Myślę, że dołek za nami.
Wygląda na to, że będzie wkrótce sporo inwestycji publicznych i prywatne też za nimi podążą. Firmy infrastruktury komunikacyjnej i ogólnie budowlane będą mieć sporo roboty. Naprzód Compremum. :)
Medyk to mój pseudonim, jeszcze z podstawówki. Leczę z głupoty i ślepoty na otaczającą rzeczywistość. Tak na prawdę to jestem ekonomistą z zakresu inwestycji, wycen i nieruchomości. Wiem, co piszę, co jest potrzebne i korzystne. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na wkrótce spore odbicie gospodarcze w nadchodzących latach w Polsce i na świecie. Ostatnio nawet rządzący przejrzeli na oczy, myślę że na trwałe. Cały zakres działalności firmy Compremum znakomicie wpisuje się w zapotrzebowanie na rynku. Czas uruchamiać podaż.
Ekonomista, medyk i astrolog w jednej osobie. Tylko z ortografią kiepsko. Wylecz się lekarzu sam ze ślepoty i głupoty, a później będziesz naciągał innych. Jesteś słabym naganiaczem. Compremum w nic się nie wpisuje bo to wydmuszka bez pomysłu na biznes i bez nowych kontraktów. Te co mieli się kończą a nowych nie ma. OZE i wagonów też już nie ma.
Sam sobie wystawiłeś świadectwo miernoty, niedowiarstwa i fałszu. Każdy może to sam też ocenić. Szanse są spore, trzeba je tylko umiejętnie wykorzystać. Każdy będzie sam odpowiadał za siebie. Na resztę spuszczę zasłonę milczenia. ;)
Ten typ, podpisujący się jako Pacjent to kłamca i prowokator. On przecież udaje, że widzi rzeczy nieistniejące, obraża innych i sieje defetyzm. Możliwe, że jest to rosyjski troll do siania zamętu, czarnego PR-u, negatywnej propagandy i dezinformacji. Odpowiednie służby powinny się nim zająć.
Nie uciekłem.
Za to ty widocznie chciałbyś się tam dostać, ale wiedzą, że konfabulujesz. W ramach rekompensaty może dostaniesz się za kraty i będziesz miał tam przyjemny pobyt.
Dnia 2024-02-09 o godz. 23:28 ~Medyk napisał(a): > Medyk to mój pseudonim, jeszcze z podstawówki. Leczę z głupoty i ślepoty na otaczającą rzeczywistość. Tak na prawdę to jestem ekonomistą z zakresu inwestycji, wycen i nieruchomości. Wiem, co piszę, co jest potrzebne i korzystne. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na wkrótce spore odbicie gospodarcze w nadchodzących latach w Polsce i na świecie. Ostatnio nawet rządzący przejrzeli na oczy, myślę że na trwałe. Cały zakres działalności firmy Compremum znakomicie wpisuje się w zapotrzebowanie na rynku. Czas uruchamiać podaż.
Właśnie skończyłem pić kawę i fusy mówią mi coś zupełnie odwrotnego. Compremum pójdzie, ale pod opiekę GRENDA – RESTRUKTURYZACJA SP. Z O.O.
Dnia 2024-02-12 o godz. 11:08 ~Qbq napisał(a): > Parkiet > A pod czyją ty opieke idziesz? > A może już jesteś pod opieką?
Qbq, chciałbym być pod opieką Tamary, ale jest już przechodzona i terapia nie byłaby skuteczna, więc nic z tego. Jak widać ty jesteś pod ścisłą opieką mecenasa Szymańskiego i chcecie nakarmić pelikany akcjami Compremum. To nie może się udać. Głupców nie brakuje, ale nie aż takich.
Parkiet - ja nie jestem pod niczyją opieką Kupuje sobie sam dla siebie i jestem przekonany, że robię dobrze. A wy już nie macie co pisać i powoli was coraz mniej, ale widać że po roku pitolenia powoli opuszczacie to forum, bo was coraz mniej :)
Przypomniała mi się piosenka:
"Kiedyś ktoś taki sam jak my
Opowiedział mi
Że wszystko jest możliwe". :D
A co do nowych zleceń dla Compremum, to są one dość prawdopodobne.
Obserwując całościowy wykres uważam, że szanse na wzrosty i dalsze spadki są jak 50/50. Ale otoczenie gospodarcze i być może środki UE będą sprzyjać wzrostom w średnim terminie.
Doktor, a nie będzie 1zl?
Tak inni pisali, trzeba im wierzyć bo wiedzą pewnie.
Do tego ce pisze że wkrótce za grosze będzie
... a a sam wczoraj widziałem że się na fixie rano ustawiali za 0,99
To jak wzrosty? Nie spadki?
Ja Iwan Groźny a nie Mądry. A o cykle pytaj Medyka bo on zaczął o tym pisać. Zresztą uważam, że Medyk dobrze rozumuje. Widać człowiek bywały w świecie.
Dzięki Iwan za dobre słowa.
Samego doświadczenia na giełdzie mam niedużo, ale mam chyba talent do analizy różnych rynków.
Co do cykli, to myślę że wszystkie mniejsze będą składały się co raz bardziej na zagregowaną całość, która w sumie da niewielki rozwój społeczno-gospodarczy.
Jest jeszcze sporo do zrobienia w jednoczeniu międzynarodowych, różnorodnych projektów inwestycyjnych, co wpłynie na jakościowy, ekonomiczny, efektywnościowy rozwój realnego PKB. Mamy w końcu XXI wiek.