• Kilka spraw Autor: ~SędziaLaguna [89.64.15.*]
    1. Zarząd celowo wyczekał maksymalnie zgodnie z prawem aby ogłosić ESPI zbiorcze, licząc że zbierze ile się da. Nie da się więcej niż 20 % średniego kroczącego obrotu, więc proszę nie pisać bzdur że nie kupują więcej.
    2. Kto postawił niezgodny z prawem baton ? To chyba oczywiste i jest to działanie na szkodę spółki, bo jak KNF to sprawdzi to może być problem, więc radzę trzy razy pomyśleć, zanim się zrobi taką głupotę.
    3. Spółka ma swoje perspektywy i aby trend wzrostowy był kontynuowany potrzebuje normalnego, długoterminowego Akcjonariatu, który przy poszczególnych pułapach będzie w sposób oczywisty się częściowo zmieniał.
    4. Ja czekam spokojnie na akwizycję przez duży podmiot typu Mobruk, ale to tylko moja opinia i moje prognozy, którymi proszę się nie kierować.
    5. Giełda to ryzyko i jak ktoś tego nie pojmuje lepiej niech tu nie inwestuje.
    6. Spółka jest w segmencie Premium -Focuse NC i to też o czymś świadczy.
    7. Ulica zawsze wchodzi wtedy kiedy pociąg ucieka, taka psychologia tłumu. Jak było w okolicy 40 rok temu to płakali, że będzie po 20 i wtedy kupią pod korek, no to teraz niech sobie plują w brodę i wyjmują cynamon z gaci.
    8. Jak kurs przebije 1.0 wtedy będzie naganianie pod 10 zł, no ale i takie cuda mogą tu być bo kto nie pamięta Columbusa jak wystartował z poziomu 2,0 na 110. Bo to jest nasza, polska, bananowa giełda !!!!
    9. Mam nadzieję że Zarząd w raporcie coś wspomni na temat polityki dywidendowej, która by ustabilizowała kurs i przyciągnęła długoterminowych inwestorów.
    10. Spółka jest swego rodzaju monopolistą w branży z ogromnym doświadczeniem i rozpoznawalnością na rynku, więc tym bardziej to jest jej atut, a porównywanie jej do okresu sprzed 14 lat ma się nijak do tego jak jest obecnie.
    Pozdrawiam Johna, bo ten gość choć rzadko tu pisze, to jednak zawsze z głową i sensem.
  • Re: Kilka spraw Autor: ~Polamniak [95.160.159.*]
    Baton jest postawiony w jednym celu, tj. by zatrzymać dalszy wzrost, który nie jest teraz wszystkim na rękę. Ponadto co słabsi na sercu widząc baton starają się jeszcze pozbyć akcji poniżej, gdyż sądzą, że kurs może iść już tylko w dół. Ech, klasyczne zagrywki.
  • Re: Kilka spraw Autor: ~Golas [37.47.126.*]
    Dzięki batonowi może coś jeszcze wpadnie do koszyczka :)
    Mi on nie przeszkadza
  • Re: Kilka spraw Autor: ~Polmaniak [95.160.159.*]
    Oczywiście, Zarząd też chce napełnić koszyczki :)
  • Pomału do przodu Autor: ~Piszpanjan [193.227.123.*]
    To jest chore co piszesz baton jest postawiony aby kurs spólki nie rósł dobre zostaniesz tu na lata zamiast zarabiać pieniążki stagnacja i to jest inwestowanie ale cóż nie moje pieniądze i nie moja sprawa ale pisząc prawdę jestem obrażany panowie albo mało wiecie o giełdzie albo ja jestem beznadziejny sorki.
  • Re: Pomału do przodu Autor: ~SL [5.173.96.*]
    Zastanów się nad soba czy nie obrażasz innych, nikt normalny nie blokuje kursu z prawej jeśli jeszcze nie zakończył akumulacji, a widocznie ma w tym swój interes,skoro jednak jak sam twierdzisz nie masz tu kasy, to po jakiego grzyba siedzisz ?
  • Re: Pomału do przodu Autor: ~Dexter [41.141.8.*]
    Obaj piszecie głupoty, bo zwyczajnie jesteście głupi
[x]
POLMAN 4,75% 0,42 2025-10-17 12:11:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.