• Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Pizza [188.146.254.*]
    Dużo na rynku widziałem i wygląda, że warto kupić trochę akcji dzisiaj wziąłem 4500 sztuk jutro też coś skubne

Jak będę miał chwilę to powiem napisze dlaczego widzę tutaj okazję przy tej cenie
  • Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Janusz [188.146.106.*]
    Od 3 lat tylko widzicie okazje na tej spółce… że też się wam nie znudzi…
  • Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Anal [188.146.254.*]
    co jakiś czas spółka jest grana i po ostatnim raporcie widzę, że będzie grana już niedługo a to dlaczego

wystarczy spojrzeć na bilans..... ( w skrócie )

w raporcie na 31.12.2023r. widać, że spółka spłaciła kredyty ratalne ( został tylko limit którego spłacać nie trzeba płaci się tylko odsetki które wiadomo spółka wrzuca w koszty ale jak ktoś dobrze widzi to rocznie na tą spłatę od kilku lat szło ponad 500-600 k zakładam, że w tym roku spółka po tej spłacie gdzie zostały nisko oprocentowane leasingi będzie generować dużo więcej gotówki

Ktoś kto prowadził biznes wie, że przystosowanie lokalu i przeniesienie biur które miały miejsce w 2023r. w marcu jakoś też wiązały się z dodatkowymi kosztami których w tym roku nie będzie.

Problemem tutaj jest brak możliwości kupna większego pakietu majątek jest spółka zarabia i co najważniejsze generuje sporo gotówki z działalności operacyjnej a to jest kluczowe do zawierania transakcji

Czy spółka ruszy przed raportem za I kwartał 2024r. czy nie to się okaże, jednak obecna cena w okolicy 50gr przy obecnych aktywach i wartości księgowej czyli odejmując zobowiązania daje cenę 74gr czyli mamy dyskonto na dzisiaj około 50%

rynek szuka małych spółek pod inwestycje i prędzej czy później znajdzie tutaj tą spółkę taka moja opinia

• Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Jozek [62.28.210.*]
    Powodzenia.
    Tyle innych spółek ładnie rośnie od kilku lat, a Ty czepiłeś się tego gniota, czy naprawdę nie szkoda Ci straconych okazji kisząc te akcje?
  • Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~hmmmmm [88.135.184.*]
    Emisja akcji poniżej kursu z reguły nie przekonuje drobnych do inwestowania w papier ;)
  • Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Gruby [88.199.162.*]
    To prawda emisje zawsze odstraszają ale to sprawia właśnie, że spółki schodzą do absurdalnie niskich wycen która obecnie ma tutaj miejsce mogę się mylić wiadomo ale bardziej widzę szanse na 1 zł niż spadek na 30gr

30 gr to wycena samych działek bez nieruchomości i browaru

ryzyko jest akceptowalne bo szansa na zysk 100% lub więcej jest a ryzyko spadku niskie

kwestia płynności mnie raport za 4 kwartał przekonał by dokupić

• Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Szybki_lopez [86.63.99.*]
    Widzę Gruby żeś wizjoner i wyprzedziłeś myśleniem tych łachmytów z zarządu ale oni Ci jeszcze pokażą na co ich stać choć Ci oczywiście nie życzę niepowodzeń a samych trafnych wyborów...
  • Re: Dlaczego ta spółka jest taka tania ?? Autor: ~Gruby [88.199.162.*]
    Dzięki, ale przeczucie mi mówi, że coś się tutaj zadzieje, to przyspieszenie raportu dało według mnie sygnał

warto jeszcze poczekać do raportu za I kwartał kwestia czy ktoś tego nie szarpnie szybciej

bo akcji tutaj nie ma miałem dobrą transakcje ostatnio wiec sam myślę by coś tutaj nie skupić ale czekam obserwuje

FF niby 2 670 000 sztuk z tego

670 k sztuk ma Carpatia
    1 mln k sztuk wzięły dwie osoby po 55gr i 59 gr

czyli zostaje 1 mln sztuk ile z tego jest skupione nie wiem ale może być tutaj wszystko i raczej większe prawdopodobieństwo, że pójdzie w górę niż w dół :-)
[x]
MAXIPIZZA 15,38% 0,45 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.