co jakiś czas spółka jest grana i po ostatnim raporcie widzę, że będzie grana już niedługo a to dlaczego
wystarczy spojrzeć na bilans..... ( w skrócie )
w raporcie na 31.12.2023r. widać, że spółka spłaciła kredyty ratalne ( został tylko limit którego spłacać nie trzeba płaci się tylko odsetki które wiadomo spółka wrzuca w koszty ale jak ktoś dobrze widzi to rocznie na tą spłatę od kilku lat szło ponad 500-600 k zakładam, że w tym roku spółka po tej spłacie gdzie zostały nisko oprocentowane leasingi będzie generować dużo więcej gotówki
Ktoś kto prowadził biznes wie, że przystosowanie lokalu i przeniesienie biur które miały miejsce w 2023r. w marcu jakoś też wiązały się z dodatkowymi kosztami których w tym roku nie będzie.
Problemem tutaj jest brak możliwości kupna większego pakietu majątek jest spółka zarabia i co najważniejsze generuje sporo gotówki z działalności operacyjnej a to jest kluczowe do zawierania transakcji
Czy spółka ruszy przed raportem za I kwartał 2024r. czy nie to się okaże, jednak obecna cena w okolicy 50gr przy obecnych aktywach i wartości księgowej czyli odejmując zobowiązania daje cenę 74gr czyli mamy dyskonto na dzisiaj około 50%
rynek szuka małych spółek pod inwestycje i prędzej czy później znajdzie tutaj tą spółkę taka moja opinia
Powodzenia. Tyle innych spółek ładnie rośnie od kilku lat, a Ty czepiłeś się tego gniota, czy naprawdę nie szkoda Ci straconych okazji kisząc te akcje?
To prawda emisje zawsze odstraszają ale to sprawia właśnie, że spółki schodzą do absurdalnie niskich wycen która obecnie ma tutaj miejsce mogę się mylić wiadomo ale bardziej widzę szanse na 1 zł niż spadek na 30gr
30 gr to wycena samych działek bez nieruchomości i browaru
ryzyko jest akceptowalne bo szansa na zysk 100% lub więcej jest a ryzyko spadku niskie
kwestia płynności mnie raport za 4 kwartał przekonał by dokupić
Widzę Gruby żeś wizjoner i wyprzedziłeś myśleniem tych łachmytów z zarządu ale oni Ci jeszcze pokażą na co ich stać choć Ci oczywiście nie życzę niepowodzeń a samych trafnych wyborów...
Dzięki, ale przeczucie mi mówi, że coś się tutaj zadzieje, to przyspieszenie raportu dało według mnie sygnał
warto jeszcze poczekać do raportu za I kwartał kwestia czy ktoś tego nie szarpnie szybciej
bo akcji tutaj nie ma miałem dobrą transakcje ostatnio wiec sam myślę by coś tutaj nie skupić ale czekam obserwuje
FF niby 2 670 000 sztuk z tego
670 k sztuk ma Carpatia 1 mln k sztuk wzięły dwie osoby po 55gr i 59 gr
czyli zostaje 1 mln sztuk ile z tego jest skupione nie wiem ale może być tutaj wszystko i raczej większe prawdopodobieństwo, że pójdzie w górę niż w dół :-)