Ale tu musi nastapic wyleszczenie, taka kolej rzeczy. Jak ktos nie potrafi utrzymac akcji na portfelu przy takiej krwawicy, to nie powinien ich miec, a napewno nie powinien siedziec na tym forum
Kurs spada bo jedni ludzie sprzedają akcje, a inni je kupują w tej cenie inwestorze od siedmiu boleści. Jakby się takie Jarko-leszcze nie zgadzały na sprzedaż ze stratą 30% po kosztach to by kurs nie spadał bo ci co dobierają teraz po 8PLN nie mieliby od kogo kupować w tej cenie. Vide GME, gdzie bankruta wywindowano do góry bo nikt nie chciał sprzedać posiadanych akcji po taniości. Ale to trzeba rozumieć czym jest kurs, kapitalizacja i co to są akcje i jak działa to całe magiczne inwestowanie, żeby wiedzieć o czym piszę.
Stanczyk pogadamy juz nie długo i leszczach i gamoniach którzy wiecznie widza wszystko w różowych okularach maja strate ale i nadzieje i tsk od 20zl marza wam sie miliony a nie macie odwagi sprzedac ten badziew niech tylko serum przesuna i kwiczycie niech tylko dodruk zrobia i lezycie i kwiczycie niech serum zaliczy glebe to juz po firmie tu juz nic niema tylko wam serum zostawili a pozniej nic 0
Masz rację.
Spółka której jak nie wyjdzie A, to będzie miało tylko B, a jak B nie wyjdzie to ma i C, a w tle jeszcze D i E w zapasie...
Zupełnie co innego niż te wasze Starwardy i inne spółki jednej gry. Chyba sprzedam całe THD i pójdę na SimFabric. W końcu tam nic nigdy nie wydali to nie ma możliwości, że zbankrutują po porażce! A 30mln kapitalizacji się trzyma ostro.
Dzięki Baca!
Spółce nie wyszło A, B okazało się klapą. Szanse że C będzie ok spadają. Spółka zapowiedziała i po cichu anulowała też E, F, G, H... Więc na razie to szanse że coś im się uda maleją. To jeszcze trzeba mieć narzędzia, nie chęci obrania z hajsu inwestorów.
A z I, J wycofali się wydawcy. Przypomne że prezes obiecał wydanie 15 symulatorów już kilka lat temu. Mamy do 2024 tylko 1, słownie jeden, który jeszcze nie zwrócił kosztów produkcji
Ale nie mamy 30% straty jak leszcze typu Jarko co po 5 latach inwestowania nie ogarnęli, że spółka przesuwa premiery i anuluje część projektów i dalej żyje informacjami z 2019r jakby w ogóle ESPI nie czytali.
To fakt, że komunikację bieżącą mają dosyć słabą, ale jak napiszesz bezpośrednio do spółki to odpowiedzą bez problemu.
Z drugiej strony mają wszystko jasno i szczegółowo opisane w raportach.
I na nic nie naganiam. Śmieję się z leszcza, który ma 30% straty po 5 latach kiszenia akcji, które były swego czasu prawie 500% wyżej niż teraz.
I to ci zostalo dragon. Wycieczki osobiste. Gratuluje. Ja pisze o spolce, pisze fakty i mowie jak jest. Ty zeby poczuc sie lepiej gadasz glupoty o mnie. Mam nadzieje ze ci ulzylo. Ulzylo na lata. Bo tyle bedziesz wisial na tej spolce a i tak zysku juz tu nie zobaczysz..
Rynek dobrze weryfikuje leszczy jak Ty co 5 lat kiszą hajs i potem płaczą, że po takim czasie mają stratę bo nie wiedzieli kiedy wyjść, bo te 20% zysku to było za mało więc łyknęli 30% straty.
Ale spoko też tak się zachowywałem jak pierwsze lata na giełdzie siedziałem i zamiast łapać pewny zysk to traciłem. Nauczysz się jeszcze odpowiednio wychodzić i że można na jednej spółce kółko zrobić nawet na spadkach. Albo może i się nigdy nie nauczysz.
Dosć słaba komunikacja? Zapowiedziane setki gier, trailery, cuda nie widy, a potem? Schowek na miotły na gamescom, trailery robione nie powiem czym. Ciche wyjścia z tytułów.
Mówię, prezia przerasta ta spółka.
A to nie działa tak, ze napisz maila to się dowiesz, to powinno być jasno powiedziane:
- tego nie robimy, bo
- to robimy, bo
- mamy w planach t0 - to się wysypało, bo TEGO WYMAGA MINIMUM PRZYZWOITOŚCI
"Ciche wyjścia z tytułów" kolejny po Jarko geniusz inwestycji. Gamescom był w gestii wydawcy a nie THD - tego też pewnie nie ogarniasz tak jak tego, że wydawca ustala cenę i odpowiadał za marketing.
Zresztą wprost mówili, że większość tytułów robią tylko wstępnie, żeby sprawdzić zainteresowanie i znaleźć inwestorów. Oni to na prawdę podawali oficjalnie jako strategię spółki. Takie coś prostego przekracza wasze pojmowanie? Wy nie wiecie w co inwestujecie?
I to już dawno powiedzieli jak zaczęli się dzielić na spółki i wycofali się z głupiego i nierealnego pomysłu robienia 15 gier rocznie. Wy w ogóle czytacie raporty? Po co spółka ma więcej komunikować jak nawet nie czytacie tego co komunikują w tej małej ilości na którą narzekacie? Czy mają za wami jak za dziećmi chodzić i co chwilę przypominać jak wygląda obecny plan spółki i co miesiąc wydawać ESPI czemu zrezygnowali z planów jakie mieli w 2019, bo jak raz napisali to nie zrozumieliście?
Ja tu swoje zarobiłem, a zaraz będzie kolejne kółko. A ty nie płacz już skoro nie potrafisz grać tylko kisisz hajs. Lepiej w skarpecie trzymaj albo może obligacje sobie kup - to akurat rada od serca.
Zacząłem kupować przy spadku w zeszłym roku i wywaliłem jak skoczyło ostatnio do 20 robiąc 30% zysku. Teraz dobieram znowu twoje akcje, którymi mnie karmisz i znowu jak skoczy do 20 to wywalę z zyskiem. I nie będę tego musiał robić pół roku, bo wiem jak się inwestuje z wolumenem, żeby się nie wpakować w szajs którego nie da się pozbyć bez zbijania ceny czego leszcze jak ty nie rozumieją.
Skoro wszystko jest świetnie, to czemu jest źle? Zresztą, w ogole to kim jest: Robert, Artur Dziubłowski (poprzez Top Growth Equities Ltd oraz XYZ Games & Tech)
I dlaczego jak tak mocno słabo idzie, to prezes nie sprzeda swoich akcji, jako MAMF zeby..ale nie nieważne.
Dnia 2024-02-12 o godz. 20:13 ~dragonball napisał(a): > "Ciche wyjścia z tytułów" kolejny po Jarko geniusz inwestycji. Gamescom był w gestii wydawcy a nie THD - tego też pewnie nie ogarniasz tak jak tego, że wydawca ustala cenę i odpowiadał za marketing.
Spoks, czyli to nie ich wina. Czyli nie mieli wpływów na wydawcę. Jasne, wiadomo, związali ich do busa i wrzucili. Nie wiem, nie mogli dołożyć nic od siebie? Pewnie nei, bo nie stac.
> > Zresztą wprost mówili, że większość tytułów robią tylko wstępnie, żeby sprawdzić zainteresowanie i znaleźć inwestorów. Oni to na prawdę podawali oficjalnie jako strategię spółki. Takie coś prostego przekracza wasze pojmowanie? Wy nie wiecie w co inwestujecie?
Nie no mordo, karta na steam to zapowiedź gry a nie zapowiedź zapowiedzi. Te karty wciąż tam wiszą. tylko nie jako Game Island, tylko GI. Podawano to w ESPI zeby takie leszczyki jak ty kupowały.
> > I to już dawno powiedzieli jak zaczęli się dzielić na spółki i wycofali się z głupiego i nierealnego pomysłu robienia 15 gier rocznie. Wy w ogóle czytacie raporty? Po co spółka ma więcej komunikować jak nawet nie czytacie tego co komunikują w tej małej ilości na którą narzekacie? Czy mają za wami jak za dziećmi chodzić i co chwilę przypominać jak wygląda obecny plan spółki i co miesiąc wydawać ESPI czemu zrezygnowali z planów jakie mieli w 2019, bo jak raz napisali to nie zrozumieliście?
W 2019? https://comparic.pl/the-dust-gra-bunker-survival-studia-game-island-dolaczyla-do-global-top-wishlist-steam/
2020. Nie ma ESPI o przerwaniu prac nad żadną.
Jest tylko ze mają finansowanie i robią te gry. TY jesteś jakiś uszkodzony, ze robisz z logiki pannę negocjowalnego afektu, czy co? Mam ci więcej szukać ich kłamstw? Wystarczy czytać ESPI krok po kroku.
Wow karta gry wisi na Steam! Nie podali że się wycofują, ale w ESPI wisi, że pozyskali inwestora na Serum i skupiają się na wydaniu tej gry. To samo mówią w wywiadach i czatach inwestorksich.
Tylko biedny niedorozwinięty leszcz z bankiera nie ogarnął i dalej czeka na te 15 gier rocznie od 2019, bo mu w ESPI nie podali... nie wiem kto tu jest uszkodzony, ale brzmisz jak osoba którą bardzo łatwo oszukać skoro nie ogarnąłeś że od 3 lat spółka skupia się głównie na 3 grach, a resztę jak chociażby Airport Renovatora robią na pół gwizdka dopóki nie będzie zdobytego finansowania, po wycofaniu inwestora w ESPI też piszą, że będą szukać dalszego finansowania. Oni to poważnie otwarcie mówili i mówią. To, że nie ogarnąłeś, bo jak ci zero jedynkowo nie podadzą że "przerwali pracę" bo z komunikatu "skupiamy się na wydaniu innej gry" tego nie zorzumiałeś to już niczyja wina tylko twoja własna.
Dnia 2024-02-12 o godz. 20:29 ~dragonball napisał(a): > Wow karta gry wisi na Steam! Nie podali że się wycofują, ale w ESPI wisi, że pozyskali inwestora na Serum i skupiają się na wydaniu tej gry. To samo mówią w wywiadach i czatach inwestorksich.
Hah, ale tam był inwestor na te gry, też tak mówili.
> > Tylko biedny niedorozwinięty leszcz z bankiera nie ogarnął i dalej czeka na te 15 gier rocznie od 2019, bo mu w ESPI nie podali... nie wiem kto tu jest uszkodzony, ale brzmisz jak osoba którą bardzo łatwo oszukać skoro nie ogarnąłeś że od 3 lat spółka skupia się głównie na 3 grach, a resztę jak chociażby Airport Renovatora robią na pół gwizdka dopóki nie będzie zdobytego finansowania, po wycofaniu inwestora w ESPI też piszą, że będą szukać dalszego finansowania. Oni to poważnie otwarcie mówili i mówią. To, że nie ogarnąłeś, bo jak ci zero jedynkowo nie podadzą że "przerwali pracę" bo z komunikatu "skupiamy się na wydaniu innej gry" tego nie zorzumiałeś to już niczyja wina tylko twoja własna.
Strategia 2020-2023 zakładała dziesiątki symlatowó. Nie pykła. Na pół gwizda? Czyli co zwolnili część załogi czy nie? Węź sie nie pograzaj.
A zerojedynkowo powinni mówić akurat.
co Ty bredzisz ..... spółka ma finansowanie na 3 lata..... pierwsza gra Hotel Renowatr zarobiła na siebie i w ogóle zarabia cały czas...... The INQUIsitor był robiony na starym silniku..... i tak wycisnęli bardzo dużo z tej gry i pokazali że mają inwencję twórczą...... nawet jak nie zarobi to spółka nic nie straci..... SERUM wszyscy propsują ..... są nowe projekty...... goście robią i to działa...... the INQUISITOR to nie miał być hit ani sztos wydany z grubą pompą jak LOTF...... który jest przepiękny tylko kurs CI uwalony na 50 %..... brawo.... taka piękna grafika za 280 mln zł..... inquisitor koszty jaki procent? to gierka niszowa, która znajdzie klienta .... tylko z czasem.... towar specyficzny nie podejdzie każdemu, ale znajdą się grupy którym to siądzie.... reklama się robi na YouTube każdego dnia i stąd ludzie się dowiadują że w ogóle istnieje..... poczekamy zobaczymy..... trzeba się uczyć na błędach i mieć jaja by iść do przodu..... THD ma plany i się rozwija i to mądrze, bo nie za swój hajc..... to jest sztuka......dla porównania CI to spółka sprinterska jednego biegu, gdzie popełnili do tego faulstart, a THD to maratończycy, którzy mają dużo czasu by się rozwijać na trasie