• Nuda Autor: ~Robert [37.47.161.*]
    To już sie robi nudne, są rekomendacje, wyniki, perspektywy, fundamenty a kurs lipa
  • Re: Nuda Autor: ~Arlen [37.47.197.*]
    Szkoda gadać, co widać nawet na forum.
  • Re: Nuda Autor: ~helpi [5.173.104.*]
    Tak trudno zrozumieć DLACZEGO dzisiaj gleba ? CPI i FED i skutek dla USD i 10YUS.B itd. Wystarczy popatrzeć na szeroki rynek i koszyk branżowy. Jeśli dobrze pamiętam ALLEGRO też dzisiaj spadło -2.81%. Dzisiejszy dzień to Otrzeźwienie dla inwestorów stawiających od dawna na Pivot w USA. To przekłada się automatem (siła dolara, a słabość zł) na na nasz jak i europejskie rynki. Niestety, ale dzisiejszy dzień podkopał nadzieję na Bliski zwrot w polityce FED. Mam nieodparte wrażenie, że zmierzamy do zderzenia ze ścianą. Bardziej niż w 2007-2009.
  • Re: Nuda Autor: ~Krowa [37.225.51.*]
    Mi sie nawet juz pisać nie chce...
  • Re: Nuda Autor: ~helpi [5.173.103.*]
    ... a jednak @krowa napisała. Nie "mi" tylko mnie @krowa.

Jeśli coś zaczynasz, to kończ.
  • Re: Nuda Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    Dnia 2024-02-15 o godz. 10:05 ~helpi napisał(a):
    > ... a jednak @krowa napisała. Nie "mi" tylko mnie @krowa.
    > >
    > > Jeśli coś zaczynasz, to kończ.

krowa to w sumie robi tylko mu... ;)
  • Re: Nuda Autor: ~Krowa [31.0.3.*]
    Kolejny pasjonujący tydzień na walorze...
  • Re: Nuda Autor: ~Inv [94.154.31.*]
    Ktoś celowo dołuje,znowu wystawił 5000 akcji na sprzedaj gdzie przy takim obrocie może jedynie spowodować wyprzedaż bo wie że nikt takiego pakietu obecnie nie łyknie
  • Re: Nuda Autor: ~helpi [5.173.103.*]
    NUDA ...

Właśnie. Tak się zastanawiam. Dołuje czy Dystrybuuje? Ciekawa sprawa z kursem 29,80 - o tym dalej. Ktoś sprzedaje akcje - Dystrybucja? Robi to jednak powoli, bardzo powoli, aby nie zabić kursu sprzedaży vs. ostatnia emisja po 29 zł? Wprowadzenie 1 mln. akcji z ostatniej emisji do obrotu miało miejsce 29 listopada 2023. Obrót od grudnia do 16/2 to ok. 450 tys. akcji. Ile z tego zostało sprzedanych po ostatniej emisji ? Tego się nigdy nie dowiemy. I ciekawostka - zliczyłem na wykresie dziennym 18 sytuacji *) z kursem 29,80 (High, LOW, Open czy Close). Począwszy od 27 września 2023. Czyli ponad 3 miesiące "siedzimy" w zakresie: 30,50-29,80-29,30. Jeśli mamy iść w górę MUSI zostać wybity poziom 33.

Całość od 27 Września ub. roku przypomina teorię Wyckoffa. W tym przypadku Dystrybucji.

*)
    30,50 - 9 sytuacji
    29,30 - 15 sytuacji (!)
  • Re: Nuda Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    Dnia 2024-02-17 o godz. 12:55 ~helpi napisał(a):
    > NUDA ...
    > >
    > > Właśnie. Tak się zastanawiam. Dołuje czy Dystrybuuje? Ciekawa sprawa z kursem 29,80 - o tym dalej. Ktoś sprzedaje akcje - Dystrybucja? Robi to jednak powoli, bardzo powoli, aby nie zabić kursu sprzedaży vs. ostatnia emisja po 29 zł? Wprowadzenie 1 mln. akcji z ostatniej emisji do obrotu miało miejsce 29 listopada 2023. Obrót od grudnia do 16/2 to ok. 450 tys. akcji. Ile z tego zostało sprzedanych po ostatniej emisji ? Tego się nigdy nie dowiemy. I ciekawostka - zliczyłem na wykresie dziennym 18 sytuacji *) z kursem 29,80 (High, LOW, Open czy Close). Począwszy od 27 września 2023. Czyli ponad 3 miesiące "siedzimy" w zakresie: 30,50-29,80-29,30. Jeśli mamy iść w górę MUSI zostać wybity poziom 33.
    > >
    > > Całość od 27 Września ub. roku przypomina teorię Wyckoffa. W tym przypadku Dystrybucji.
    > >
    > > *)
    > > 30,50 - 9 sytuacji
    > > 29,30 - 15 sytuacji (!)

w dołowanie to nie wierzę, raczej powiedziałabym, że to drugie... chociaż jest to dziwne, jak chcesz sprzedać, to nie wystawiasz 5 kilo, tylko podsypujesz jak jest popyt... czy osoba / osoby, które to sprzedają, potrzebują tak kasy, czy wiedzą coś więcej, niż wiemy my? gdyby nie ta podać, bylibyśmy gdzie indziej... nawet mimo sytuacji na granicy ipt itd... wszystko poszło, a to stoi jak wmurowane... czy naprawdę perspektywy nie są kolorowe?
  • Re: Nuda Autor: ~King_of_kingz [31.61.188.*]
    Dawno tak nieruchawej spółki nie widziałem
  • Re: Nuda Autor: ~An [89.64.37.*]
    Co się dzieje z tą spółką. GPW to jest ruletka. Wybierasz spółkę z fundamentami a ta spada. To jest kpina. Spółka milczy, czekamy przy spadających akcjach na publikację raportu do marca. Nie wiadomo, co oni opublikują i czy będzie zgodne z konsensusem rynkowym. Może być, może nie. Wtedy dalsze spadki. Kpina
  • Re: Nuda Autor: ~krowa [193.41.230.*]
    jeśli patrząc technicznie na wykres... to chyba właśnie ch... bąbki strzela... z tego krótkiego odreagowania od stycznia do dzisiaj wychodzimy powoli dołem? przy nikłym wolumenie, ale jednak... Helpi? jak na to patrzysz?
  • Re: Nuda Autor: ~helpi [5.173.111.*]
    Trudno ocenić zamiary tego - "kogoś". Zaczekałbym z tym do końca miesiąca. Dlaczego? Jeśli popatrzymy na miesięczny wykres liniowy (po zamknięciach) i odłożymy swing 1/2021-8/2021 do 5/2023->? ... to korekta powinna mieć zasięg ... aż do 27.30, a LOW ceny może osiągnąć nawet ok. 26.80. Równocześnie akt. RSI dla wykresu miesięcznego wynosi 51.03 co wskazywałoby na korektę (gdyż RSI nie powinno spaść /+-/ znacząco poniżej ok. 50). I odwrotnie - jak pisałem wcześniej. Wybicie ceny 33 oznacza koniec korekty, i zmianę kierunku. Jedno jednak widać. Malejący wolumen wraz ze spadkiem ceny. Zwłaszcza po takiej emisji. Co akurat jest pozytywne.
  • Re: Nuda Autor: ~Krowa [31.0.1.*]
    Dzieki. Niestety, ale kolorowo to nie wyglada :(
  • Re: Nuda Autor: ~Inwestor [5.173.12.*]
    Zbierają pod oficjalne wyniki rr
  • Re: Nuda Autor: ~helpi [5.173.111.*]
    Nie wygląda też dramatycznie źle. 28.80 to istotny poziom (28.80/28.90 testowany wcześniej dla 3/'23, 11/'23 i 12/'23) Dziś był też testowany. Jeśli przebijemy trwałe 28.80 to lecimy do ostatniego poziomu tj. 28.30. Jeśli i ten puści to dalej już spadamy tylko w dół - co najmniej jak wyżej pisałem.
  • Re: Nuda Autor: ~Inv [94.154.31.*]
    Allegro i lpp rosną po kilka procent po informacji GUS o wzroście sprzedaży detalicznej i przez internet-to chyba Answear'a też dotyczy a tu się uwzieli na 29 i blokują wzrost
  • Re: Nuda Autor: ~krowa [193.41.230.*]
    Dnia 2024-02-22 o godz. 14:58 ~Inv napisał(a):
    > Allegro i lpp rosną po kilka procent po informacji GUS o wzroście sprzedaży detalicznej i przez internet-to chyba Answear'a też dotyczy a tu się uwzieli na 29 i blokują wzrost

tu obowiązują inne prawidła... mamy na spółce nie zarobić... a tak serio, kup więcej akcji, niż ma podaż, to pójdzie w górę ;)
[x]
ANSWEAR 0,78% 18,00 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.