Moje przypuszczenia są proste: 1. Baton stoi ponieważ Zarząd musi i chce zebrać jak najwięcej. 2. Większość obrotów sesyjnych to fikcja, ale są potrzebne bo skupić można regulaminowo wg określonego wolumenu z iluś sesji. Pisał o tym precyzyjnie Pan John. 3. Baton stoi, bo sprawdzono podczas dużego Espi że jest skuteczną blokadą przy obecnej sytuacji rynkowej na NC i płynności na tej spółce, chytre ale i ryzykowne. 4. Jak wejdzie kolejny większy gracz i zacznie skubać, wówczas albo baton zniknie albo poprzeczka ustawi się wyżej, wszyscy jednak wiedzą, że technicznie poziom 72 oznacza sygnał do dużego ataku. 5. Na lewo oddają tylko czasem jakieś leszcze, które liczą że wrócą i odbiorą bo w międzyczasie chcieli zostać milionerami na Maryśce, a tymczasem tam zawiśli na hakach po wsze czasy, jeśli nie brali na początku tego cyrku. Coż począć ? Myśleć, jak ktoś wierzy i rozumie spółkę a dopiero wchodzi i spodziewa się czy obstawia dobry raport to pewnie ustawia się z lewej i będzie skubał trochę z prawej, do momentu aż wejdzie ktoś większy i zgarnie wszystkie zabawki do 70 groni. Tak to widzę, to tylko moja opinia, a Wy miejcie swój rozum i pamiętajcie giełda to bardzo ryzykowne miejsce.
Na tym etapie baton nie jest blokadą tylko wycena skupu i to dosć sprytny zabieg nawet jesli doszło by do 0,75 . Przy tej wycenie mogą nastąpic rzuty materiału bo czesć uzna za dobry zarobek . W takich warunkach polman mógłby realnie skupic wieksze pakiety. W innym wypatku nawet w skali roku niemozliwym jest zebranie materiału.
Hipoteza stała się tezą. Co dalej ? 1. Jeśłi jest w drodze bardzo dobry raport to 0.8 może być trudne do utrzymania. 2. Nikt mi nie wmówi, że ktoś dla kaprysu w piątek rano sobie postanowił zebrać za kilkaset patoli spółkę z NC wcześniej ją zastawiąjąc batonem, ot tak bezinteresownie, ergo typuję jakieś Espi. 3. Nie walczcie z trendem, a ten jest po przekroczeniu na obrotach 72 wybitnie wzrostowy. Jeśli ktoś w spółkę wierzy i rozumie, to niech wchodzi z lewej i nie więcej niż za 5 % wartości portfela takie są zasady bezpiecznego inwestowania. Kto się boi, niech NIE KUPUJE, bo nasze bananowe kasynko to zawsze loteria.
Jeśli była przerwa na obiad, to w tym czasie trochę podaży się uzbierało i nie widłując kursu można kolejne 100 tysięcy akcji zebrać.
Swoją drogą kto to na takiej sesji jeszcze sprzedaje...
Pozdrawiam
Misiek
Golas,
Sprzedałeś? Gdzie wracamy? Taka sesja i obroty jak dzisiaj, wszystkie kreski wrzeszczą KUPUJ, większość wskaźników też dała sygnał kupna. Na koniec sesji zbiórka z podejściem pod widły.
Pozdrawiam
Misiek
Przestań kręcić głupie kółka. Zastawiać lewą stronę i zabierać papier słabym i zmęczonym, jak ktoś chce wejść na spółkę i wierzy w jej przyszłość. Jak nie to NIE KUPOWAĆ !!!!
Chętnie dobiorę na tych dolnych widłach i nie tylko ja, bo Zarząd musi jakimś cudem do 80 groni jeszcze 600 kg papieru zebrać, więc trolluj ile sił. A co jak rynek przebije na obrotach 80 i wtedy powrotu poniżej 80 nie będzie ? No cóż zmiana uchwały w sprawie skupu i może 1,0 zł zamiast 80 groni ??? Ten papier ma wciąż absurdalnie niską kapitalizację w stosunku do potencjału, a być może zarobiona szulernia która wyciągnęła miliony na konopiach po piątkowych Espi tam, być może wleci tutaj i zrobi porządek, a wtedy jak w amerykańskim westernie będziemy gonić uciekający pociąg ze złotem.....Czas pokaże, nie rozumiesz, nie chcesz NIE KUPUJ Polmana i pamiętaj giełda to ryzykowne miejsce.
Nie muszą, ale jakoś kupują cóż za paradoks???Ty też nie musisz, inni nie musieli ale jakoś w piątek kupili. Ja też nie muszę, ale chętnie na dolnych widłach dobiorę:):)
Nie ma się czym jarać - sam wziąłem 50 kilo z tego batona a jestem tu od dwóch lat. Ale widzę że troszkę ludzi się tu nagle zleciało. Może w końcu tu się coś zacznie dziać na kursie bo w spółce wiemy od dawna że sie dobrze dzieje :)