Liczyłem na silny Q4, i przychody były wysokie, ale niestety koszty rosły jeszcze bardziej. Zaksięgowali składki ZUS, czyli 0,5mln, ale nawet z tymi składkami zysk wyniósłby tylko 3,5 mln...
W pełni się zgadzam. Uwzględniam, że comiesięczne raporty nie były zbyt optymistyczne i recesja w Niemczech powinna się skończyć pod koniec tego roku, więc mamy ogólnie chudy okres. Spółka wypłaca porządne dywidendy i dlatego ją lubimy. Zobaczymy ile zaproponują w tym roku.
Też czekam na info o dywidendzie i uważnie śledzę miesięczne raporty, liczba umów nieznacznie spada, sprzedałem połowę po wynikach, myślę że do wyników za q1 będzie można odkupić taniej.
Jak sprzedałeś połowę i nie zachwiałeś kursem przy tak małej ilości akcji w obrocie to kżda taktyka jest dobra. Teoretycznie powinno być nieco taniej, ale jak widzisz nic na to nie wskazuje a dywidenda coraz bliżej. Raczej po odcięciu będziesz miał krótką szansę. Trzymam i nawet specjalnie się nie interesuję. Handel przy notowaniach ciągłych ma jakiś sens. W tym systemie wyjście/wejście to katorga. Nie szkoda zdrowia? Są teoretycznie lepsze spółki,rozwijające się tylko dziwne, że nikt ich nie chce. Ja zostaję w Eurotax.
Niestety jestem malutkim graczem, więc bez problemu mogę wejść i wyjść. Przed wynikami Eurotax stanowił ponad 10% portfela, więc trochę dużo, pojawiła się okazja na Madkom po dobrych wynikach, a wolnej gotówki już nie było. Przy większym portfelu twoja strategia jest jak najbardziej ok.
Zatrzymując się na chwileczkę przy naszej wymianie, to nowy nabytek będzie zjadał ci nawet dobre zyski. Oczywiście życzę powodzenia inwestycji. A ryzyko jest zawsze po naszej stronie niestety i zostałem tym boleśnie dotknięty, więc rozumiem.