1. po wynikach Milisystemu może tutaj być delikatna korekta. Milisystem bedzie miało zyski a Sunway w IV kwartale jeszcze nic nie miało .
2. Milisystem pociagnie za sobą Sunway.
Ja mam obie spółki i licze na scenariusz nr 1 bo chcę sprzedać trochę Milisystemu i Kupić Sunway bo długoterminowo tutaj widzę większy potencjał a kapitalizacja jest śmiesznie niska
Udało się zrealizowac scenariusz 1. Sprzedałem połowę Milisystem i dokupiłem Sunway.
Moim zdaniem Sunway da zarobic duzo więcej: -dużo niższa kapitalizacja -umowa na trenażery z Milisystem - w I kwartale na kazdej sprzedanej strzelnicy zarabia i Sunway i Milisystem -spółka militarna, którą zakupili z Milisystem bedzie generowała zysk po połowie dla każdej ze spółek -okulary AR, które zmierzają do komercjalizacji i zastosowania w militarii - umowa z Polskim Holdingiem Obronnym, który jest gigantem na tym rynku -szansa na dofinansowanie NCBiR na budowe roju dronów
Natomist nie sprzedałem wszystkich akcji Milisystem bo tam tez widze potencjał
Wydaje sie ze obie dpolki sa niedoszacowane. Wctej chwili kapitalizacja milisystem nieco ponad 30 mln. Sunway niecale 10 mln. W przypadku sunway pewna niewiadoma jesg na jakiej zasadzie nastąpi przejecie majatku sunway. Emisja akcji dla obecnych wlascicieli ile i w jakiej cenie?