odswiezam watek gdyz cena jest nadal atrakcyjna, niedlugo fundy ustawia cene na wlasciwym ppziomie. Minus to niska plynnosc. Plus... dobre fundamenty i brak chetnych do sprzedazy w tych cenach. Arkusz zlecen po prawej niemal pusty, ale pewniejsze sa mniej dynamiczne ale stabilne wzrosty
mamy do wybudowania w kraju wiele oczyszczalni ścieków, o ile chcemy dorównać unijnej średniej. na nie znajdą się euracze nawet przy silnej recesji. przychody rosną w kolejnych kwartałach, wiec perspektywy spółki ciekawe. nie bez powodu tyle fundów w niej siedzi. jedyny minus spółki to obroty, choć z dnia na dzień coraz lepiej.
Tez tak myslalem dopoki nie przestudiowalem dokladnie raportu za Q4. Polecam. Obrot rewelacja, natomiast zysk bardzo obciazyly odpisy na naleznosci z Wegier. Gdyby nie to, wowczas zysk tez wygladalby rewelacyjnie. Pzdr.
wreszcie zaczyna sie cos dziac na tym niedowartosciowanym papierku, dzis obroty rekordowe, wyglada mi to na strojenie okien przez fundy. 50zl bardzo realne jeszcze tego lata, wystarczy jeden wiekszy zakup przez ktorys z fundow, a podazy tu brak
papierek regularnie pnie sie w gore, ale nadal jest relatywnie tani, a podazy brak. 50zl jeszcze tego lata jak najbardziej mozliwe, a to ponad 100% od dzisiejszej ceny
po forum widzę zigi, że mamy podobny gust inwestorski, jesli można tak powiedzieć. prochem, graal, polaqua... obaj mamy też cierpliwość. ciekawe czy siedzimy razem na innych spółkach? pozdro
Prochem podnioslem jakis czas temu z tych marnych 14pln, po drodze kilka razy dokupowalem i dokupie przy jakiejs korekcie, to inwestycja na long, do szczytow hossy, akcji nie wystawiam na S, leza sobie zakopane, poczekam na 100pln. Polaqua uwazam, ze jest wyjatkowa niedowartosciowana na tle firm z branzy, tu widze w najblizszej przyszlosci bardzo duze wzrosty i pierwsze infa o zakupach przez fundy. Graal, przyznam ze mnie juz wkurza, chyba za duzo fundow tam siedzi i chlopaki bawia sie kursem
dalej Cie graal wkurza? :-) sypanie było, ale popyt zwyciężył w ładnym stylu i to przy ogólnym pesymiźmie! też zamierzam trzymać wszystkie spółki kilka lat. rozważę wcześniejsze wyjście tylko przy jakimś trupie z szafy. podobno na giełdzie nieliczni zarabiają, myślę że gro z nich to inwestorzy długoterminowi. miłego weekendu!
Fakt, Graal ladnie sie dzis zachowal, choc z drugiej strony to nie mial czego korekcic, mam go stosunkowo niewiele wiec podchodze bez emocji. Natomiast prochem..... hmmm, mozna by zrobic teraz niewielki spadek aby wyrysowac orgra, tylko strach ze sprzedam a on mi odjedzie bo podazy nadal nie widze.
przy płynności prochemu wyjscie "na chwilę" może być ryzykowne. próbowałem tak łapac górki i dołki na płynniejszych walorach. AT często płata jednak figle. moze po prostu brakuje mi sprytu. przekalkulowałem, że korzystnniej jest trzymać dobry papier i nic nie robić.
niewielka korekta na 20,50 - 21,00 z technicznego punktu widzenia nawet wskazana. Ja i tak swoich akcji nie wystawiam na S, natomiast sprobuje cos okazyjnie dokupic. Wy robcie jak chcecie, tu nie ma podazy, a akcjonariat myslacy. Cel 50zl jeszcze tego lata
Korekta techniczna zgodnie z planem, przydaloby sie ja utrzymac przez kilka dni. Jedyna i ostatnia okazja zakupu prochemu ponizej 21zl :) Skok na 30 bedzie dosc szybki i bez przystankow po drodze :)
troche krotka ta korekta, mialem racje co do jednego, nie wystawiac akcji prochemu na sprzedaz, celem tanszego odkupienia bo moga uciec. Tu nie ma podazy, droga na 30 otwarta, do lata 50pln.
chyba ktos grubszy trzyma ręke na pulsie. jak na S wiszą małe pakieciki nic sie nie dzieje. gdy jednak ktos wystawi ponad 1k za rozsądną cenę ten jest szybko zebrany.
oczywiscie...... chlopaki z ktoregos fundu bawia sie kursem.... doprowadza do 50 szybciej niz nam sie wydaje.... myslalem ze schodek wczesniej, ale widac teraz jest pora na wyrysowanie prawego ramienia, postaram sie cos dobrac na jego dole. Swoich akcji nawet nie wystawiam na S. Ze swoim 1k jestem mala ploteczka :)
no i trafiłeś z prognozą. dla mnie prochem to zagadka, choć ciekawa. płynność mała, zero korelacji z rynkiem, ale kierunek jeden. jak sądzisz, do ilu może się skorekcić? może da się coś dobrać po okazyjnej cenie?
juz drugi dzien probuje cos dokupic na tej korekcie.... ale za nisko sie ustawilem, myslalem ze do 21 sie skorekci... byloby to dokladne odwzorowanie lewego ramienia. Jeszcze jutro poczekam, nie zmieniajac zlecen.... a jak nic nie wpadnie w przyszlym tygodniu wezme z prawej strony, bo obawiam sie, ze ta korekta dlugo nie potrwa, skoro nie ma podazy... prosta zasada: nie chce spadac - bedzie rosnac :) Moze latem wystawie cos na S w okolicach 50zl