• Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~Bożena [188.214.152.*]
    Mam kredyt w banku, którego sama nie wzięłam. Wyjaśniając sytuacje od początku, inwestowałam na platformie kryptowalutowej z pomocą brokera, przedstawił się jako Marcin jakiś tam, nie pamiętam. Robiłam przelewy ale nie specjalnie wiedziałam co dalej, więc kierował mnie ze wszystkim, w co inwestować i jak. Wspólnie założyliśmy mi konto na revolucie, żebym mogła operować innymi walutami. Komunikowaliśmy się przez telefon tylko, aplikacje takie jak whatsup i telegram. Zdjęcie dowodu wysłałam w znikającej wiadomości, sam mi tak poradził, aby nikt nie wykradł moich danych. Broker sam zaczął operować moim kontem na platformie, żeby ;uzyskać większe zyski. Faktycznie pokazywało, że kwota wzrosła czterokrotnie. Popełniłam błąd dając dostęp do moich danych temu człowiekowi. Nie wiem jak to możliwe ale sam robił przelewy z mojego konta w banku, na to w revolucie, ponieważ ja nie umiałam i przy korzystaniu z aplikacji mogę przyznać jednorazowy dostęp do telefonu, aby sam klikał. Nie wiem jak to możliwe ale wzięli na mnie kredyt w banku i musze go teraz spłacać, chociaż nie wzięłam go, nie ma tych pieniędzy na moim koncie. Byłam z tym na policji, ale powiedzieli, że może ktoś z rodziny go wziął i odesłali do domu. Nie wiem co robić, bank każe płacić mimo wszystko. Mam kredyt, co zrobić , jak uratować sytuacje, zabrali mi wszystko co miałam oszczędności i jeszcze ten kredyt. Nie wiem już co robić.
  • Re: Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~tonia22 [89.36.76.*]
    może wyjdź na ulicę i rozdawaj każdemu kasę, wyjdzie na to samo.
    po co w ogóle pchałaś się babo w coś takiego?
  • Re: Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~Pawcio [149.50.216.*]
    Podpinam się pod pytanie jak odzyskać pieniądze. Wklejam tu nazwy firm pod jakimi występuje i wszystkie linki jakie udało mi się znaleźć:
    Capital Group,
    Capital-Group,
    Safe Investment Group LLC
    A to ich strony na przełomie jakoś roku:
    capital-group.ltd, user.capital-group.tech, mobile.capital-group.tech,
    m.capital-group.tech, mob.capital-group.tech, capital-group.company,
    client.capital-group.tech, app.capital-group.tech, staff.capital-group.tech,
    app.capital-group.trade, staff.capital-group.trade, capgro
    Uważajcie na nich
  • Re: Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~RobertW [149.88.27.*]
    Inwestowałem w ostatnim czasie na platformie, która generowała zyski. Miałem własnego brokera, który się mną zajmował i kierował.
    Założyłem konto tutaj Primuscapitalltd.com . To było kłamstwo, pieniędzy nie da się wypłacić, wymuszają tylko wpłaty. Telefony od brokera wręcz mnie nękają, o zrobienie dodatkowych opłat, straszy że bez tego stracę wszystko co wpłaciłem. Dwie opłaty zrobiłem, ale to już za dużo, okradli mnie na 27 tysięcy USD. Teraz szukam kancelarii która zajmuję się tego typu rzeczami.
  • Re: Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~daro55 [149.88.19.*]
    następny scam, ja trafiłem na nich vinxmarkets.com
  • Re: Mam kredyt, co zrobić? Autor: ~JustynaNowak [185.159.156.*]
    Bożena, w takiej sytuacji w jakiej ty jesteś, powinnaś udać się do prawnika. Jest sporo osób w podobnej sytuacji co ty, oszukanych, wykorzystanych, musisz coś z tym zrobić, zanim zajdzie to za daleko. Na pewno znalazł by się ktoś kto korzystał z pomocy kancelarii będąc oszukanym przez brokera. Osobiście mogę polecić jedną kancelarie, z której korzystałam. 503kd122dr208 to jej numer jeśli chciała byś skontaktować się z nimi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.232.102.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • chcieli mój dokument Autor: ~fukse [146.70.83.*]
    Miałem tego brokera royalzysk.com, chcieli ode mnie paszport ale mailem, i tylko dlatego nie wysłałem. Kurde dobrze, że tego nie zrobiłem
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~inez [193.37.254.*]
    alliancemarketgroup.pro jak chciałam wypłacić pieniądze to nie mogłam, Broker chciał żebym mu dała dostęp do swojego konta bankowego i wtedy przelew by przyszedł
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~detr [195.80.150.*]
    również spotkałem się z czymś takim, chcieli mój paszport. jak zapytałem po co to niby do uwierzytelnienia. Jestem id..iotą bo dałem im ten paszport. czyli skończę jak ta kobieta i wezmą na mnie kredyty? Powiedzcie ze to nie prawda, ich strona to visionfx.me
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Mikołaj [102.38.199.*]
    Przykro mi stary, ale jak nic nie zrobisz to pewnie wezmą ciebie ten kredyt. Lepiej skontaktuj się z jakimś prawnikiem. Chyba ktoś tu podawał jakiegoś i to jakiegoś co brokerów ogarnia. Powodzenia
    a jako przestrogę dodam jeszcze link do następnej strony co okra.da mercantiles.org

• Re: chcieli mój dokument Autor: ~Maria [178.218.167.*]
    Za to ci chcą dostęp do twojego konta bankowego, po tym jak nie uda ci się wypłacić u nich pieniędzy
    evocrypto.io,
    .evocrypto.io,
    account.evocrypto.tech,
    wt.evocrypto.tech
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~dario [146.70.182.*]
    evocrypto.io, account.evocrypto.tech, wt.evocrypto.tech - uważajcie, bo ci z evocrypto to są ci sami co masl group, mnie masl przekręcił na ponad 90 tysięcy pln-ów !!

ich spółka zarządzająca, w sumie jedna z wielu to Ton Investments Group LLC
    nie wierzcie oszustom, zrobią wszystko żeby dobrać się do naszych pieniędzy, portfeli i kont bankowych, !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • następne twory Autor: ~JustynaNowak [185.159.156.*]
    Jak sam tytuł mówi, w ostatnich dniach znalazłam kilka nowych firm/ platform, Które są fałszywe i wykorzystują ludzi.
    Możliwe że już gdzieś się spotkaliście z tymi nazwami, pamiętajcie że to w formie przestrogi i żeby nie wchodzić z nimi w inwestowanie. Poniżej 3 firmy z linkami stron:
    KesslerKoch (kesslerkoch.com)
    GBFX International (gbfx-intl.com)
    DDSE (ddse.com)
  • Re: następne twory Autor: ~Józek [85.204.78.*]
    Justyna korzystałem z tej samej kancelarii do której numer podałam, przeciwko culturesfx.com
  • Re: następne twory Autor: ~Adam [2.58.241.*]
    Szukając swojego brokera znalazłem go na liście z potwierdzonymi scamami, moją sprawą zajmuje się kancelaria i z tego co wyczytałem z komentarzy co najmniej połową z tej listy ta konkretna się zajmuje. To jest lista brokerów
    toptiercapital.org / Top Tier Capital
    cryptomaxitrade.com / Cryptomaxitrade
    globgraph.com / Swiss Investments Funds
    universaltrade.io / Universal Trade
    activefinancial.trade / Active Financial 
    livingtradefx.com / Livingtradefx 
    axiainvestments.com / Axia Trade
    microngroup.pro / Micron Group 
    a gdyby ktoś miał z nimi problem to możecie dzwonić do kancelarii 503,, 122., 208,

• Re: następne twory Autor: ~JustynaNowak [185.159.158.*]
    spójrzcie na to, jedna strona, jeden broker a tak dużo linków:
    avatrade.co.uk / avatrade.com / avatrade.it / avatrade.de / avatrade.fr /
    avatrade.co / avatradear.com /  avatrade.co.jp / Avatrade.sa / Avatrade.nl /
    Avatrade.es / avatradesgo.com / avatrade.ru / avatrade.ng
    wszystkie prowadzą do tej samej strony, jednej "firmy"
    to wszystko istnieje, żeby oszukiwać ludzi
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~iza [194.34.132.*]
    wt.dax40trade.ltd mają skan mojego dowodu. Zapewniali, że to kwestia uwierzytelnienia, wszystko odbywało się za pośrednictwem tej strony. Uwierzyłam im, myślałam że to jak dodanie karty na pyszne.pl nie ma z tego konsekwencji. Czyli mogą wziąć na mnie kredyt? Może powinnam pójść na policje? na pewno zablokuje dowód i wyrobie nowy. Jestem przerażona, że mogą nabrać na mnie kredytów czy innych pożyczek
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Patryk [84.247.50.*]
    Inwestowałem na tej stronie modusuk-ltd.com należy do Modus UK LTD nie wiem czy jest popularna, ale nie dużo o niej znalazłem. Teraz kiedy próbuje wejść na ich stronę, przeglądarka ostrzega mnie o możliwości wykradnięcia przez nich danych z urządzenia. i dokładnie w tym temacie jest najgorzej, bo okradli mnie z danych, haseł do poczty, nawet loginy do banku. Dosłownie dostęp do wszystkiego zdobyli. Wzięli na mnie kredyt, wyprowadzili te pieniądze na revoluta, stamtąd też sami je dalej przesłali. Dostawałem przelewy od obcych osób które też szły dalej. Dostałem pismo z banku, że musze zwrócić te pieniądze osobie która je przelała. Zablokowali mi konto, dostaje maile z pogróżkami i nakazy do zapłaty. Nawet nie wiem co mam już robić. Zastrzegłem wszystkie swoje dokumenty, zmieniłem hasła, tylko co tym bankiem, co z tymi pieniędzmi, które teraz muszę oddawać?
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Patryk [84.247.50.*]
    Mają jeszcze jeden link modusukltd.com praktycznie taki sam ale brakuje myślnika
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Angelika [37.19.205.*]
    Zgłoś się do kancelarii ahora, zajmują się postępowaniami przeciwko brokerą. Dodatkowo pomogą ci zabezpieczyć swoje dane, środki i pomóc coś z tym kredytem. Kiedyś korzystałam, jak dałam się oszukać bigcoin.uk Inwestowałam tam, ale z powodu że nie specjalnie wiedziałam jak się poruszać na platformie, dałam im się namówić na pobranie aplikacji, która dawała im podgląd na mój ekran i mogli wskazywać co mam wcisnąć. W ten sposób wykradli moje dane i zyskali dostęp do banku. Zrobili to całkowicie bez mojej wiedzy, dowiedziałam się dopiero jak bank poinformował mnie o tej czynności i przypomnieniu o sposobie spłacania. Ahora pomogła mi żebym nie musiała spłacać kredytu. A teraz pomagają odzyskać pieniądze;, które zainwestowałam. Trzymaj numer 503l;122hn208 warto zadzwonić i się chociaż zorientować czy byli by w stanie i tobie pomóc.
  • Re: chcieli mój dokument i nie tytlko Autor: ~piotr5 [138.199.55.*]
    To już częsta praktyka. żeby założyć konto na nie jednej platformie wołają o weryfikacje dokumentem. kingsman-adv.com tutaj nie tylko chcieli dowodu, nawet w opcji weryfikacji było zaświadczenie własności mieszkania. Dzięki temu że zawołali o coś takiego nic im nie dałem. Naczytałem się tyle różnych rzeczy o kradzieżach, że nie udostępniam nikomu dokumentów. A co do Ciebie Iza tak jak mówią, najlepiej będzie jak skontaktujesz się z kancelarią/prawnikiem
  • Re: chcieli mój dokument i nie tytlko Autor: ~Janina [45.83.145.*]
    Jestem ofiarą oszustwa Snavo. Wykorzystali mnie, straciłam sporo pieniędzy i jeszcze zainstalowałam anydesk, boje się co ukradli mi z telefonu. Mają kilka linków: app.snavoo.net /  snavo.vip / web.snavo.ai sprawdźcie czy nie mieliście z nimi gdzieś styczności
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Damiano121 [95.153.31.*]
    Sciągneli ode mnie dowód i próbowali wziąć pożyczke. Dobrze, że trafiłem na kompetentną kancelarię, która pomogła mi wszystko zabezpieczyć i zgłosili sprawę dalej, żebym później kredytów nie musiał spłacać. Jakby ktoś chciał numer to 503.m 122.m 208.m
    A jak chodzi o platformę to fbs.com , uważajcie na nich
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~Arturu6 [5.157.13.*]
    dosłownie to samo doświadczyłem na inovie wykrdali wszystko co mogli mi z telefonu, nie zakladajcie tm zanych kont ani nie kontaktujcie z nimi jakieśli kiedykolwiek traficie na jedna z tych stron omijajcie z daleka my.inova-ltd.com.co, my.inova-ltd.pro inova-ltd.com, my.inova-ltd.com, prive.finance Inova LTD to scammerzy! sam fak ze maja tak wiele stron powinien już mi to wcześniej powiedziec ale glupiz achanny bylem i musialem sie przejechac
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~patryk [36.50.238.*]
    wooxltd.com mają nie tylko mój dowód ale też mieli dostęp do mojego komputera przez team wiever, włamali mi się do banku i wszystko wypłacili łącznie z oszczędnościami. Zostałem przez nich bez niczego. mają jeszcze takie linki cfd.wooxltd.com oraz wooxltd.info. Uważajcie co komu podajecie, nikomu ufać nie można.
  • Re: chcieli mój dokument Autor: ~ant [79.135.105.*]
    sam trafiłem na taką platformę, również miałem wsparcie analityka, w trakcie działania na ich platformie. Środki jakie tam przekazywałem były wskazywane przez niego. Zazwyczaj przekazywał mi informacje ile wpłacić i jakie pozycje pootwierać, które zamknąć. Sama platforma wgl posiada kilka linków, co chyba też jest dziwne że mają drugą stronę fortrade360.com, pro.fortrade360.com lepiej ich unikać  exc500global.com, pro.exc500global.com. ja już z nimi nie chce mieć nic wspólnego, nie odbieram telefonów, a jak już jakiś się trafi to od razu się rozłączam
  • Lista scamu Autor: ~JustynaNowak [185.159.158.*]
    Następne scamy, udostępniam ich linki>:
    bitwave.vip / bitwave.io / app.bitwave.io
    platform.princemarkets.com/ princemarkets.com /
    deposit.princemarkets.com /
    invest.net /
    dataexpresslimited.com /
    xtmetrades.com /
    assuredfirm.com /
    user.imarketstrade.org /
    cfd.crystalmarket.io/ crystalmarket.io
    aidefinity1000.com /
    user.member-hub.net /
    igeniusglobal.com / shield.igenius.biz
    future-invest-limited.com
    razergoldcompany.netlify.app /
    gold.razer.com /
    Cfd.whalestep.net/
    wavestrader.io / my.wavestrader.io
    pulse.investments/ my.pulse.investments
    client.universaltrade.io / universaltrade.io
    Uważajcie na nich.
  • Re: Lista scamu Autor: ~Wiechu [5.173.61.*]
    Jesteś pewna, że wszystkie te platformy to scam?
  • Re: Lista scamu Autor: ~JustynaNowak [185.159.158.*]
    Tak, są potwierdzone. Jest sporo ludzi którzy już zostali przez nich oszukani
  • Re: Lista scamu Autor: ~Kacper [89.64.92.*]
    Możesz powiedzieć coś więcej o wavestrader.io?
    trade-cipro.com / Thetrade-cipro-360.com
    tradecipro360.com / tradecipro100.com
    cfd.bull-holdings.com / bullcfds.com
    stablecoinfx.net / galaxyfox.io
    essexg.com / essex-g.com
    Platinumfxtrades.com / Empire-gold.ltd
    data.ai / gold.razer.com
    inst-tradingeu.com / cfd.inst-tradingeu.com
    BitsBounty.com / Bitonex 
    Fxtradermax.com / Pro-maxed.com
     Geetle.com / Trader.geetle.live
     Btance.com /  Bitsscoin.com
     Traderhouse.com /  Coinrisen.net
     Blexmp.cc /  Fameexosa.com
     Ecxx.com / Helixep.com
    Bitlygrox.com / Datavip.cc 
    I następne z potwierdzonych list

• Re: Lista scamu Autor: ~Hubert84 [66.90.72.*]
    Fałszywe platformy potwierdzone przez komisje finansową:
    cinpax.com / exchangedigitaltrade.org
    wealthyfinancetraders.com / chronovalor.com
    wallstreet-fx.io / thewallstreetexchange.io
    bluebitscapital.com / waveprotrade.com
    dynamicdigitallogic.com / gefinmarkets.net 
    elixir-stocks.com / sidehustletron.com
    megapaytrade.com / alphaproassets.com
    webull-fx-trading.com / digitalwavesltd.online
    trustedproassets.com / financechain.ltd

Jeśli mieliście z nimi do czynienia pod tym numerem 503,l122l,208 możecie uzyskać poradę jak i pomoc prawną.
    Pamiętajcie żeby w przypadku inwestowania zachowywać dużą ostrożność
  • Re: Lista scamu Autor: ~Aleksandra [79.135.105.*]
    Dosłownie ta sama mecenaska mi pomogła. Jej pomoc jest nieoceniona. Sprawa o podobnym podłożu tylko inna platforma bo Performance investment. Wiem że jest dużo osób które tak jak zostało oszukanych. Nie raz już się spotkałam ze wpisami na ich temat. (niestety dopiero jak już straciłam)
    Pewnie jak większość osób dopiero po fakcie zaczęłam bardziej szukać informacji na ich temat, bo tak to wierzyłam w to co mi przesyłali. Dowiedziałam się też że mają różne strony i linki, można się zdziwić ile tego jest investment-pte.com , user.desc-account.org / wt.desc-account.org, wt.desc-acc.com, user.client-desk.co, user.client-desk.org
    user.desc-account.pro, wt.desc-account.pro, user.desc-account.co, wt.desc-account.icu, user.desc-account.icu performanceinvestpte.com, user.desc-acc.com,
     To pewnie nie jest wszystko ale na prezłomie kilku miesiecy spotkałam się z tymi stronami.
    Okropne to jest co ci "ludzie" robią innym.
    Nie poddawajcie się bo można zawalczyć. Trzeba tylko znaleźć odpowiednie osoby do pomocy
  • Re: Lista scamu Autor: ~Ma [90.195.166.*]
    Proszę o poradę bo właśnie jeden mnie dreczy i okradl
  • Re: Lista scamu Autor: ~Pablo [85.203.39.*]
    to oni jeszcze mają takie strony lvl-singapore-pte.net,  lvl-singapore-pte.org, lvl-singapore-pte.site, user.client-desk.tech
    no to możesz być pewna ze to scam i pewnie jeszcze sie pojawie troche stron związanych z nimi
    KNF wydał nowe ostrzeżenie wobec fałszywych platform internetowych
    Oto jakich platform należy unikać:
    globalcryptotradealliance.com / waytradinginvestment.com
    plustrade.co.uk / iqmining.com
    212-investment.pro / trustyswap.net
    mexc.com / 24markets.com

Z kolei również powstały nowe linki już potwierdzonych platform:
    trade.pulse.investments / my.pulse-investments.com.co
    trd.orbid.org / trd.orbid.live
    Btcoai.com  / maintobit.com
    manfradytrade.com / tradevistamax.com
    profitacceleratorhub.info / ropokl.xyz

Pamiętajcie żeby na siebie uważać
  • Re: Lista scamu Autor: ~Kornel [92.223.89.*]
    Jeszcze kilku można dodać do tej listy:
    cfd.finbergGroup.co / FinbergGroup.co
    cfd.inbergGroup.ltd / finberggroup.ltd
    usdcas.com / cryps.pl
    tostq.com / tostadon.com
    alibok.cc / alibok.vip
    alibvip.com / alibvip.cc
    bchworldex.com / coinmarketcapfx.com
    Stonecapitalgroup.com.au /
    h5.coinplex.org / coinplexy.com
    coinex.com / ubs-coinex.com / coinexab.com 

Jeśli byście doświadczyli oszustwa ze strony którejkolwiek z tych platform, pamiętajcie że zawsze warto zgłosić takie zdarzenie, tym samym ostrzec innych o tym. Natomiast jeśli chcieli byście działać tu macie numer 503./122/.208 do kancelarii, która działa przeciwko oszustwom inwestycyjnym od ponad 6lat.
  • Re: Lista scamu Autor: ~JustynaNowak [185.51.134.*]
    Nowe ostrzeżenia:

expo-trust.net, expotrust.net, user.expotrust.net, wt.expotrust.net
    royaldimex.com, trade.royaldimex.com, royaldimex.info
    realpremiumeu.com, client.realpremiumeu.com, realpremiumeu.market,

investousit.com, clientzone.investousit.com, webtrader.investousit.com
    webtrader.eurogpb.com, clientarea.eurogpb.com, eurogpb.com,
    euronextcfd.co.uk, web-trader.euronextcfd.co.uk, mib40fx.com
    lyxmont.com, alfatraders.org, alfatraderspro.com, alfatrade.co.in,
    safetrust.ch, nordencrypto.com,
    aivax.ai, app.aivax.ai,
    sigmabeta.group, iam.intralinks.com,
    canadiancapitalmarkets.com, client.canadiancapitalmarkets.com,
    cgwise.com, bit-assets.com, bit-assets.com/Trading-Area/
    coinostk.com, growealth-market.com,
    elitetradecapital.com, app.elitetradecapital.com, beaktrade.com,
    simplewealthfx.com, client.simplewealthfx.com, simplewealthfx.network
    acmemine.com, multi-tradings.xyz, askotrade.net,
    quadrapro.net, trade.quadrapro.net, azura-cap.net,
    lumineltd.com, lumine-ltd.com, lumine-trd.com, luminetrade.com,
    ic24market.com, client.ic24market.com,
    tgl.net, tgl.inc, vexustrade.com, toptiercapital.org,
    storminvest.pro, storminvest.io, storminvest.org,
    investrade.com, cryptosmarket.io, vexustrade.com,

Gdyby ktoś szukał pomocy to w moich wcześniejszych komentarzach jest numer do kancelarii, zaczynający się na numer 503
    Wczoraj została udostępniona nowa lista ostrzeżeń finansowych, oto ona:

mew .trading, agent. mew.exchange
    delta-trend.com
    wiseprofits.biz
    fusionlots.com
    24era.com
    capitalstime.io
    capixtrade.com
    cryptosmarket.io
    digi-trade.group / digi-trade.ltd
    forexelite. trade / forexelite. co
    londinesbank.com
    meridianfinance.pro
    nasdoxfx.com
    phixius.es
    tradeultrapro.com
    alfacapitalmarket.com
    maticbit.com
    firdex.com
    cyber-quantum.com
    fyamcapital.com
    monacces.shellrecharges.eu
    plenitudeeurope.com
    barivexunion.com
    bldnfinancing.com
    cst-efinancien.com
    dexiafinance.com
    dior-kredit.be
    euconsultantltd.com
    hagfinance.com

Bądźcie ostrożni
    Dzisiaj przez forex zostały udostępnione nowe ostrzeżenia międzynarodowe, oto ich lista:

Rates Finder : rates-finder.com, rates-finder.eu, ratefinder.eu
    Davy Select Private (klon): davyselect-private.com, davy.eu.com
    Compare Fixed Investments: comparefixedinvestments.com, comparefixedinvestment.com
    Compare Savings Ireland : comparesavingsireland.com
    Euro inwestor: euro-investor.net
    Irish Investments : irish-investments.com
    European Deposits : europeandeposits.com
    Eire rates : eire-rates.com,
    Havbell Dac : havbelldac.com Worryfree Loans : worryfreeloans.online
    Finexleaders (finexleaders.co, finexleaders.com, finexleaders.eu, finexleaders.uk)
    alphabeeassetmgtfund (alphabeeassetmgtfund.com)
    Baccarat Entertainment (baccarat-entertainment.com, baccarat-entertainment.info)
    EFS Lux (efslux.com)
    OneCapital CFDS (24cfdcap.net)
    Algobot24 (algobot24.com)

Dokładnie sprawdzajcie platformę zanim rozpoczniecie na niej inwestowanie
    Nowa lista jeszcze nieopublikowanych ostrzeżeń, ale już są potwierdzone. Co za tym idzie są ofiary ich działań. Wklejam, to co udało mi się znaleźć:
     AllTradingEurope26 - alltradingeurope.fr, AllTradingEurope26.com,
    Landmark Supreme Investment - landmarksupremeinvt.live, landmarksupremeinvt.live2
    SwissCap - swiss-cap.io, swisscap.pro, swisscap.io, widgets.swiss-cap.io

Alliance Pro FxTrade - alliancefxtrade.com, allianceprofxtrade.online
    BRAZZASSETS - brazzassets.com, app.brazzassets.com
    My Banking Direct - mytransferpaydirect.com
    Forextron Ltd / Virtual FxTrade Investment - virtualfxtrade.live 
    LIVEINVESTS liveinvests.com

Onvestec / accounts@investec-clients.com
    BINERNS INVEST - binernsinvestment.com 
    Recover BTC /recoverbtc.com
    Polaris Bit Limited - investwithpolaris.com 
    Korol FX / Korol Group DOO- korolfx.com
    Natureinvest Ltd / Felice Capital Limited (natureinvestltd.com)
    GenuineCapitals Limited (genuine-capitals.org, genuine-capitals.ltd, genuinecapitals.ltd, genuinecapitals.org)
    Quantum Invest Hub (quantuminvesthub.com, account.quantuminvesthub.com)
    Natureinvest Ltd / Felice Capital Limited (natureinvestltd.com)
    betrise-capitals.ltd, growth-capitals.ltd, future-capitals.ltd, mega-capitals.ltd, cordiant-capitals.ltd,
    HOURSTORM LTD / defitrade.ltd Ltd (defitrade.ltd)
    FalconCM (falcon-cm.com)
    Fortexs (fortexs.com)
    DIVERSIFIED WEALTH & FUND MANAGEMENT LLC / DIVERSIFY WEALTH & FUND MANAGEMENT LLC (diversifiedwealthfund.com)
    SCOTT-ELLIOTT CONSULTING GROUP LLP (scott-elliottconsultinggrp.com)
    BORTON-ACKERMAN MANAGEMENT GROUP (borton-ackerman.com)
    PRIESTLY, BRAVERMAN & ASSOCIATES LLC (priestlybravermanassoc.com)
    Bestie Loans (bestieloans.co.uk)
    VANTAGE SECURITIES LLC (vantagesecuritiesllc.com)

Tym razem jest tego dość sporo, ale mam nadzieję że dzięki temu uda się komuś uniknąć nieprzyjemności.
  • Re: Lista scamu Autor: ~nick [93.113.202.*]
    Żałosne jest to co oni robią. Żerują tylko na naiwnych, a lista tych platform coraz dłuższa. Może i można w końcowym efekcie odzyskać środki skardzione ale to jest czas i działania prawne. Nie da się tego przeskoczyć.
  • Re: Lista scamu Autor: ~nick [93.113.202.*]
    Jeszcze mam kilka ostrzeżeń które znalazłem na jednej ze stron z ostrzeżeniami, świeżynki
    Gala Traders - galatraders.com
    ALTMINING-EXPERT - altmining-expert.online
    IMC Capital - capital-imc.net
    HAPPYMONI.LIVE - happymoni.live
    APEX PIP - apexpip.live
    Equitymcapital - equitymcapital.com
    SWIFT IDEAS - swiftideas.ltd

CLASSIC SHARES TD - classicsharestd.online
    SUCCESSFUL CRYPTO MARKET - successfulcryptomarket.pro
    trzymajcie się bezpiecznie

• Re: Lista scamu Autor: ~Scam [5.173.176.*]
    User. Imarketstradexyz też scam
    Właśnie natknęłam się na nową listę udostępnioną przez FCA, aby więcej osób mogło się z tym zapoznać przekazuję ją dalej jednak w bardziej scalonej formie:
    stable-capitals.biz, blockchainsinvestor.com, goldentradersinvest.com, capital-partnersgroup.com / capital-partnersgroup.co / clientzone.capital-partnersgroup.com, truthqapital.com, certifiedcryptoexpert.net / lawfinancialservices.com, familiesindebt.org
    felton-westconsultancy.com, greytandlewis.com, hl-investors.co.uk,, corporate-hl.co.uk
    doz-coinlab.com, speedcover.uk, gocover.uk, vantagesecuritiesllc.com, surefxopen.com, trading.surefxopen.com, safetrademarket.com, e-tradefxmarket.com, profextrader.com, novacryptoexpress.com
    cryptolifesupportmarket.com, assetvorfph.com, capitalpartnersgroupltd.net, cfd.capitalpartnersgroupltd.net, capitalpartnersgroupltd.com, investussd.com, minesafeinvestment.com, multiminners.com 64, p500.io, fxdigitallab.com
    iqmarketfx.com, vibo-capital.com, globalinvltd.com, faralloncapital.llc, eliteinvestmentagency.com, app.eliteinvestmentagency.com
    legacycoinmarket.com, app.legacycoinmarket.com, atpbot.com, elite-minners.org, apexfxinvestment.live
    cryptopluse.live, faralloninvestments.com, Spacex-ipo.european-investor.com, stecapital.cc, itoro-capital.co, itoro-capital.london, blacktrade500.com, xtbtrading.org, bankis.co.uk, bullprojects.com
    js.mba / js.fo / js.cyou, denver.trade, denver.vg, FFTFXTRADINGLT.COM — fftfxtradinglt.com
    foxswapsfx.com, cryptomaniagcexlusive.com, pledgevow.com, fastfxpaytrading.info, globalcointrade.org
    flexcapitalfx.com, primecapitalinvestmentcompanylimited.com, asceillis.com, axera.ltd, axera.io
    ironwavecapital.com, client.ironwavecapital.com, sustainability-btgroup.com, asicyiedglobal.net
    bitboter.com Borsenpl., aimarkets24.com, blockoptical.info
    Jeśli chcecie rozpocząć inwestowanie za pomocą platform internetowych, upewnijcie się czy posiada ona licencje i to nie taką która przesyła broker w wiadomości. Musi być oficjalnie wpisana w bazy regulatorów finansowych. Po pomoc prawną w wypadku oszustwa inwestycyjnego najlepiej skierować się do kancelarii prawnej. Jednak z Gdańskich kancelarii, prowadzi takie postępowania
    tutaj numer do nich 503'. 122', 208',
    Jest to najnowsza lista ostrzeżeń udostępniona przez zagraniczne regulatory finansowe
    Bitcoin Avage 500 bitcoinavage500.com 
    Gas 4.0 AlrexGas Alrex Ai the-official-website.netgas-4-0-alrex btcrevolution.cloud Trade 7.0 sprix techtonicterritory.com innovateinfinityisland.com innovativeideasisle.com aquamarinespasauna.comindex.html. 
    24era 24era.com 
    Abyss World Asset abyss-world-asset.com 
    Antbit antbitx.cc 
    Axys Global axysglobal.cc axysglobal.ltd 
    Bit4eu bit4eu.co bit4eu.io  bit4eu.cc 
    Bit-wise bit-wise.co 
    Coineuro Cap coineurocapital.co 
    Delta24 delta24.pro 
    Finkea finkea.com 
    FX Tampa fxtampa.net fxtampa.com 
    Globalconnect24 globalconnect24.net 
    High Forecast hiforecast.com hiforecast.world 
    Investment Peak "investmentpeak.com httpinvestmentpeak1.com httpinvestment1peak.com
    JPMreview jpmreview.net 
    Kucoine kucoine.cc kucoine.net 
    Main BTC main-btc.dev main-btc.com 
    Market2Trade market2trade.com 
    Market4Trade mrk4trd.com 
    Market Rate AI mrate-ai.com 
    Oxtrades oxtrades.com 
    Profit Gainer profit-gainer.com profit-gnr.com finkanso.com 
    Profitmarkets profitmarkets.org 
    PrimeBanque primebanque.com 
    Robintrov robintrov.com robintrov.io 
    STEcapital stecapital.cc 
    SwissCoinCo swisscoinco.com tipo-group.com, 
    Trading-Wave, Trading-Waves Tipo group clientzone.trading-wave.comfrlogin trading-wave.com 
    Trade101.ai trade101.ai 
    Trilophun Incoporations trilophun.com
    Xtrader.Ca xtrader.ca 
    Wavestrader wavestrader.io 
    WFM International wfminternational.com wfminternational.vip 
    ZZ Trading zztrading.io.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.52.152.*]