O czym Człowieku piszesz?? Manipulacja kursem za pomocą 100tys złotych? Trzeba było stanąć na „kupnie” i byś to uniemożliwił. Kilkadziesiąt tysięcy to nie jest jakaś wielka kwotał.
Nie da się pozbyć akcji tej spółki bez takiego osunięcia, ponieważ tutaj nie ma obrotów, a popyt stoi nisko i z ograniczoną chęcią nabycia niepłynnego aktywa.. Jak chcesz sprzedać „na juz”, to musisz się liczyć z „dyskontem” 10-20%. Więc jeśli sprzedający ma więcej tego towaru, to powrót na 2,5-2,6 nie jest wykluczony. Pytanie czemu ktoś to postanowił zacząć sprzedawać?? Ktoś poznał już wyniki z zamknięcia 2023?? bo to już ten czas kiedy księgowość podsumowała zeszły rok??
Czy przez to, że sytuacja w transporcie zaczyna być niswesoła przez recesję w Niemczech i podwyżkę opłat drogowych? Blokady rolników w całej Europie też nie będą bez wpływu. A może po prostu nie ma co tkwić na tej spółce jak S&P, Nikkei, DAX zalicza historyczne maxima, a tutaj tylko degrengolada.
Rozum to jak chcesz. Zarzuciłeś manipulacje kursem, a ja napisałem co sądzę na ten temat i jakie mogą być tego przyczyny. TO jest forum dyskusyjne, a nie gazetka ścienna do naganiania na akcje i straszenie płokułatułą, jak kurs idzie nie pomyśli. Jak chcesz czytać pozytywne wiadomości to zapraszam na stronę internetową emitenta. Tam są tylko takie informacje tworzone przez dział PR, czyli ludzi, którzy mają za to płacone, więc robią to dobrze.
Płynność akcji nie powala... za to spółka broni się polityką dywidendową... kupiłem kilka tys akcji... i luz można zapomnieć i dywidendy pobierać... przynajmniej nie ma "stresu" zbyt dużych odchyleń... Pozdrawiam.
Wreszcie jakiś odważny, który nie biadoli, że ktoś zaniża kurs tylko kupuje, gdy ktoś mu robi promocje! Brawo!
Co prawda trochę za wcześniej, no ale jak pod dywidendę to nie ma strachu. Nigdy nie da się trafić idealnie.
A co mam "biadolić"... bawię się giełdą ponad pól roku i czego nie dotknę zamienia się w kasę... może to fart nowicjusza, może po prostu cała giełda idzie do góry... na pewno wolę spółki gdzie ktoś normalnie pracuje i generuje dochody - niż pseudo twórczość własną która niekoniecznie jest powtarzalna... jak np. produkcja gier...
Szanowny Panie,
Rozumiem poziom frustracji po takich wynikach i takich spadkach, ale to nie usprawiedliwia obrażania innych.
Obroty jak na tą spółkę są mizerne i tak jak już pisałem wcześniej, jeśli chce się wyjść z tej spółki szybko, trzeba się liczyć z tym, że trzeba zrobić to z kilkudziesięcio procentowym dyskontem. I to właśnie tu widzimy.
Pozostając w szacunku,
TK