• Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~PozdroDlaKumatych [78.30.67.*]
    Kto oddaje ten frajeR…
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Smichu [5.184.226.*]
    Jak będzie 5 zyli oddasz tym co trzymali różnicę?
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Proste [78.30.67.*]
    Jak nie będziecie ludzi wyleszczać z akcji strasząc ich argumentami wyssanymi z palca to kurs nie spadnie….
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Ok [79.184.164.*]
    Jeden argument z palca, dawaj kolezko
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Cola [213.134.175.*]
    Ale tu musi nastapic wyleszczenie, taka kolej rzeczy. Jak ktos nie potrafi utrzymac akcji na portfelu przy takiej krwawicy, to nie powinien ich miec, a napewno nie powinien siedziec na tym forum
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Bacahej [79.184.224.*]
    Bapisz to jeszcze 100 razy to yntelygenci uwierzą
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Xyz [31.0.59.*]
    Jesteś kumaty ale inaczej hahahaha
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~jarko [37.47.218.*]
    jest fajnie. wszystko jest super. kurs spada przez wydawce i forumowych aktywistów. i wszystko jasne
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    Kurs spada bo jedni ludzie sprzedają akcje, a inni je kupują w tej cenie inwestorze od siedmiu boleści. Jakby się takie Jarko-leszcze nie zgadzały na sprzedaż ze stratą 30% po kosztach to by kurs nie spadał bo ci co dobierają teraz po 8PLN nie mieliby od kogo kupować w tej cenie. Vide GME, gdzie bankruta wywindowano do góry bo nikt nie chciał sprzedać posiadanych akcji po taniości. Ale to trzeba rozumieć czym jest kurs, kapitalizacja i co to są akcje i jak działa to całe magiczne inwestowanie, żeby wiedzieć o czym piszę.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Jarko [37.47.210.*]
    Dragon po tych twoich wpisach widać ze jestes inwestycyjnym leszczem hehe
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    Nie ja się chwalę stratą 30%.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Stańczyk [78.30.67.*]
    Może tak musi być…. Leszcze do leszczy, sandacze do sandaczy :)

Ja tam trzymam i mam wyjebane na leszczy….. Którymi Byliście, jesteście i będziecie …. Leszczami bez wizji i bez cashu bo nie trzymacie ciśnienia
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Bacahej [79.184.224.*]
    Stanczyk pogadamy juz nie długo i leszczach i gamoniach którzy wiecznie widza wszystko w różowych okularach maja strate ale i nadzieje i tsk od 20zl marza wam sie miliony a nie macie odwagi sprzedac ten badziew niech tylko serum przesuna i kwiczycie niech tylko dodruk zrobia i lezycie i kwiczycie niech serum zaliczy glebe to juz po firmie tu juz nic niema tylko wam serum zostawili a pozniej nic 0
    Masz rację.
    Spółka której jak nie wyjdzie A, to będzie miało tylko B, a jak B nie wyjdzie to ma i C, a w tle jeszcze D i E w zapasie...
    Zupełnie co innego niż te wasze Starwardy i inne spółki jednej gry. Chyba sprzedam całe THD i pójdę na SimFabric. W końcu tam nic nigdy nie wydali to nie ma możliwości, że zbankrutują po porażce! A 30mln kapitalizacji się trzyma ostro.
    Dzięki Baca!
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Cirkus [83.24.78.*]
    Spółce nie wyszło A, B okazało się klapą. Szanse że C będzie ok spadają. Spółka zapowiedziała i po cichu anulowała też E, F, G, H... Więc na razie to szanse że coś im się uda maleją. To jeszcze trzeba mieć narzędzia, nie chęci obrania z hajsu inwestorów.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Jarko [37.47.210.*]
    A z I, J wycofali się wydawcy. Przypomne że prezes obiecał wydanie 15 symulatorów już kilka lat temu. Mamy do 2024 tylko 1, słownie jeden, który jeszcze nie zwrócił kosztów produkcji
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~aha [83.24.78.*]
    No pacz:
    https://store.steampowered.com/app/1444540/Deadly_Desert/
    https://store.steampowered.com/app/1583020/Bunker_Survival/
    Zapowiedzanie i co
    To co ty tu i cała reszta robicie? 30% straty, a teraz najmądrzejszy inwestor w całej wsi. Starward trzeba było kupować. Albo CIG.
    To czego wy macie wiele to marzeń heh a nie symulatorów do wydania
    Ale nie mamy 30% straty jak leszcze typu Jarko co po 5 latach inwestowania nie ogarnęli, że spółka przesuwa premiery i anuluje część projektów i dalej żyje informacjami z 2019r jakby w ogóle ESPI nie czytali.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Oho [83.24.78.*]
    No to ci mowie, że powinni jasno komunikować co robią. A tutaj was laduja. Brawo, ładnie naganiasz..masz procent?
    To fakt, że komunikację bieżącą mają dosyć słabą, ale jak napiszesz bezpośrednio do spółki to odpowiedzą bez problemu.
    Z drugiej strony mają wszystko jasno i szczegółowo opisane w raportach.
    I na nic nie naganiam. Śmieję się z leszcza, który ma 30% straty po 5 latach kiszenia akcji, które były swego czasu prawie 500% wyżej niż teraz.
    I to ci zostalo dragon. Wycieczki osobiste. Gratuluje. Ja pisze o spolce, pisze fakty i mowie jak jest. Ty zeby poczuc sie lepiej gadasz glupoty o mnie. Mam nadzieje ze ci ulzylo. Ulzylo na lata. Bo tyle bedziesz wisial na tej spolce a i tak zysku juz tu nie zobaczysz..
    Dopóki będę wisiał to nie będe miał straty jak leszcze jak ty co 5 lat kisili się żeby -30% zrobić xD
    Dlatego juz to pisalem, ze po tym co piszesz widac ze jestes swiezy na gieldzie.. rynek takich wyszczekanych szybko weryfikuje.
    Rynek dobrze weryfikuje leszczy jak Ty co 5 lat kiszą hajs i potem płaczą, że po takim czasie mają stratę bo nie wiedzieli kiedy wyjść, bo te 20% zysku to było za mało więc łyknęli 30% straty.
    Ale spoko też tak się zachowywałem jak pierwsze lata na giełdzie siedziałem i zamiast łapać pewny zysk to traciłem. Nauczysz się jeszcze odpowiednio wychodzić i że można na jednej spółce kółko zrobić nawet na spadkach. Albo może i się nigdy nie nauczysz.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~LOL [83.24.78.*]
    Dosć słaba komunikacja? Zapowiedziane setki gier, trailery, cuda nie widy, a potem?
    Schowek na miotły na gamescom, trailery robione nie powiem czym. Ciche wyjścia z tytułów.
    Mówię, prezia przerasta ta spółka.
    A to nie działa tak, ze napisz maila to się dowiesz, to powinno być jasno powiedziane:
    - tego nie robimy, bo
    - to robimy, bo
    - mamy w planach t0
    - to się wysypało, bo
    TEGO WYMAGA MINIMUM PRZYZWOITOŚCI
    "Ciche wyjścia z tytułów" kolejny po Jarko geniusz inwestycji. Gamescom był w gestii wydawcy a nie THD - tego też pewnie nie ogarniasz tak jak tego, że wydawca ustala cenę i odpowiadał za marketing.
    Zresztą wprost mówili, że większość tytułów robią tylko wstępnie, żeby sprawdzić zainteresowanie i znaleźć inwestorów. Oni to na prawdę podawali oficjalnie jako strategię spółki. Takie coś prostego przekracza wasze pojmowanie? Wy nie wiecie w co inwestujecie?
    I to już dawno powiedzieli jak zaczęli się dzielić na spółki i wycofali się z głupiego i nierealnego pomysłu robienia 15 gier rocznie. Wy w ogóle czytacie raporty? Po co spółka ma więcej komunikować jak nawet nie czytacie tego co komunikują w tej małej ilości na którą narzekacie? Czy mają za wami jak za dziećmi chodzić i co chwilę przypominać jak wygląda obecny plan spółki i co miesiąc wydawać ESPI czemu zrezygnowali z planów jakie mieli w 2019, bo jak raz napisali to nie zrozumieliście?
    No juz spokojnie dragonik. Taś taś. Wszystko jest fajnie, spółka jest super. Same sukcesy. Masz racje. Bomba. Boska inwestycja.
    Ja tu swoje zarobiłem, a zaraz będzie kolejne kółko. A ty nie płacz już skoro nie potrafisz grać tylko kisisz hajs. Lepiej w skarpecie trzymaj albo może obligacje sobie kup - to akurat rada od serca.
    Zarobiles krocie skoro zaczales kupowac po 20 i od tego czasu ciagle dokupujesz jak amator. Nakarmiłem cie swoimi akcjami i jeszcze mi podziekowales.
    Zacząłem kupować przy spadku w zeszłym roku i wywaliłem jak skoczyło ostatnio do 20 robiąc 30% zysku. Teraz dobieram znowu twoje akcje, którymi mnie karmisz i znowu jak skoczy do 20 to wywalę z zyskiem. I nie będę tego musiał robić pół roku, bo wiem jak się inwestuje z wolumenem, żeby się nie wpakować w szajs którego nie da się pozbyć bez zbijania ceny czego leszcze jak ty nie rozumieją.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~OjojoBiedny [83.24.78.*]
    Skoro wszystko jest świetnie, to czemu jest źle?
    Zresztą, w ogole to kim jest: Robert, Artur Dziubłowski (poprzez Top Growth Equities Ltd oraz XYZ Games & Tech)
    I dlaczego jak tak mocno słabo idzie, to prezes nie sprzeda swoich akcji, jako MAMF zeby..ale nie nieważne.

Dnia 2024-02-12 o godz. 20:13 ~dragonball napisał(a):
    > "Ciche wyjścia z tytułów" kolejny po Jarko geniusz inwestycji. Gamescom był w gestii wydawcy a nie THD - tego też pewnie nie ogarniasz tak jak tego, że wydawca ustala cenę i odpowiadał za marketing.

Spoks, czyli to nie ich wina. Czyli nie mieli wpływów na wydawcę. Jasne, wiadomo, związali ich do busa i wrzucili. Nie wiem, nie mogli dołożyć nic od siebie? Pewnie nei, bo nie stac.

> > Zresztą wprost mówili, że większość tytułów robią tylko wstępnie, żeby sprawdzić zainteresowanie i znaleźć inwestorów. Oni to na prawdę podawali oficjalnie jako strategię spółki. Takie coś prostego przekracza wasze pojmowanie? Wy nie wiecie w co inwestujecie?

Nie no mordo, karta na steam to zapowiedź gry a nie zapowiedź zapowiedzi. Te karty wciąż tam wiszą. tylko nie jako Game Island, tylko GI. Podawano to w ESPI zeby takie leszczyki jak ty kupowały.

> > I to już dawno powiedzieli jak zaczęli się dzielić na spółki i wycofali się z głupiego i nierealnego pomysłu robienia 15 gier rocznie. Wy w ogóle czytacie raporty? Po co spółka ma więcej komunikować jak nawet nie czytacie tego co komunikują w tej małej ilości na którą narzekacie? Czy mają za wami jak za dziećmi chodzić i co chwilę przypominać jak wygląda obecny plan spółki i co miesiąc wydawać ESPI czemu zrezygnowali z planów jakie mieli w 2019, bo jak raz napisali to nie zrozumieliście?

W 2019?
    https://comparic.pl/the-dust-gra-bunker-survival-studia-game-island-dolaczyla-do-global-top-wishlist-steam/

2021, prosze bardzo.

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20201022/game-island-spolka-zalezna-the-dust-publikuje-pierwsza-zapowiedz-gry-deadly

2020. Nie ma ESPI o przerwaniu prac nad żadną.
    Jest tylko ze mają finansowanie i robią te gry. TY jesteś jakiś uszkodzony, ze robisz z logiki pannę negocjowalnego afektu, czy co? Mam ci więcej szukać ich kłamstw? Wystarczy czytać ESPI krok po kroku.
    Wow karta gry wisi na Steam! Nie podali że się wycofują, ale w ESPI wisi, że pozyskali inwestora na Serum i skupiają się na wydaniu tej gry. To samo mówią w wywiadach i czatach inwestorksich.
    Tylko biedny niedorozwinięty leszcz z bankiera nie ogarnął i dalej czeka na te 15 gier rocznie od 2019, bo mu w ESPI nie podali... nie wiem kto tu jest uszkodzony, ale brzmisz jak osoba którą bardzo łatwo oszukać skoro nie ogarnąłeś że od 3 lat spółka skupia się głównie na 3 grach, a resztę jak chociażby Airport Renovatora robią na pół gwizdka dopóki nie będzie zdobytego finansowania, po wycofaniu inwestora w ESPI też piszą, że będą szukać dalszego finansowania. Oni to poważnie otwarcie mówili i mówią. To, że nie ogarnąłeś, bo jak ci zero jedynkowo nie podadzą że "przerwali pracę" bo z komunikatu "skupiamy się na wydaniu innej gry" tego nie zorzumiałeś to już niczyja wina tylko twoja własna.
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~Odkurzacz [83.24.78.*]
    Dnia 2024-02-12 o godz. 20:29 ~dragonball napisał(a):
    > Wow karta gry wisi na Steam! Nie podali że się wycofują, ale w ESPI wisi, że pozyskali inwestora na Serum i skupiają się na wydaniu tej gry. To samo mówią w wywiadach i czatach inwestorksich.

Hah, ale tam był inwestor na te gry, też tak mówili.

> > Tylko biedny niedorozwinięty leszcz z bankiera nie ogarnął i dalej czeka na te 15 gier rocznie od 2019, bo mu w ESPI nie podali... nie wiem kto tu jest uszkodzony, ale brzmisz jak osoba którą bardzo łatwo oszukać skoro nie ogarnąłeś że od 3 lat spółka skupia się głównie na 3 grach, a resztę jak chociażby Airport Renovatora robią na pół gwizdka dopóki nie będzie zdobytego finansowania, po wycofaniu inwestora w ESPI też piszą, że będą szukać dalszego finansowania. Oni to poważnie otwarcie mówili i mówią. To, że nie ogarnąłeś, bo jak ci zero jedynkowo nie podadzą że "przerwali pracę" bo z komunikatu "skupiamy się na wydaniu innej gry" tego nie zorzumiałeś to już niczyja wina tylko twoja własna.

Strategia 2020-2023 zakładała dziesiątki symlatowó. Nie pykła. Na pół gwizda? Czyli co zwolnili część załogi czy nie? Węź sie nie pograzaj.
    A zerojedynkowo powinni mówić akurat.

• Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~GREG [37.47.105.*]
    co Ty bredzisz ..... spółka ma finansowanie na 3 lata..... pierwsza gra Hotel Renowatr zarobiła na siebie i w ogóle zarabia cały czas...... The INQUIsitor był robiony na starym silniku..... i tak wycisnęli bardzo dużo z tej gry i pokazali że mają inwencję twórczą...... nawet jak nie zarobi to spółka nic nie straci..... SERUM wszyscy propsują ..... są nowe projekty...... goście robią i to działa...... the INQUISITOR to nie miał być hit ani sztos wydany z grubą pompą jak LOTF...... który jest przepiękny tylko kurs CI uwalony na 50 %..... brawo.... taka piękna grafika za 280 mln zł..... inquisitor koszty jaki procent? to gierka niszowa, która znajdzie klienta .... tylko z czasem.... towar specyficzny nie podejdzie każdemu, ale znajdą się grupy którym to siądzie.... reklama się robi na YouTube każdego dnia i stąd ludzie się dowiadują że w ogóle istnieje..... poczekamy zobaczymy..... trzeba się uczyć na błędach i mieć jaja by iść do przodu..... THD ma plany i się rozwija i to mądrze, bo nie za swój hajc..... to jest sztuka......dla porównania CI to spółka sprinterska jednego biegu, gdzie popełnili do tego faulstart, a THD to maratończycy, którzy mają dużo czasu by się rozwijać na trasie
  • Re: Naganiacze na oskubanie słabych rączek bardzo aktywni widać Autor: ~sisi [83.24.78.*]
    tak, tak. Wszystko jest super a to nie góra lodowa, zresztą nic się nie stanie
[x]
THEDUST 0,81% 0,99 2025-10-14 15:11:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.