowo będą nakazywały zamknięcie pozycji.

• Re: Jest problem Autor: ~vvv [77.111.246.*]
    Dnia 2024-02-15 o godz. 12:32 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Pytanie, czy mając na uwadze fakt wygaszenia koncesji patrzenie na trendy ma tutaj sens.
    > Tak naprawdę mamy tutaj moim zdaniem dwie opcje.
    > 1). Zakończenie działalności spółki wraz z końcem koncesji.
    > Najprawdopodobniej wypłata środków zgromadzonych na kapitałach spółki + dywidenda za lata 2023, 2024, 2025, 2026 i 2027 (część). Przy tej opcji nic nie tracimy, ponieważ z samych kapitałów jest więcej niż 3 PLN na akcję.
    >
    > 2). Zmiana profilu działalności spółki wraz z końcem koncesji.
    > Tutaj czysta spekulacja. Moim zdaniem informacja o kontynuacji działalności spółki - nawet w innej branży - może wywindować kurs do góry.
    >
    > No ale to jest gdybanie. Ja mam taką strategię, że trzymam akcje do końca - chyba że ziści się opcja 2 i kurs urośnie do poziomów, które zdroworozsądkowo będą nakazywały zamknięcie pozycji.
    >

zgadza się, gdybanie, całkiem niegłupie, do tego zawsze można pohandlować na bieżąco, kurs na pewno zaliczy jakieś falowanie
  • Re: Jest problem Autor: ~heniek_z_Mielca [178.36.0.*]
    Tez troche dzialam na falowaniu ale w dalszym ciagu w portfelu ok 100k sztuk
  • PZU TFI MA 19 310 213 SZTUK AKCJI STALEXPORTU -7.81% .29.12.2023 R. Autor: ~dr [37.225.45.*]
    JW
  • Re: jest problem Autor: ~vvv [77.111.246.*]
    Dnia 2024-02-15 o godz. 13:06 ~dr napisał(a):
    > JW

wlazł "dr" i po dyskusji, BARDZO widać, jak na tym forum brakuje gospodarza
[x]
STALEXP 2,45% 3,14 2025-11-10 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.