... ze zrozumieniem masz problem @Alicjo ... ? Spójrz szerzej, czyli wcześniej.
TFI Esaliens jeszcze w 1/2024 figurował na stooq z 61 tys. akcji wartości = 649 tys.zł -> podczas gdy teraz ma ich 500 tys. 691 o wartości = 4,93 mln. zł. Czyli fundusz dokupił 439 tys. 447 akcji ! To nie jest pestka. Jeszcze na 31 stycznia wykazywał mniejszą pulę (mam zrzut). Zmiana nastąpiła w lutym. Te dane pochodzą ze sprawozdań finansowych funduszy inwestycyjnych, i emerytalnych. I to nastąpiło 29 grudnia 2023. A my poprzez np. stooq dowiedzieliśmy się dopiero w lutym ... Trzeba łączyć kropki. Te kropki mają historię już w październiku 2023 ...
Synektik inaczej działa, jeśli dobrze pamiętam, dystrybuuje również urządzenia zewnętrznych dostawców. Po co to jęczenie ? Skoro profile tych 2 spółek nie są porównywalne ? Masz akcje to pisz tam. Nie masz akcji to siedź cicho. I nie roczny, a od 12/2018-1/2019. Dzisiaj zdaje się podano lepsze przychody itd.
Nie udzielam się tutaj ale skoro mówimy o Synektiku to dwa zdania . Mam Synektika całkiem sporo ze średnia 22 ( zacząłem zakupy w 2019 pod Kardioznacznik ) . Genomtec kupiłem po średnio po 7 miedzy innymi dlatego, że swego czasu Synektik miał na nich chrapkę . Synektik to mój złoty strzał ale tutaj również nie tracę nadziei . Powodzenia życzę nam wszystkim i wystrzału jak na SCPFL
Dlaczego nikt nie porównuje ilości akcji SCPFL i GENOMTEC? Prosta matematyka ile musiałaby wynie#ć transakcja, żeby skoczyło jak na Scope. A Przypomnę, że nie noname Pan Mateusz Sagan szacuje sprzedaż (o ile do takiej dojdzie) Genomtec ID na 60 mln$. To jest około 20zł na akcję. Zapomnijcie o wystrzale jak na Scope. Tutaj jakąkolwiek sprzedaż będzie sukcesem. A czas tyka, pieniędzy ubywa, badania trwają już drugi sezon i końca nie widać. Trzeciego podejścia nie będzie.
No jasne, że porównywanie jeden do jednego to śmiech . Fakt precyzyjny nie byłem . Liczę po transakcji 25-30 i za tyle sprzedam w zależności od rozwoju sytuacji . Chciałem zwrócić uwagę na dawne zainteresowanie Synektika Genomteckiem .
Powodzenia życzę w inwestowaniu
Po diabła tu siedzisz i ciągle jęczysz w stylu wiecznego Pesymisty? Pytam! Po co poświęcasz swój "cenny czas", aby pisać to co piszesz? Wyłącznie in Minus! Uświadom mnie, gdyż nie rozumiem kogoś takiego jak ty. Ni cholery. Mądrala się znalazł, który już wie co i po ile będzie ... Nie tylko koń by się uśmiał ... Masko patole. Nawiasem. Twój nick nieźle oddaje twoje wpisy.
"badania trwają już drugi sezon i końca nie widać. Trzeciego podejścia nie będzie."
... nawiasem pisząc. Tu się robi badania na 800 pacjentach, a nie na 18 ! pacjentkach (czytaj osiemnastu) jak w przypadku SDS Optic ... I faza kliniczna.
Badania tyle trwają bo jest konieczność żeby były zrobione dobrze. Tyle w temacie, za raportem końcowym Sds optic czekaliśmy pol roku przy 18 pacjentkach.
Pesymisci chiba lepiej wychodzą na bananie tak samo jak spekulanci, niz marzyciele :) Marzyciele kupowali akcje kilkadziesiąt miechów temu przeżyli pożyczki I emisje dlugie miesiące spadku kursu :) Napisz jaka ilosc akcji była na początku a jaka jest teraz :) Napisz w jakiej cenie kupowali na początku jaka jest teraz po latach inflacji :) skoro jestes taki biegly :)Patrząc na sukces i sprzedaz testow dasz gwarancję że tera bydzie sukces ? :) Do tego z każdym miechem kasy pywnie ubywa, a o badaniach czy transakcji słyszysz ino słowa typu spodziewamy , oczekujemy i to w wywiadach :) Dziwisz się ludziom ? Jedyną Twoją radą dla nich bydzie to sprzedaj na stracie i się nie męcz ? Po co tu siedzisz?
Hahaha, naganiacz się zagotował:). Mój nick - wpisz na YT. Mnie cały czas śmieszy. Twój? @helpi?Że niby co, pomagasz, jesteś pomocny? Mamy ciebie słuchać? Żenada skoro musisz iw do nicku czepić.a co do wyceny, to podaję to co napisał Pan Mateusz Sagan. Już sam fakt podpisania się imieniem i nazwiskiem coś znaczy. A jeżeli weźmiemy pod uwagę kim jest i czym się zajmuje, to jego przewidywania biorę 1000 razy poważniej od jakichś noname ów z netu. Naganiaj dalej, bo słabe te podbitki ostatnie.
To jest helpme :)))) No, jak wyjdzie to też liczę na 30zl, co nie oznacza że będę do tego poziomu trzymać. Oni robią różne zasłony dymne i te 60mln też mogą być zasłona. Zakładam że fund jak dokupił to też był rad kupować tanio, bez jakiś info ze strony spółki, Leonarto o tym zapewne wie. Oczywiście że to teoria spiskowa ale tak to niestety może działać. Fund zawsze chce tanio kupić. Druga sprawa, że być może liczą na dobrą cenę przy ewentualnej emisji. Leonarto mógł zachęcać fund do zakupów bo jak wiele razy pisałam nikt nie chciał kupować i pisałam że żaden fund tego nie chce, no to Leonarto znalazł. Też bym tak zrobiła. Dodatkowo obiecała bym tanią emisję. Zobaczymy za kilka miesięcy czy miałam rację
Jeśli już to maskoPATOLU analfabeto:). Każdy może sprawdzić czy piszę co godzinę i to może potwierdzić czy jesteś naganiaczem czy nie:)
A żeby było o spółce, to póki co ma patenty i kila nieudanych projektów - i to są fakty. Nie znaczy to, że nie uda się sprzedać Genomtec id lub całej spółki, ale do tej pory sukcesów to oni nie mają.
A poza tym, słuchajcie, siedzę e biotechu i medtechu długo, głównie dzięki Tatce, on spotyka się z tymi wszystkimi profesorami, Biotech to nie jest piekarnia, ze w ciągu dnia zrobisz bułki, innowacyjne Biotechy/Medyechy chodzą po ścieżkach po których nikt nie chodził, stad tez nie jest to prosta droga, ale nagroda na końcu może być olbrzymia. Patrz SCPFL.