Mam kredyt w banku, którego sama nie wzięłam. Wyjaśniając sytuacje od początku, inwestowałam na platformie kryptowalutowej z pomocą brokera, przedstawił się jako Marcin jakiś tam, nie pamiętam. Robiłam przelewy ale nie specjalnie wiedziałam co dalej, więc kierował mnie ze wszystkim, w co inwestować i jak. Wspólnie założyliśmy mi konto na revolucie, żebym mogła operować innymi walutami. Komunikowaliśmy się przez telefon tylko, aplikacje takie jak whatsup i telegram. Zdjęcie dowodu wysłałam w znikającej wiadomości, sam mi tak poradził, aby nikt nie wykradł moich danych. Broker sam zaczął operować moim kontem na platformie, żeby ;uzyskać większe zyski. Faktycznie pokazywało, że kwota wzrosła czterokrotnie. Popełniłam błąd dając dostęp do moich danych temu człowiekowi. Nie wiem jak to możliwe ale sam robił przelewy z mojego konta w banku, na to w revolucie, ponieważ ja nie umiałam i przy korzystaniu z aplikacji mogę przyznać jednorazowy dostęp do telefonu, aby sam klikał. Nie wiem jak to możliwe ale wzięli na mnie kredyt w banku i musze go teraz spłacać, chociaż nie wzięłam go, nie ma tych pieniędzy na moim koncie. Byłam z tym na policji, ale powiedzieli, że może ktoś z rodziny go wziął i odesłali do domu. Nie wiem co robić, bank każe płacić mimo wszystko. Mam kredyt, co zrobić , jak uratować sytuacje, zabrali mi wszystko co miałam oszczędności i jeszcze ten kredyt. Nie wiem już co robić.
Podpinam się pod pytanie jak odzyskać pieniądze. Wklejam tu nazwy firm pod jakimi występuje i wszystkie linki jakie udało mi się znaleźć: Capital Group, Capital-Group, Safe Investment Group LLC A to ich strony na przełomie jakoś roku: capital-group.ltd, user.capital-group.tech, mobile.capital-group.tech, m.capital-group.tech, mob.capital-group.tech, capital-group.company, client.capital-group.tech, app.capital-group.tech, staff.capital-group.tech, app.capital-group.trade, staff.capital-group.trade, capgro Uważajcie na nich
Inwestowałem w ostatnim czasie na platformie, która generowała zyski. Miałem własnego brokera, który się mną zajmował i kierował. Założyłem konto tutaj Primuscapitalltd.com . To było kłamstwo, pieniędzy nie da się wypłacić, wymuszają tylko wpłaty. Telefony od brokera wręcz mnie nękają, o zrobienie dodatkowych opłat, straszy że bez tego stracę wszystko co wpłaciłem. Dwie opłaty zrobiłem, ale to już za dużo, okradli mnie na 27 tysięcy USD. Teraz szukam kancelarii która zajmuję się tego typu rzeczami.
Bożena, w takiej sytuacji w jakiej ty jesteś, powinnaś udać się do prawnika. Jest sporo osób w podobnej sytuacji co ty, oszukanych, wykorzystanych, musisz coś z tym zrobić, zanim zajdzie to za daleko. Na pewno znalazł by się ktoś kto korzystał z pomocy kancelarii będąc oszukanym przez brokera. Osobiście mogę polecić jedną kancelarie, z której korzystałam. 503kd122dr208 to jej numer jeśli chciała byś skontaktować się z nimi
alliancemarketgroup.pro jak chciałam wypłacić pieniądze to nie mogłam, Broker chciał żebym mu dała dostęp do swojego konta bankowego i wtedy przelew by przyszedł
również spotkałem się z czymś takim, chcieli mój paszport. jak zapytałem po co to niby do uwierzytelnienia. Jestem id..iotą bo dałem im ten paszport. czyli skończę jak ta kobieta i wezmą na mnie kredyty? Powiedzcie ze to nie prawda, ich strona to visionfx.me
Przykro mi stary, ale jak nic nie zrobisz to pewnie wezmą ciebie ten kredyt. Lepiej skontaktuj się z jakimś prawnikiem. Chyba ktoś tu podawał jakiegoś i to jakiegoś co brokerów ogarnia. Powodzenia a jako przestrogę dodam jeszcze link do następnej strony co okra.da mercantiles.org
Za to ci chcą dostęp do twojego konta bankowego, po tym jak nie uda ci się wypłacić u nich pieniędzy evocrypto.io, .evocrypto.io, account.evocrypto.tech, wt.evocrypto.tech
evocrypto.io, account.evocrypto.tech, wt.evocrypto.tech - uważajcie, bo ci z evocrypto to są ci sami co masl group, mnie masl przekręcił na ponad 90 tysięcy pln-ów !!
ich spółka zarządzająca, w sumie jedna z wielu to Ton Investments Group LLC
nie wierzcie oszustom, zrobią wszystko żeby dobrać się do naszych pieniędzy, portfeli i kont bankowych, !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak sam tytuł mówi, w ostatnich dniach znalazłam kilka nowych firm/ platform, Które są fałszywe i wykorzystują ludzi. Możliwe że już gdzieś się spotkaliście z tymi nazwami, pamiętajcie że to w formie przestrogi i żeby nie wchodzić z nimi w inwestowanie. Poniżej 3 firmy z linkami stron: KesslerKoch (kesslerkoch.com) GBFX International (gbfx-intl.com) DDSE (ddse.com)
Szukając swojego brokera znalazłem go na liście z potwierdzonymi scamami, moją sprawą zajmuje się kancelaria i z tego co wyczytałem z komentarzy co najmniej połową z tej listy ta konkretna się zajmuje. To jest lista brokerów toptiercapital.org / Top Tier Capital cryptomaxitrade.com / Cryptomaxitrade globgraph.com / Swiss Investments Funds universaltrade.io / Universal Trade activefinancial.trade / Active Financial livingtradefx.com / Livingtradefx axiainvestments.com / Axia Trade microngroup.pro / Micron Group a gdyby ktoś miał z nimi problem to możecie dzwonić do kancelarii 503,, 122., 208,
spójrzcie na to, jedna strona, jeden broker a tak dużo linków: avatrade.co.uk / avatrade.com / avatrade.it / avatrade.de / avatrade.fr / avatrade.co / avatradear.com / avatrade.co.jp / Avatrade.sa / Avatrade.nl / Avatrade.es / avatradesgo.com / avatrade.ru / avatrade.ng wszystkie prowadzą do tej samej strony, jednej "firmy" to wszystko istnieje, żeby oszukiwać ludzi
wt.dax40trade.ltd mają skan mojego dowodu. Zapewniali, że to kwestia uwierzytelnienia, wszystko odbywało się za pośrednictwem tej strony. Uwierzyłam im, myślałam że to jak dodanie karty na pyszne.pl nie ma z tego konsekwencji. Czyli mogą wziąć na mnie kredyt? Może powinnam pójść na policje? na pewno zablokuje dowód i wyrobie nowy. Jestem przerażona, że mogą nabrać na mnie kredytów czy innych pożyczek
Inwestowałem na tej stronie modusuk-ltd.com należy do Modus UK LTD nie wiem czy jest popularna, ale nie dużo o niej znalazłem. Teraz kiedy próbuje wejść na ich stronę, przeglądarka ostrzega mnie o możliwości wykradnięcia przez nich danych z urządzenia. i dokładnie w tym temacie jest najgorzej, bo okradli mnie z danych, haseł do poczty, nawet loginy do banku. Dosłownie dostęp do wszystkiego zdobyli. Wzięli na mnie kredyt, wyprowadzili te pieniądze na revoluta, stamtąd też sami je dalej przesłali. Dostawałem przelewy od obcych osób które też szły dalej. Dostałem pismo z banku, że musze zwrócić te pieniądze osobie która je przelała. Zablokowali mi konto, dostaje maile z pogróżkami i nakazy do zapłaty. Nawet nie wiem co mam już robić. Zastrzegłem wszystkie swoje dokumenty, zmieniłem hasła, tylko co tym bankiem, co z tymi pieniędzmi, które teraz muszę oddawać?
Zgłoś się do kancelarii ahora, zajmują się postępowaniami przeciwko brokerą. Dodatkowo pomogą ci zabezpieczyć swoje dane, środki i pomóc coś z tym kredytem. Kiedyś korzystałam, jak dałam się oszukać bigcoin.uk Inwestowałam tam, ale z powodu że nie specjalnie wiedziałam jak się poruszać na platformie, dałam im się namówić na pobranie aplikacji, która dawała im podgląd na mój ekran i mogli wskazywać co mam wcisnąć. W ten sposób wykradli moje dane i zyskali dostęp do banku. Zrobili to całkowicie bez mojej wiedzy, dowiedziałam się dopiero jak bank poinformował mnie o tej czynności i przypomnieniu o sposobie spłacania. Ahora pomogła mi żebym nie musiała spłacać kredytu. A teraz pomagają odzyskać pieniądze;, które zainwestowałam. Trzymaj numer 503l;122hn208 warto zadzwonić i się chociaż zorientować czy byli by w stanie i tobie pomóc.
To już częsta praktyka. żeby założyć konto na nie jednej platformie wołają o weryfikacje dokumentem. kingsman-adv.com tutaj nie tylko chcieli dowodu, nawet w opcji weryfikacji było zaświadczenie własności mieszkania. Dzięki temu że zawołali o coś takiego nic im nie dałem. Naczytałem się tyle różnych rzeczy o kradzieżach, że nie udostępniam nikomu dokumentów. A co do Ciebie Iza tak jak mówią, najlepiej będzie jak skontaktujesz się z kancelarią/prawnikiem
Jestem ofiarą oszustwa Snavo. Wykorzystali mnie, straciłam sporo pieniędzy i jeszcze zainstalowałam anydesk, boje się co ukradli mi z telefonu. Mają kilka linków: app.snavoo.net / snavo.vip / web.snavo.ai sprawdźcie czy nie mieliście z nimi gdzieś styczności
Sciągneli ode mnie dowód i próbowali wziąć pożyczke. Dobrze, że trafiłem na kompetentną kancelarię, która pomogła mi wszystko zabezpieczyć i zgłosili sprawę dalej, żebym później kredytów nie musiał spłacać. Jakby ktoś chciał numer to 503.m 122.m 208.m A jak chodzi o platformę to fbs.com , uważajcie na nich
dosłownie to samo doświadczyłem na inovie wykrdali wszystko co mogli mi z telefonu, nie zakladajcie tm zanych kont ani nie kontaktujcie z nimi jakieśli kiedykolwiek traficie na jedna z tych stron omijajcie z daleka my.inova-ltd.com.co, my.inova-ltd.pro inova-ltd.com, my.inova-ltd.com, prive.finance Inova LTD to scammerzy! sam fak ze maja tak wiele stron powinien już mi to wcześniej powiedziec ale glupiz achanny bylem i musialem sie przejechac
wooxltd.com mają nie tylko mój dowód ale też mieli dostęp do mojego komputera przez team wiever, włamali mi się do banku i wszystko wypłacili łącznie z oszczędnościami. Zostałem przez nich bez niczego. mają jeszcze takie linki cfd.wooxltd.com oraz wooxltd.info. Uważajcie co komu podajecie, nikomu ufać nie można.
sam trafiłem na taką platformę, również miałem wsparcie analityka, w trakcie działania na ich platformie. Środki jakie tam przekazywałem były wskazywane przez niego. Zazwyczaj przekazywał mi informacje ile wpłacić i jakie pozycje pootwierać, które zamknąć. Sama platforma wgl posiada kilka linków, co chyba też jest dziwne że mają drugą stronę fortrade360.com, pro.fortrade360.com lepiej ich unikać exc500global.com, pro.exc500global.com. ja już z nimi nie chce mieć nic wspólnego, nie odbieram telefonów, a jak już jakiś się trafi to od razu się rozłączam
Jeśli mieliście z nimi do czynienia pod tym numerem 503,l122l,208 możecie uzyskać poradę jak i pomoc prawną. Pamiętajcie żeby w przypadku inwestowania zachowywać dużą ostrożność
Dosłownie ta sama mecenaska mi pomogła. Jej pomoc jest nieoceniona. Sprawa o podobnym podłożu tylko inna platforma bo Performance investment. Wiem że jest dużo osób które tak jak zostało oszukanych. Nie raz już się spotkałam ze wpisami na ich temat. (niestety dopiero jak już straciłam) Pewnie jak większość osób dopiero po fakcie zaczęłam bardziej szukać informacji na ich temat, bo tak to wierzyłam w to co mi przesyłali. Dowiedziałam się też że mają różne strony i linki, można się zdziwić ile tego jest investment-pte.com , user.desc-account.org / wt.desc-account.org, wt.desc-acc.com, user.client-desk.co, user.client-desk.org
user.desc-account.pro, wt.desc-account.pro, user.desc-account.co, wt.desc-account.icu, user.desc-account.icu performanceinvestpte.com, user.desc-acc.com, To pewnie nie jest wszystko ale na prezłomie kilku miesiecy spotkałam się z tymi stronami.
Okropne to jest co ci "ludzie" robią innym. Nie poddawajcie się bo można zawalczyć. Trzeba tylko znaleźć odpowiednie osoby do pomocy
to oni jeszcze mają takie strony lvl-singapore-pte.net, lvl-singapore-pte.org, lvl-singapore-pte.site, user.client-desk.tech
no to możesz być pewna ze to scam i pewnie jeszcze sie pojawie troche stron związanych z nimi
KNF wydał nowe ostrzeżenie wobec fałszywych platform internetowych Oto jakich platform należy unikać: globalcryptotradealliance.com / waytradinginvestment.com plustrade.co.uk / iqmining.com 212-investment.pro / trustyswap.net mexc.com / 24markets.com
Z kolei również powstały nowe linki już potwierdzonych platform: trade.pulse.investments / my.pulse-investments.com.co trd.orbid.org / trd.orbid.live Btcoai.com / maintobit.com manfradytrade.com / tradevistamax.com profitacceleratorhub.info / ropokl.xyz
Jeszcze kilku można dodać do tej listy: cfd.finbergGroup.co / FinbergGroup.co cfd.inbergGroup.ltd / finberggroup.ltd usdcas.com / cryps.pl tostq.com / tostadon.com alibok.cc / alibok.vip alibvip.com / alibvip.cc bchworldex.com / coinmarketcapfx.com Stonecapitalgroup.com.au / h5.coinplex.org / coinplexy.com coinex.com / ubs-coinex.com / coinexab.com
Jeśli byście doświadczyli oszustwa ze strony którejkolwiek z tych platform, pamiętajcie że zawsze warto zgłosić takie zdarzenie, tym samym ostrzec innych o tym. Natomiast jeśli chcieli byście działać tu macie numer 503./122/.208 do kancelarii, która działa przeciwko oszustwom inwestycyjnym od ponad 6lat.
Nowa lista jeszcze nieopublikowanych ostrzeżeń, ale już są potwierdzone. Co za tym idzie są ofiary ich działań. Wklejam, to co udało mi się znaleźć:
AllTradingEurope26 - alltradingeurope.fr, AllTradingEurope26.com,
Landmark Supreme Investment - landmarksupremeinvt.live, landmarksupremeinvt.live2
SwissCap - swiss-cap.io, swisscap.pro, swisscap.io, widgets.swiss-cap.io
Alliance Pro FxTrade - alliancefxtrade.com, allianceprofxtrade.online
BRAZZASSETS - brazzassets.com, app.brazzassets.com
My Banking Direct - mytransferpaydirect.com
Forextron Ltd / Virtual FxTrade Investment - virtualfxtrade.live
LIVEINVESTS liveinvests.com
Żałosne jest to co oni robią. Żerują tylko na naiwnych, a lista tych platform coraz dłuższa. Może i można w końcowym efekcie odzyskać środki skardzione ale to jest czas i działania prawne. Nie da się tego przeskoczyć.
Jeszcze mam kilka ostrzeżeń które znalazłem na jednej ze stron z ostrzeżeniami, świeżynki
Gala Traders - galatraders.com ALTMINING-EXPERT - altmining-expert.online
IMC Capital - capital-imc.net HAPPYMONI.LIVE - happymoni.live APEX PIP - apexpip.live Equitymcapital - equitymcapital.com SWIFT IDEAS - swiftideas.ltd
Właśnie natknęłam się na nową listę udostępnioną przez FCA, aby więcej osób mogło się z tym zapoznać przekazuję ją dalej jednak w bardziej scalonej formie:
stable-capitals.biz, blockchainsinvestor.com, goldentradersinvest.com, capital-partnersgroup.com / capital-partnersgroup.co / clientzone.capital-partnersgroup.com, truthqapital.com, certifiedcryptoexpert.net / lawfinancialservices.com, familiesindebt.org felton-westconsultancy.com, greytandlewis.com, hl-investors.co.uk,, corporate-hl.co.uk doz-coinlab.com, speedcover.uk, gocover.uk, vantagesecuritiesllc.com, surefxopen.com, trading.surefxopen.com, safetrademarket.com, e-tradefxmarket.com, profextrader.com, novacryptoexpress.com cryptolifesupportmarket.com, assetvorfph.com, capitalpartnersgroupltd.net, cfd.capitalpartnersgroupltd.net, capitalpartnersgroupltd.com, investussd.com, minesafeinvestment.com, multiminners.com 64, p500.io, fxdigitallab.com iqmarketfx.com, vibo-capital.com, globalinvltd.com, faralloncapital.llc, eliteinvestmentagency.com, app.eliteinvestmentagency.com legacycoinmarket.com, app.legacycoinmarket.com, atpbot.com, elite-minners.org, apexfxinvestment.live cryptopluse.live, faralloninvestments.com, Spacex-ipo.european-investor.com, stecapital.cc, itoro-capital.co, itoro-capital.london, blacktrade500.com, xtbtrading.org, bankis.co.uk, bullprojects.com js.mba / js.fo / js.cyou, denver.trade, denver.vg, FFTFXTRADINGLT.COM — fftfxtradinglt.com foxswapsfx.com, cryptomaniagcexlusive.com, pledgevow.com, fastfxpaytrading.info, globalcointrade.org flexcapitalfx.com, primecapitalinvestmentcompanylimited.com, asceillis.com, axera.ltd, axera.io ironwavecapital.com, client.ironwavecapital.com, sustainability-btgroup.com, asicyiedglobal.net bitboter.com Borsenpl., aimarkets24.com, blockoptical.info Jeśli chcecie rozpocząć inwestowanie za pomocą platform internetowych, upewnijcie się czy posiada ona licencje i to nie taką która przesyła broker w wiadomości. Musi być oficjalnie wpisana w bazy regulatorów finansowych. Po pomoc prawną w wypadku oszustwa inwestycyjnego najlepiej skierować się do kancelarii prawnej. Jednak z Gdańskich kancelarii, prowadzi takie postępowania
tutaj numer do nich 503'. 122', 208',